Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

Konsultnyheter vecka 9 – 2015

Konsultnyheter vecka 9 – 2015

ÅF förvärvar PRC Engineering, som har 230 medarbetare och finns på tio orter i Sverige. PRC grundades 1990 och förra året omsatte de 260 MSEK. Bolaget är specialister inom design av produktionsanläggningar, processlösningar, automation, IT och validering inom läkemedel, livsmedel, energi och övrig industri.Länk.

Konsultbolagen går allt bättre och under Q4 och 2014 såg vi förbättrade marginaler för nio av femton bolag. Dessutom skildras en positiv bild för 2015. Ta del av statistik, tabeller och analyser över resultatrapporterna och antalet medarbetare för de börsnoterade konsultbolagen. Länk.

Apax har under acceptansperioden för köpet av Evry , som gick ut 25 februari, bara lyckats få ihop 88 procent av aktierna (90 procent krävs för tvångsinlösen). I början av nästa vecka meddelas det hur bolaget kommer att agera. Länk.

Limetta har blivit utnämnd till årets byrå i kategorin ”Digitalbyråer – 25+ mkr”. Webbyrån Petra vann den mindre klassen inom ”Digitala byråer”. Grattis! Länk.

Knowit etablerar en ny avdelning inom it-säkerhet inom Knowit Infrastructure i Göteborg. Marcus Dahlman blir ansvarig för området och ”räknar med att rekrytera flertalet medarbetare inom kort”. Länk.

COWI etablerar sig i Luleå och rekryterar Leif Hedlund som avdelningschef till divisionen för Projektledning. Leif har arbetat i ledande roller för Grontmij, VR Track och Banverket Produktion.Länk.

Knowit i Jönköping har blivit vald till AstraZenecas digitala byrå. Knowit blir ansvarig för förvaltning och vidareutveckling av webbplatser, digitala nyhetsbrev och appar. Avtalet är ”flerårigt”.Länk.

Semcon invigde i veckan sitt nya 9000 kvm stora huvudkontor på Hisingen i Göteborg. Länk.

IT Total har tilldelats ramavtal av Vaxholms stad och Värmdö kommun inom IT-konsulttjänster. Länk.

Consid har vunnit ramavtalsupphandling med Göteborgs universitet och Chalmers tekniska högskola inom systemutveckling och systemförvaltning, ledning och styrning samt verksamhetsutveckling och strategi. Länk.

Candidator har vunnit ett IT-driftsavtal av Öhlins Racing. Länk.

Propia har rekryterat en ny vd – Inger Stern, som närmast kommer från Linköpings universitet. Den gamla vd:n och grundaren LG Gustafsson kommer att fokusera på försäljning och affärsutveckling. Länk.

WSP:s nye försäljningsdirektör heter Arnold Stifors. Arnold har tidigare arbetat på EG A/S, Capgemini och Accenture. Länk.

Nästan 3500 IT-specialister från utomeuropeiska länder beviljades arbetstillstånd i Sverige under förra året. Detta är en fjärdedel av alla arbetstillstånd och kompetensbristen inom IT lär fortsätta. Länk.

Top 5 Business Challenges for Management Consulting Firms” Undersökning om de affärsmässiga utmaningarna och prioriteringarna för managementkonsultföretag. Och vad kommer detta betyda för branschen? Länk.

Den globala detaljhandeln spås bli den konsultsektor som växer snabbast under 2015 (12 procent). Kostnadseffektivisering, utnyttjande av ny teknik och förbättrad produktivitet är drivande faktorer. Länk.

The fastest way to grow your business is to increase your prices.” För att höja konsultpriserna gäller det att fokusera och kommunicera värdet som levereras. Bra handfasta exempel och tips för att öka priserna. Länk.

Gillar du vårt nyhetsbrev? Tipsa gärna dina kollegor och vänner. Använd länken nedan.
https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/2015-09/

Med vänliga hälsningar
Mattias Loxi (Haraldsson)
(Lägg gärna till mig som kontakt på LinkedIn)
mattias.loxi@cinode.com

Har du ett nyhetstips eller vill du gästblogga? Kanske vill du diskutera konsultbranschens framtid över en lunch eller veta mer om Cinode? Kontakta mig!


Så gick det för konsultbolagen 2014


Det går allt bättre för de börsnoterade konsultbolagen. Q4-rapporterna visar att rörelsemarginalerna stadigt har ökat, både under det senaste kvartalet och för hela året. Läs mer.

 

Talent Management och försäljning i konsultföretag [Whitepaper]


Nytt Whitepapper! När ni samlar era kompetenser och kundbehov når ni framgång. Läs mer.

Missa inte heller vårt första whitepapper: Talent Management i konsultbolag – 8 framgångsfaktorer för ökad lönsamhet. Länk.

Superkoll på kompetens, beläggning och försäljning.

forfraganCinode är stödet för medarbetare, chefer och sälj i konsultföretag. Bland annat får du;

  • Kompetenskonto
  • Anpassade konsultprofiler
  • Företagsprofilering
  • Rapporter
  • Beläggning
  • Förfrågan & offerter
  • Uppdrag & kontrakt
  • Nätverk

Läs mer om våra funktioner och priser.

Cinode – talanghantering med superkrafter.

Nästa vecka Föregående vecka

Alla nyhetsbrev