Konsultnyheter vecka 10 – 2015

Konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.

Konsultnyheter vecka 10 – 2015

Hej! Den 17:e mars kör vi ett nytt kvällsevent på Cinode. Denna gång har vi bjudit in konsultexperten Marianne Olsson som kommer att berätta om ”Framgångsfaktorerna för att lyckas som konsult”. Hoppas vi ses! /Mattias Läs mer och anmäl dig här.

B3IT växte med hela 37 procent under 2014, vilket resulterade i en omsättning på 311 (227) MSEK. Rörelseresultatet uppgick till 20,3 (5,0) MSEK vilket gav en rörelsemarginal på 6,5 (2,2) procent. Under sista kvartalet var tillväxten 38 procent och marginalen 10,8 procent. Länk.

AddQ Consulting har tecknat avtal med Cinode för koordinerad försäljning samt hantering av kompetenser och beläggning. Länk.

Apax nöjer sig med de 88 procent av aktieägarna till Evry som har accepterat budet. Eftersom att de inte har nått 90 procent kan de inte tvångsinlösa hela bolaget. Länk.

Hur kommer vi till bukt med oseriösa enkronasbud i IT-upphandlingar? Och hur ska den perfekta upphandlingen egentligen se ut? Längre artikel med förslag i CS. Länk.

C2Solutions har vunnit ett ramavtal med Svenska Kraftnät. Avtalet gäller konsulter inom säkerhet och beredskap och är på två plus ett år. Länk.

Grundarna av AddPro har vunnit utmärkelsen Årets Grundare Syd av entreprenörsnätverket Founders Alliance. Detta efter att bolaget först såldes 2014 för att sedan ett halvår senare köpa tillbaka stora delar av bolaget. Länk.

Qamcom startar upp ett nytt dotterbolag i Kista, Stockholm. Vd för det nya bolaget är Ann Louise Johansson. Länk.

OnePartnerGroup öppnar ett nytt kontor i Falkenberg. Ansvarig för satsningen blir Carina Nyberg och Carl Mårtensson. Länk.

HiQ har utvecklat en ny digital kommunikationsplattform åt Nordic Green Energy. Länk.

Softronic har tecknat avtal med Nordisk Aktieadministration som utvecklingspartner och driftsleverantör för sin tjänst Svenska Aktieboken. Länk.

Acando har hjälpt Gunnebo att utveckla ett beslutsstöd, bland annat genom leverans av det egna hjälpramverket IDW. Länk.

Cybercom har utvecklat en ny responsiv webbsida åt Universeum i Göteborg. Länk.

IXX IT-partner har skrivit avtal med ReadSoft om förstärkning av IT-avdelningen i Helsingborg och servicedesken i Stockholm.Länk.

IXX har också tecknat avtal med Helsingborgs IF som outsourcar hela sin IT-verksamhet till IXX. Länk.

Kvadrat har vunnit en ramavtalsupphandling med Göteborgs universitet och Chalmers tekniska högskola inom verksamhetsutveckling och strategi. Länk.

Fujitsu har tecknat avtal med Axfood. Kontraktet gäller tjänster inom bland annat teknisk support, problemhantering samt ledning och koordinering av större projekt. Länk.

Accenture och IFS har ingått ett utökat partneravtal där de bland annat ska utveckla licensförsäljningen kombinerat med implementering- och applikationstjänster. Avtalet är på fem år.Länk.

Sigma Connectivity har tecknat ett partneravtal med Broadcom gällande en referensplattform för ”wearables”. Länk.

Erik Ringertz, vd på Netlight, har blivit vald till en av Sveriges ”150 Superkommunikatörer” av Veckans Affärer. Länk.

Strategikonsultbranschen fungerar som en ”Disney-borg” under belägring. Krönika i Source. Länk.

Global Human Capital Trends 2015: Leading in the new world of work.” Deloittes nya längre rapport tar upp de tio viktigaste trenderna inom HR. Företagskultur och engagemang är nummer ett, både globalt och inom tjänsteföretag, (något som Cinode kan hjälpa er med). Länk.

Gillar du vårt nyhetsbrev? Tipsa gärna dina kollegor och vänner. Använd länken nedan.
https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/2015-10/

Med vänliga hälsningar
Mattias Loxi (Haraldsson)
(Lägg gärna till mig som kontakt på LinkedIn)
mattias.loxi@cinode.com

Har du ett nyhetstips eller vill du gästblogga? Kanske vill du diskutera konsultbranschens framtid över en lunch eller veta mer om Cinode? Kontakta mig!


AddQ väljer onlinetjänsten Cinode för koordinerad försäljning och beläggning


AddQ, specialistbolaget för tjänster och utbildningar inom test, har tecknat avtal med Cinode för hantering av kompetenser och beläggning. Läs mer. 

10 tips för dig som ska bli konsultchef


Att jobba som konsultchef är kul, spännande och utvecklande. Det gäller att tänka till som både chef och ledare. Du har vanligtvis inte medarbetarna intill dig på daglig basis och de förväntas vara självständiga individer. Läs mer.

Talent Management och försäljning i konsultföretag [Whitepaper]


Nytt Whitepapper! När ni samlar era kompetenser och kundbehov når ni framgång. Läs mer.

Missa inte heller vårt första whitepapper: Talent Management i konsultbolag – 8 framgångsfaktorer för ökad lönsamhet. Länk.

Superkoll på kompetens, beläggning och försäljning.

forfraganCinode är stödet för medarbetare, chefer och sälj i konsultföretag. Bland annat får du;

  • Kompetenskonto
  • Anpassade konsultprofiler
  • Företagsprofilering
  • Rapporter
  • Beläggning
  • Förfrågan & offerter
  • Uppdrag & kontrakt
  • Nätverk

Läs mer om våra funktioner och priser.

Cinode – talanghantering med superkrafter.