Snabbväxande AI-experten Silo AI effektiviserar sina processer med Cinode

Silo AI är Nordens största privata AI-labb med 240 AI-experter. Deras uppdrag är att tillhandahålla säkra, människocentrerade och banbrytande AI-förmågor till organisationer runt om i världen.

De använder Cinode för att hantera sina experters kompetenser och kundprojekts expertisbehov, med fokus på transparens och pålitlighet.

Silo AI menar att det finns ett stort behov av skickliga AI-forskare för att säkerställa att organisationer förblir konkurrenskraftiga i en tid då AI förändrar vårt sätt att arbeta och även påverkar hela samhället.

– AI är för människor. Vi vill säkerställa att det gynnar alla och gör en stor inverkan. Men alla bolag är ännu inte så tekniskt kunniga när det gäller AI. Det är där som vi kommer in i bilden, säger Ela Arasola, Talent Acquisition Specialist på Silo AI.

Bolaget, som grundades 2017, består idag av över 240 anställda, verksamma inom bland annat machine learning, computer vision och software, data & ML engineering. 

– Just nu har vi fem kontor i Finland. Vi har också kontor i Stockholm och Köpenhamn. Nyligen öppnade vi även ett kontor i Vancouver. 

Wow, ni har vuxit snabbt på kort tid. Vilka utmaningar såg ni innan ni kom i kontakt med Cinode?

– Att styra ett bolag med 50 medarbetare är ganska lätt, men med en så pass stark tillväxt som vi har är det väldigt mycket information som ska hanteras. Vi ville ha en plattformslösning som effektiviserar vår interna kommunikation gällande våra medarbetare och kundprojekt och gör den mer transparent och tillgänglig. Dessutom var det viktigt att plattformen även stöttar vår framtida tillväxt, säger Jaakko Vainio, COO på Silo AI.

Var det några specifika problem ni ville lösa?

– Ett märkbart problem som vi tidigare hade var att vi var sårbara vid oplanerad frånvaro. Eftersom vi inte hade ett systematiskt sätt att hantera information gällande medarbetarna och projekten fick vi spendera mycket tid på detektivarbete.

En annan avgörande utmaning var även att få en effektivare matchning av talangerna till uppdragen, fortsätter Jaakko.

Stödjer produktiviteten

Cinodes beläggningsplanering tillhandahåller aktuell beläggningsgrad på individ-, team- och bolagsnivå. Dessutom går det att se vilka kompetenser som finns tillgängliga. Prognosvyn visar var det “lyser rött” och var insatserna bör riktas.

– Beläggningsplaneringen har underlättat vårt arbete mycket. Nu kan vi planera bättre och får ett mycket bättre helhetsperspektiv. Hela bolaget kan ta del av planeringen och förstå den, i stället för att allting hänger på en enskild medarbetare, säger Jaakko.

Han lyfter också cv-hanteringen och skill sets som stödjer produktiviteten inom bolaget tillsammans med automatisering och rapportering.

Hur var det att implementera Cinode?

– Det har fungerat riktigt bra. Cinode har varit väldigt tillmötesgående och informerar oss om förbättrade lösningar och kommande nyheter. Kommunikationen har alltid varit bra, oavsett om ni haft en lösning på vår utmaning eller inte. Det uppskattar vi mycket, säger Ela.

Ni har också gjort en hel del integrationer, kan du berätta om dem?

– Den första integrationen var mot vårt HR-system för att automatisera skapandet av konton och tillhandahållande i Cinode. Vi har också integrerat vårt CRM-system, vilket gör att våra säljare kan överlämna möjligheter till vårt matchningsteam i Cinode, säger Ela.

Vilka resultat har ni sett efter att ha implementerat Cinode?

– Det vi omedelbart märkte var att det är mycket lättare med den interna kommunikationen, exempelvis om någon av medarbetarna blir sjuka eller något ändras i deras projekt. Informationen är alltid tillgänglig. Du ser datum och involverade personer, allting finns där redan. Och jag är säker på att produktiviteten redan har ökat och kommer öka än mer framöver, säger Jaakko.

Skulle ni rekommendera Cinode till andra konsultbolag?

– Ja! Speciellt om företag har många specifika krav och kompetenser gällande roller och individer, då är Cinode väldigt effektivt. Därför valde vi Cinode. Vi kan arbeta med vår kompetenshantering där och matchningen är på plats. 

– Vi som kund uppskattar även ert sätt att interagera med oss. Ni är tillmötesgående och era utvecklare förklarar plattformen ingående. Även om man inte har den tekniska expertisen förstår man. Vi ser exempelvis att cv-importen blir ännu bättre och gillar öppenheten kring hur ni vill utveckla plattformen framåt, säger Jaakko.

Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad

Mattias är en av grundarna till Cinode där han arbetar med sälj och marknad. Han driver Cinodes marknadsföring genom Sveriges mest populära blogg inom konsultbranschen samt det uppskattade nyhetsbrevet "Veckans konsultnyheter". Dessutom kör han Konsultpodden. Lägg gärna till mig på Linkedin https://www.linkedin.com/in/mattiasloxi/

Du kanske också gillar...

Alla inlägg