Konsultnyheter vecka 33 – 2013

Konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.

Konsultnyheter vecka 33 – 2013

”Lönenivån är fortsatt hög i branschen och kommer att öka i och med lönehöjningar under året. Priserna ligger still och kan inte möta dessa höjningar. Sammantaget ger den extrema konkurrensen, kundernas prispress och de höga lönerna sämre lönsamhet för de flesta aktörer just nu.” Detta meddelade Softronic i Q2- rapporten som trots uttalandet var över förväntan. Länk.

HiQ släppte också sin kvartalsrapport under veckan och lät meddela att de befinner sig på ”viss del utmanande marknad”. Rapporten var något sämre än väntat och omsättningsmässigt når de inte föregående års resultat. Länk.

Connecta drog in extrautdelningen i samband med kvartalsrapporten. Rörelsemarginalen landade på 6,8 procent, alltså långt ifrån förra årets siffra (9,0 procent). Dock är det ändå betydligt ljusare än första kvartalets rörelsemarginal 2013 som var nere på 0,5 procent. Vd Leif Lindquist andas ”försiktig optimist”. Länk.

Tyréns, ELU-konsult, Helenius, Rejlers, Tikab, Structor och White är de konsultbolag som har fått det ärorika uppdraget att rusta upp det förfallna Slussen. Ja om nu inte Mark- och miljööverdomstolen säger nej, eller om Abba-Benny lägger sina miljarder på att stoppa bygget vill säga. Länk.

ÅF har i veckan förvärvat Connect Konsult (inte att förväxla med Connecta) i Falun. Företaget har 13 anställda och startades redan 1976. Länk.

Alvesta Energi kommer att satsa på Sweco när en ny pumpstation och reservpanna ska byggas. Länk.

Vill du ha en utmaning kan du pröva att söka anställning hos McKinsey som för tredje året i rad blev vald till att ha den tuffaste anställningsprocessen av Glassdoor. Att det är svårt att få jobba som konsult bekräftades när de fem första platserna intogs av konsultbolag. Länk.

Internationellt ryktas det om att en storaffär är på gång då Accenture diskuterar om att förvärva det prestigefulla Booz & Co med över 3000 anställda. Länk.

Slutligen vill jag rekommendera att läsa Why Management Consulting Will Be Disrupted: Part 1″

Tipsa gärna dina kollegor om detta nyhetsbrev så syns vi nästa vecka.

Med vänliga hälsningar
Mattias Haraldsson
CMO – Cinode

Från bloggen

Lönemodeller i konsultbolagLägre marginaler
Det finns en uppsjö olika lönemodeller som konsultbolagen använder sig av. Alla har de såväl för- som nackdelar. Läs mer om de vanligaste varianterna.

Cinode – talang- och kompetenshantering för ditt konsultbolag.
Cinode är en onlinetjänst som gör det smartare, snabbare och enklare att driva konsultbolag. Med vår molntjänst får du bland annat följande funktioner;

  • Kompetensinventering
  • Online-CV
  • Konsultprofilsgenerering
  • Företagsmallar
  • Beläggningsplannering
  • Förfrågan, offer och kontrakt,
  • Kund- & leverantörshantering
  • Nätverk

Läs mer om våra funktioner och priser.

Cinode – talanghantering med superkrafter.

Nästa veckas konsultnyheter
Senaste veckans konsultnyheter