Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

Konsultnyheter vecka 11 – 2015

Konsultnyheter vecka 11 – 2015

Hej! Vi har fortfarande några platser kvar till tisdagens kvällsevent med Cinode. Passa på att lyssna till konsultexperten Marianne Olsson och mingla med andra från konsultbranschen. Vi ses! /Mattias Läs mer och anmäl dig här.

Ericsson varslar 2200 personer och 850 konsulter inom FoU och produktion. Ungefär hälften av de varslade tillhör verksamheten i Kista. Övriga neddragningar sker i Katrineholm, Borås, Kumla, Göteborg, Linköping och Karlskrona. Länk.

Sony Mobile Lund varslar 1000 anställda och konsulter. Idag har de 1800 anställda och 400 konsulter. Länk.

Den privata tjänstesektorn växer med 3,4 procent under Q1 2015 enligt Almegas Tjänsteindikator. Jobbtillväxten bromsar dock in uppgången då det råder brist på personal med rätt kompetens. I rapporten går det också att utläsa att datakonsultbranschen växte med hela 5,8 procent under 2014, men priserna sjönk mer än väntat under Q4. Länk.

Arkitekt- och teknikkonsultföretagen rapporterar om förbättrat orderläge och bättre lönsamhet. Rörelsemarginalen ligger på 7,3 respektive 7,5 procent. Däremot går det tyngre för industrikonsulterna, vars rörelsemarginal landar på 4,8 procent. Den största utmaningen är prispressen. Detta enligt den nya ”Investeringssignalen” från Svenska Teknik&Designföretagen.Länk.

Rejlers förvärvar Eneas svenska verksamhet Energy Business Sweden med 11 medarbetare och en omsättning på 30 MSEK.Länk.

Ramböll växte med 6,4 procent under 2014. Rörelsemarginalen före goodwill landade på 5,0 (5,0) procent. Bolaget har nu fler än 12 300 medarbetare. Länk.

Fujitsu har skrivit avtal med Transportstyrelsen. Avtalet är värt initialt 60 MSEK och innefattar migrering av stordatorlösning till .Net. Länk.

C2Solutions har vunnit en ramavtalsupphandling med Riksgälden. Avtalstiden är på två plus ett år. Länk.

Sweco har vunnit i uppdrag att ge rekommendationer till Nordiska ministerrådet för hur de nordiska länderna ska kunna ge stöd så att klimat- och energimålet uppnås 2020. Länk.

Sweco har anlitats av forskningsanläggningen ESS i Lund för att utveckla metoder för att återanvända så mycket energi som möjligt. Länk.

Ricoh och IT-leverantören har skrivit avtal gällande klientdrift och arbetsplatstjänster med Region Jämtland Härjedalen. Avtalet är på 57+48 månader och värt cirka 30 MSEK. Länk.

System Verification har skrivit ramavtal med Fingerprint Crads. Avtalet gäller leverans av it-tjänster inom QA. Länk.

Office IT-Partner har skrivit ett driftsavtal med Jönköpings Länsmuseum. Länk.

SAS Institute har tecknat avtal med Bolagsverket. Kontraktet gäller utveckling av ett nytt analyssystem. Länk.

Knowit Reaktor har utvecklat Santander Consumer Banks nya internetbank i Sverige. Länk.

Bisnodes vd Lars Pettersson avgår. CFO Anders Berg går in som tillförordnad vd. Länk.

Consid har tecknat ramavtal med Fläkt Woods. Avtalet avser IT-konsulttjänster inom bland annat arkitektur, utveckling och användarvänlighet. Länk.

Consid har även skrivit avtal med Regeringskansliet inom systemutveckling. Avtalet är på två plus två år. Avtalet beräknas vara värt runt 28 MSEK. Länk.

Sweco (2:a), ÅF (4:a) och McKinsey & Company (10:a) är några av de konsultbolag som rankas bland de 100 mest attraktiva företagen bland Civilingenjörer. Länk.

Bland IT-studenter är Volvo IT (12:a), CapGemini (23:a), CGI (25:a) och Knowit (28:a) några av de konsultbolag som tillhör de mesta attraktiva företagen. Länk.

TCS har blivit utnämnd som ”Top employer” i Europa och Sverige av Top Employer Institute. TCS rankades som nummer ett i hela Europa. Länk.

Boston Consulting Group rapporterade om en omsättningsökning på 17 procent och en ökning med 8 procent av antalet medarbetare. Länk.

Den brittiska konsultmarknaden växte med hela 6,6 procent under 2014. Teknik, strategi och finansiella tjänster växte mest under året. För 2015 väntas tillväxten bli cirka 6 procent. Länk.

Kapad tid för medarbetare, chefer och säljare. Ökad beläggningsgrad. Snabbare turnaround i säljarbetet. ROI:n för en digital kompetensinventering är hög för konsultföretag. Länk.

Mer feedback, ökad tid och kompetensutveckling är de tre viktigaste förbättringsområdena för svenska chefer. Detta enligt en undersökning från Netigate som innefattar 10 000 medarbetare. Länk.

Culture: Why It’s The Hottest Topic In Business Today.”  95 procent av rekryteringskandidaterna anser att företagskulturen är viktigare än kompensationen. Med sociala sidor som Glassdoor och LinkedIn blir det allt tydligare att företag med tydlig och framstående företagskultur springer ifrån konkurrenterna. Veckans måste-läsning för alla företagsledare. Länk.

Gillar du vårt nyhetsbrev? Tipsa gärna dina kollegor och vänner. Använd länken nedan.
https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/2015-11/

Med vänliga hälsningar
Mattias Loxi (Haraldsson)
(Lägg gärna till mig som kontakt på LinkedIn)
mattias.loxi@cinode.com

Har du ett nyhetstips eller vill du gästblogga? Kanske vill du diskutera konsultbranschens framtid över en lunch eller veta mer om Cinode? Kontakta mig!


3 skäl till ROI och snabba cash med kompetenshantering i konsultföretag


Om ditt konsultföretag börjar med digital kompetenshantering i sälj- och beläggningshanteringen frigörs stora värden för medarbetare, chefer och säljare. Läs mer.

Talent Management och försäljning i konsultföretag [Whitepaper]


Nytt Whitepapper! När ni samlar era kompetenser och kundbehov når ni framgång. Läs mer.

Missa inte heller vårt första whitepapper: Talent Management i konsultbolag – 8 framgångsfaktorer för ökad lönsamhet. Länk.

Superkoll på kompetens, beläggning och försäljning.

forfraganCinode är stödet för medarbetare, chefer och sälj i konsultföretag. Bland annat får du;

  • Kompetenskonto
  • Anpassade konsultprofiler
  • Företagsprofilering
  • Rapporter
  • Beläggning
  • Förfrågan & offerter
  • Uppdrag & kontrakt
  • Nätverk

Läs mer om våra funktioner och priser.

Cinode – talanghantering med superkrafter.

Nästa vecka Föregående vecka

Alla nyhetsbrev