Konsultnyheter vecka 34 – 2013

Konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.

Konsultnyheter vecka 34 – 2013

Tietos vd Kimmo Alkio meddelande i veckan att 270 tjänster ska bort. 35 av dessa finns i Sverige. 135 i Finland samt 100 i Kina, Tjeckien och Polen. Länk.

Bara i Sverige har Tieto hittills under de två första kvartalen minskat sin personalstyrka med 147 personer och har nu 2813 anställda. Några som däremot har anställt rejält under andra kvartalet är Softronic.  Länk.

Trots bistra besked från Tieto går vi kanske ändå mot lite bättre tider. I den senaste analysen från Radar meddelas att ”IT-marknaden visar en försiktig förbättring av marknadsläget för de två avslutande kvartalen.” Tjänstemarknaden är den sektor som värdemässigt växer mest, men samtidigt framhävs prispressen.Länk.

Ett annat bolag som påpekar prispress i sin senaste kvartalsrapport är MSC. Det lilla börsnoterade bolaget har dock fått fart på konsultandet och ökar omsättningen med hela 44 procent mot föregående år.  Länk.

Avega visar också positiva tongångar. Omsättningen har ökat med 7,5 procent (till 109,1 miljoner kronor). Rörelsemarginalen landade på 7,2 procent. Vd:n Jan Rosenholm var strålande glad, ”jag ser sammantaget mycket positivt på Avega Groups fortsatta utveckling och ser fram emot en bra höst.” Länk.

Atleles Consulting, specialistkonsult inom e-handel, har fått förnyat förtroende och större konsultavtal med Gina Tricot. Länk.

Caperio släppte sin kvartalsrapport, som visade en förlust på 1,9 miljoner kronor. Omsättningen landade på 245 miljoner. Vd:n Christer Haglund säger att ”vår bedömning är att återhämtningen, som delvis kommer att vara ett resultat av att investeringar har förskjutits i tiden, dröjer till slutet av året.” Länk.

Deloittes senaste rapport går under namnet ”The Open Talent Economy”. Innehållet presenterar en tydlig förändring inom arbetslivet. I allt större utsträckning frångår vi de traditionella 9 till 5 jobben och fokuserar istället på en öppen marknad med talangsamarbeten.  Länk.

75 procent av alla examina i Sverige tas numera av kvinnor. I USA kvoteras männen in, annars skulle kvinnorna vara för dominerande. Talangutvecklingen blir samtidig än mer viktig. Länk.

Tower Watson, en amerikansk konsultfirma inom HR, har tagit fram en rapport som säger att 25 procent av alla företag i USA ger bonus trots inkompetens och ej uppfyllda mål. Belöning och prestation har tydligen ofta ingenting alls att göra med varandra. Länk.

Tipsa gärna dina kollegor om detta nyhetsbrev (anmäl dig på https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/) så syns vi nästa vecka.

Med vänliga hälsningar
Mattias Haraldsson
mattias.haraldsson@cinode.com
CMO – Cinode

Från bloggen

 

Viss ljusning bland konsultbolagen under Q2


Sammanställning över de börsnoterade konsultbolagens senaste kvartal. Kan du gissa vilket bolag som har anställt flest under andra kvartalet? Läs mer.

Cinode värvar affärsutvecklings-
chef från Nasdaq OMX

Lägre marginaler
Till hösten förstärks Cinode med rekryteringen av Magnus N Andersson som närmast kommer från en tjänst som Sales Executive hos NASDAQ OMX i New York. Läs mer.

Cinode – talang- och kompetenshantering för ditt konsultbolag.
Cinode är en onlinetjänst som gör det smartare, snabbare och enklare att driva konsultbolag. Med vår molntjänst får du bland annat följande funktioner;

  • Kompetensinventering
  • Online-CV
  • Konsultprofilsgenerering
  • Företagsmallar
  • Beläggningsplannering
  • Förfrågan, offer och kontrakt,
  • Kund- & leverantörshantering
  • Nätverk

Läs mer om våra funktioner och priser.

Cinode – talanghantering med superkrafter.