Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

HiQ förvärvar och hon tar över A Society

Hej!

Snabbväxande Silo AI är Nordens största AI-labb med 240 AI-experter i Finland, Sverige, Danmark och Kanada. För att hitta rätt person för rätt uppdrag har de valt Cinode. Silo AI får nu överblick av beläggningsgraden på individnivå och bolagsnivå, och inte minst vilka som finns tillgänglig.

Från surfproffs till koncern-vd. Missa inte #Konsultpodden med Per Wallentin som är koncern-vd på Knowit sedan tio år tillbaka. När han intervjuas har bolaget nyligen släppt sin delårsrapport. Förutom marknadsläget pratar vi om hans engagemang för samhällsutveckling och affärer samt hur man fångar entreprenörskapet hos kollegorna.

Cinode och Ungapped ingår partnerskap med en integration som förenklar bearbetning av kunder och leads. Integrationen gör det ännu enklare med eventinbjudningar, mailutskick, sms och enkäter.

Allt gott,
/Mattias Loxi


P.S. Är du i Helsingfors eller har kollegor där vill vi tipsa om vårt fysiska event den 25:e maj, tillsammans med Essi Isohanni, Head of Competence Development, på Vincit. Anmäl dig idag!

Snart är det dags för årets Jämställdhetsrapport. Är ni ett bolag med minst 50 medarbetare som inte varit med tidigare år? Mejla mig så lägger vi till ert företag – mattias.loxi@cinode.com

Ladda gärna ner förra årets rapport här.

Rapporter

Sweco växte med 17,5 procent under Q1. Rörelsemarginalen steg till 11,7 (10,4) procent. Marginalen har stigit, främst på grund av ökade priser och högre beläggning. Bolaget ser även en god efterfrågan drivet bland annat av omställningen till hållbarhet. Länk.

DevPort växte med 12,6 procent under Q1. Rörelsemarginalen steg till 8,8 (81,) procent.Bolaget ser en fortsatt hög efterfrågan som de tror kommer att fortsätta året ut. Bolagets kunder inom framförallt fordon går starkt. Länk.

Etteplan växte med 6 procent under kvartalet. Rörelsemarginalen sjönk till 6,6 (8,5) procent. Resultatet påverkades av kostnader för engångsutbetalningar för fackligt anslutna i Finland samt omorganisation. Efterfrågan är något svagare än förra året. Bolaget tror ändå på en ok efterfrågan under året. Länk.

Wise Group växte med 2,8 procent under kvartalet. Rörelsemarginalen landade på 4,1 (6,6) procent. Efterfrågan har minskat och det råder en ökad försiktighet på marknaden. Länk.

Xavi Solutions, med Frontwalker och Tavana, minskade omsättningen med 4,9 procent under kvartalet. Rörelsemarginalen landade på 3,9 (3,5) procent. Bolaget ser en viss avmattning på marknaden och högre konkurrens. Länk.

Novotek växte med 8,8 procent och med en rörelsemarginal om 7,9 (9,9) procent.Bolaget ser att kunderna oftare skjuter upp besluten. Länk.

Förvärv

HiQ förvärvar techkonsulten Zool från Göteborg med ett 40-tal medarbetare. Zool är experter inom mjukvaruutveckling inklusive AUTOSAR-kompetens, molnbaserade tjänster, DevSecOps, testning och agila metoder. Förvärvet väntas slutföras under maj månad. Zool blir en del av HiQ men verka under eget varumärke. Länk.

Fellowmind förvärvar det polska bolaget Axacom med 30 konsulter som är specialiserade på Microsoft-lösningar. Länk.

AFRY förvärvar det kanadensiska konsult-, ingenjörs- och projektleveransföretaget KSH, med verksamhet inom processindustrin. Företaget har en årlig nettoomsättning på cirka 180 MSEK och 130 medarbetare i Montreal respektive Toronto. Länk.

Integrity360 från Storbritannien förvärvar Stockholmsbaserade Netsecure. Det förvärvade bolaget är verksamma inom cybersäkerhet och består idag av cirka 40 medarbetare. Länk.

Etableringar/Neddragningar

Variant är en norsk digital design- och utvecklingsbyrå. Nu expanderar de till Sverige. Sara Doltz, David Dinka och Sara Hernandez startar bolagets första Sverigekontor i Stockholm under våren 2023. De finns sedan tidigare i Trondheim, Oslo samt Bergen och består idag av 90 medarbetare. Länk.

Rejlers har genomfört en riktad nyemission om 250 MSEK. Pengarna används främst för finansiering av Eurocon-förvärvet samt för att stärka balansräkningen och stödja bolaget för fler förvärv. Länk.

Medarbetare

A Society presenterar Jeanette Rumenius som ny vd och koncernchef. Hon har under de senaste åren haft rollen som vice vd i koncernen, samt lett den nordiska verksamheten. Tidigare koncernchef Per-Ola Malm intar nu en övergripande roll med ansvar för den fortsatta Defence-satsningen för flera bolag inom Danir-koncernen såsom Pion Group, Nexer och A Society. Han fortsätter även som rådgivare och strategiskt stöd. Länk.

WSP har utsett Sina Vosough som ny chef för Strategic Advisory WSP Sverige. Sina kommer närmast från rollen som Chief Technology Officer på Seco Tools, en del av Sandvik-koncernen. Länk.

