Konsultnyheter vecka 4 – 2014

Konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.

Konsultnyheter vecka 4 – 2014

Den svenska IT-konsultmarknaden väntas växa 6-7 procent i volym under 2014, men i värde endast 2,5 procent. Detta enligt en prognos från Radar Ecosystem Specialists. Hela IT-tjänstemarknaden spås vara värd 92,7 miljarder kronor. Outsourcing-marknaden väntas öka med fem procent i volym men minska i värde med en halv procent. Länk.

CGI har tecknat ett jätteavtal med Trafikverket gällande resurskonsultande av förvaltning och utveckling av IT-system. Avtalet löper över fyra år med option på två plus ett år och är värt hela 1,3 miljarder kronor. För detta uppdrag ingår CGI samarbete med Knowit, Altran och Headlight. Länk.

CGI har, enligt IT-24, även vunnit Trafikverkets dator-arbetsplatsupphandling, värd cirka en halv miljard kronor och sträcker sig över en sjuårsperiod. Tilldelningsbeslutet är klart men tiden för överklagan löper ut först nästa vecka. Länk.

Ännu mer CGI, som även har tecknat avtal med Landshypotek gällande digitala signaturer, identifiering och elektronisk arkivering av dokument. Avtalet är på 1,5 år med option på ett år till. Länk.

Ninetechs dotterbolag Netgain förvärvar IT Optima med ett 20-tal konsulter. Optima startade sin verksamhet i Danmark men har funnits på den svenska marknaden sedan 2005 och har kontor i Stockholm. Länk.

IBM rapporterade en minskad omsättning med totalt 5 procent. På tjänstesidan sjönk omsättningen med 3,6 procent under det fjärde kvartalet jämfört med förra året. Länk.

Ipeer tar över serverdriften för Apoteksgruppen från CGI. Affären är en av Ipeers största någonsin och är värd mellan sju och tio miljoner kronor. Länk.

Efter sju år som vd för CAG Contactor lämnar Paulina Illman företaget för en vd-post inom Konsultbolag1 Stockholm. Länk.

Jobbar du som konsult i ett öppet kontorslandskap? Då kan artikeln ”The Open-Office Trap”, publicerad i tidningen The New Yorker, vara av intresse. Flera studier pekar nämligen på en negativ inverkan. Både på den fysiska men i synnerhet på den psykiska hälsan. Länk.

Nu har det äntligen kommit en podd som fokuserar på Talent Management och HR. I premiäravsnittet diskuteras främst Deloittes artikel ”What Does the New HR Organization Look Like? A Talent Machine”. Länk.

Slutligen tipsar vi om en intressant och tänkvärd artikel för alla i konsultbranschen som känner att de jobbar för mycket, ”Why Can’t We Stop Working” från HBR. Länk.

Tipsa gärna dina kollegor om detta nyhetsbrev (anmäl er på https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/).

Med vänliga hälsningar
Mattias Haraldsson
mattias.haraldsson@cinode.com
CMO – Cinode

Nytt på bloggen

Hur vi kategoriserar kompetens för att du ska finna rätt talang till uppdraget


I dagens globala och konkurrenskraftiga företagsklimat utgör medarbetarna en avgörande framgångsfaktor. Samtidigt ökar företagens ansvar för medarbetarnas kompetenser i takt med snabbare marknadsförändringar. Att kategorisera kunskaperna blir viktigt för att finna rätt talang till uppdraget. Läs hela inlägget. 

Cinode – talang- och kompetenshantering för ditt konsultbolag.

Cinode är en onlinetjänst som gör det smartare, snabbare och enklare att driva konsultbolag. Med vår molntjänst får du bland annat följande funktioner;

  • Kompetensinventering
  • Online-CV
  • Konsultprofilsgenerering
  • Företagsmallar
  • Beläggningsplannering
  • Förfrågan, offer och kontrakt,
  • Kund- & leverantörshantering
  • Nätverk

Läs mer om våra funktioner och priser.

Cinode – talanghantering med superkrafter.