Glassdoor – omdömen, löner, intervjufrågor om ditt företag

Jul 03 2013 · Talang

Skrivet av: Mattias Loxi

Har du undrat vad som skulle hända om alla svar från medarbetarundersökningen på ditt företag kom ut på internet? Det är ungefär vad den amerikanska sidan glassdoor.com går ut på och som jag gärna vill tipsa om. Där kan anställda eller före detta anställda recensera sin arbetsplats, chefer och uppge sin lön helt anonymt.

Glassdoor.com är ett tecken på att världen blir alltmer transparent, vilket jag anser att alla tjänar på i längden. När jobbsökande i förväg kan söka information om företaget, ta reda på vad medarbetarna får i lönekuvertet samt vad de anställda tycker om cheferna blir det ännu viktigare för företaget att tänka på hur de tar hand om sina egna talanger. Bara de bästa företagen som kan behålla och utveckla sina talanger kommer att överleva.

Troligtvis är det bara en tidsfråga innan Glassdoor, eller en liknande tjänst, blir stor i Sverige.

Vad kan vi då få reda på de svenska konsultbolagen på Glassdoor? Tyvärr finns det inte mycket statistik och kommentarer än, men något kan man ju alltid hitta.

  • ÅF har 3,5 i medelbetyg men bara fyra personer som har svarat, konkurrenten Sweco har inga omdömen.
  • HiQ’s medarbetare verkar nöjda av fem omdömen så har de ett genomsnitt på hela 4,8.
  • En ”Business Analyst” på Mckinsey i USA tjänar i genomsnitt $73 435 medan samma position på Accenture i USA har $64 619 per år.
  • Medellönen för en ”System Engineer” på Ericsson är i Sverige 37 225 kr/månad, men bara fyra har svarat.

Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad

Mattias är en av grundarna till Cinode där han arbetar med sälj och marknad. Driver Cinodes marknadsföring genom Sveriges mest populära blogg inom konsultbranschen samt det uppskattade nyhetsbrevet "Veckans konsultnyheter". Även flitigt anlitad föreläsare om de senaste trenderna i konsultbranschen. Lägg gärna till mig på Linkedin

Du kanske också gillar...

Alla inlägg