Qgroup välkomnar Linda Bjernstål som styrelseledamot. Hon är grundare av resesajten Flygstolen.se, som hon sålde efter ett drygt decennium. Under de senaste åren har hon arbetat som entreprenör och affärsängel. Länk.

B3 Consulting Groups specialistbolag B3 CodeRight presenterar Christian Bratt som ny vd. Christian har över 30 års erfarenhet av it-konsultbranschen och kommer närmast från Knowit Experience. Länk.

Combitechs vd Jessica Öberg blir ny styrelseledamot i Säkerhets- och försvarsföretagens styrelse. Länk.

TechSveriges styrelse presenterar Linus Wallin, vd på Atea Sverige och Lars Kry, vd på Nexer, som nya ledamöter. Länk.Länk.

Great IT rekryterar Bea Garcia som ny Chief Sales Officer. Hon har över 25 års erfarenhet av försäljning och att bygga framgångsrika bolag. Bea är bland annat medgrundare till den obemannade livsmedelsbutikskedjan Lifvs med tech-plattformen Storekey. Länk.

Utmärkelser/Certifieringar

Nexer Unified Commerce belönas med priset inriver 2022 Partner of the Year Award – EMEA samt 2022 Partner Project of the Year – EMEA, vid PIMpoint 2023 i Malmö.Länk.

DVel tilldelas verifiering av sitt hållbarhetsarbete enligt ISO26000. Verifieringen har utförts av VERIFY Agency of Sweden. Länk.

Avegas vd Tone-Marie Wahlström är en av 75 unga unga kvinnliga ledare som nominerats till ”Framtidens kvinnliga ledare” av Sveriges chefsorganisation Ledarna. Länk.

Samarbeten/Partnerskap

WSP
ingår samarbete med Homepal när de tillsammans lanserar tjänsten DeDU Insights. Syftet är att förenkla fastighetskunders möjlighet att tillgodogöra sig informationen, göra analyser och dra korrekta slutsatser av sin data. Länk.

Sigma Technology Insight Solutions inleder ett samarbete med Capacio, ett techbolag inom life-science, för att få insikter i människors talang och potential med hjälp av dataanalys samt hjärnvetskap. Länk.

Avtal

Norconsult har för första gången använt restprodukten flygaska i stället för cement i samband med utbyggnaden av Skellefteå Krafts anläggning Rengård vattenkraftverk. I projektet ansvarade de för projektering och teknisk rådgivning. Länk.

WSP får i uppdrag av Trafikverket att ta fram järnvägsplan samt bygghandling för Skelleftebanan, som utgör en del av Norrbotniabanan. Länk.

Sigma Technology designar en ny webbplats med en förbättrad användarupplevelse åt stiftelsen Allbright. Länk.

Övrigt

Computer Sweden/IDG skriver om att det finska konsultbolaget Silo AI använder Cinode för att tillsätta rätt person till rätt uppdrag. Länk.

Över 250 svenska konsultbolag använder Cinode – så säger kunderna.

Cinode reviews sourced by G2

Vill du veta mer? Boka demo.

Med vänliga hälsningar


Mattias Loxi
Medgrundare – Sälj – Marknad
mattias.loxi@cinode.com

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Kontakta mig!

Snabbväxande AI-experten Silo AI effektiviserar sina processer med Cinode

Silo AI

Silo AI är Nordens största privata AI-labb med 240 AI-experter. Deras uppdrag är att tillhandahålla säkra, människocentrerade och banbrytande AI-förmågor till organisationer runt om i världen.

De använder Cinode för att hantera sina experters kompetenser och kundprojekts expertisbehov, med fokus på transparens och pålitlighet.

Läs mer.

Från surfproffs till koncern-vd

Per Wallentin är surfproffset som kom till Knowit för över 20 år sedan. Under de senaste tio åren har han haft rollen som koncern-vd. Dessutom är han ordförande i TechSverige. 

När han intervjuas i #Konsultpodden har bolaget nyligen släppt sin kvartalsrapport. Dessutom berättar han om sitt engagemang för samhällsfrågor och affärer. Vi diskuterar marknaden och hur man får engagerade medarbetare samt hittar kraften som krävs för att bygga en entreprenörsdriven organisation.

Läs mer.

Cinode och Ungapped lanserar partnerskap för effektivare försäljning för konsultföretag

Cinode Ungapped partnerskap

Cinode är den ledande plattformen inom Skills Management för konsultföretag och Ungapped är den globala marknadsplattformen som tar kundernas marknadsföring till nästa nivå.

Nu ingår bolagen partnerskap med en integration som förenklar bearbetning av kunder och leads.

Säkerhetsföretaget Basalt är en gemensam kund med stort fokus på pålitlig och kraftfull informationssäkerhet. Genom integrationen får de värdefulla insikter och ett komplett marketing automation-system.

Läs mer.

Vill du bli morgondagens vinnare på konsultmarknaden?

Är du i Helsingfors eller har kollegor där vill vi tipsa om vårt fysiska event den 25:e maj, tillsammans med Essi Isohanni, Head of Competence Development, på Vincit. 

Läs mer.

Utvalda nya konsultuppdrag på Cinode.market denna vecka

Här är några av de konsultuppdrag som publiceras på Cinode Market. Ännu fler uppdrag finns tillgängliga efter registrering.

Gå till cinode.market för fler publika förfrågningar. De flesta förfrågningarna går via privata aviseringar i Cinode så se till att registrera er och partna upp med andra bolag.

Alla nyhetsbrev