Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

Konsultnyheter vecka 3 – 2014

Konsultnyheter vecka 3 – 2014

Efter stiltje på nyhetsfronten under jul och nyår är årets första ”Veckans konsultnyheter” fullspäckad med förvärv, rapporter och intressanta artiklar. Trevlig läsning!

2014 ser positivt ut. IT-chefer för medelstora och stora företag i USA samt Europa ökar IT-investeringarna med 4,5 procent under året. Detta visar en rapport från Morgan Stanley. Länk.

”Konsulterna säljer sig för billigt”, säger Softronics vd Anders Nilsson i en IDG-intervju. Anders anser att framtiden för konsultbolagen är att sälja hela lösningar och ta betalt för nyttan.Länk.

Indiska konsultgiganten Tata Consultancy Services släppte sin kvartalsrapport (oktober till december). Omsättning ökar med 17 procent, till 3,5 miljarder dollar. Antal medarbetare ökade med 14 663 personer till 290 713. Det ni. Länk.

Även Infosys har kommit med sin kvartalsrapport, omsättningen och vinsten ökade med cirka 10 procent, men antalet anställda sjönk med 2 000 till 158 404 personer. Länk.

”Idag utförs runt 20 procent av de indiska tjänsteleverantörernas arbete på plats, hos kunden och det ökar hela tiden.” Som Mittal, avgående ordförande i NASSCOM, berättar i CIO Sweden om hur framtiden för den indiska IT-tjänstesektorn ser ut. Länk.

Tieto har ingått avtal med Siemens om att köpa upp delar av flera verksamheter från Siemens Convergence Creator. Som följd av affären kommer 220 Siemens-medarbetare övergå till att bli anställda hos Tieto. Långsiktigt väntas affärsavtalet bidra till en årsomsättning på över 15 miljoner euro. Länk.

Tyréns har värvat det danska konsultbolaget Hansen, Carlsen & Frølund A/S, med 33 medarbetare inom installation och byggnadskonstruktion.
− Förvärvet ligger i linje med vår ambition att vidga vår hemmamarknad till att även inkludera våra grannländer, säger Ulrika Francke, VD för Tyréns, i ett pressmeddelande. Länk.

Finländska Etteplan, med över 400 medarbetare i Sverige, förvärvar ProAvia Konsult AB. Företagen har ett mångårigt samarbete inom uppdrag åt försvarssektorn. ProAvia har cirka 30 medarbetare med kontor i Stockholm och Linköping. Länk.

Qgroup, som Sheik Mohammed Al Amoudi investerat i under hösten, etablerar sig nu i huvudstaden. VD för dotterbolaget i Stockholm blir Troels Olsen, tidigare key account manager på eWork Scandinavia AB. Länk.

Zinnovate International och NOX Consulting meddelar att de har ingått ett partnerskap för att tillsammans kunna ta större kontrakt med globala företag. Länk.

ÅF förvärvar ES-KONSULT Energi och Säkerhet AB med 56 medarbetare och kontor i Stockholm och Göteborg. Under föregående år omsatte de omkring 70 MSEK. Grundköpeskillingen uppgår till 27 MSEK, som sedan ökas beroende på bolagets framtida lönsamhetsutveckling. Länk. 

ÅF gjorde även ett till förvärv under veckan när de köper norska Xact Consultancy med 90 konsulter. Xakt omsatte 85 MNOK 2013 och har god lönsamhet. Köpeskillingen ligger på 25 MSEK, som ökas beroende på bolagets framtida lönsamhetsutveckling.Länk.

Viati-koncernen startar ett nytt dotterbolag i Karlstad. Bolaget finns sedan tidigare i Borlänge, Göteborg, Stockholm, Sundsvall och Örebro. Viati har idag omkring 100 anställda. Länk.

Före detta Infocube-medarbetare grundar konsultbolaget Endeavor, som startas i Göteborg. Företaget ska fokusera på implementation av systemlösningar för försäljning- och eftermarknadsprocesser. Länk.

Combitech övertar verksamheten i finska Saab Systems Oy, med 60 anställda på fyra orter. Bolaget har sedan tidigare verksamhet i Sverige och Norge. Länk.

Visma äntrar den finska IT-konsultmarknaden då de förvärvar Priorité och dess dotterbolag Proactum Oy med en total omsättning på 7,8 miljoner euro. Visma sysselsätter i dagsläget över 900 personer på den finska marknaden och tillväxten är snabb. Länk.

Accenture har fått det prestigefyllda kontraktet att ta över utvecklingen av helthcare.gov, Obamacare. Kontraktet är inledningsvis värt över 45 miljoner dollar. Länk.

IT-personal kan sannolikt vänta sig ett tjockare i lönekuvertet under året. Åtminstone enligt Computer Economics prognos i rapporten ”2014 IT Salary Report”. Länk.

Konsultbolagen SAS och BCG toppar Fortunes lista ”100 Best Companies to Work for”Länk.

”Så här jobbar TeliaSonera med inköp av konsulter.” Blogginlägg av Piotr Kundo på Beemobile om Telia Soneras nya inköpsstrategi av konsulter. Länk.

Gulfområdet väntas ha den snabbast växande konsultmarknaden under 2014. Även Östeuropa, Kina, USA och Brasilien väntas nå en hög tillväxt när Source rankar 14 geografiska konsultmarknader. Länk.

Tipsa gärna dina kollegor om detta nyhetsbrev (anmäl er på https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/).

Med vänliga hälsningar
Mattias Haraldsson
mattias.haraldsson@cinode.com
CMO – Cinode

Nytt på bloggen

Hur unikt är ditt konsultbolag?


Det blir allt viktigare för konsultbolag att specialisera och differentiera sig, både gentemot kunder och medarbetare. Men hur väl lyckas konsultbolagen egentligen? Läs hela inlägget. 

De 8 populäraste blogginläggen 2013


Lön som konsult och konsultbolag som fotbollsspelare var det mest lästa under 2013. Se hela listan.

Cinode – talang- och kompetenshantering för ditt konsultbolag.

Cinode är en onlinetjänst som gör det smartare, snabbare och enklare att driva konsultbolag. Med vår molntjänst får du bland annat följande funktioner;

  • Kompetensinventering
  • Online-CV
  • Konsultprofilsgenerering
  • Företagsmallar
  • Beläggningsplannering
  • Förfrågan, offer och kontrakt,
  • Kund- & leverantörshantering
  • Nätverk

Läs mer om våra funktioner och priser.

Cinode – talanghantering med superkrafter.

Nästa vecka Föregående vecka

Alla nyhetsbrev