Konsult-vd:arna som korats till årets vd

Konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.

Konsultnyheter vecka 46 – 2016

Hej!

Svenska konsultbranschen vimlar av duktiga ledare. Ett bevis på det är Erik Ringertz från Netlight samt Peter Hellgren från Consid som tog hem de två tyngsta priserna när Årets vd korades i veckan. Grattis!

Denna vecka är vi på Cinode glada över att lansera vår nya ”Kompetenssök” som gör det ännu enklare att hitta rätt talang med rätt kompetens. Perfekt för er som arbetar med ramavtalsupphandlingar.

/Mattias Loxi

Rapporter

Wise Group ökade omsättningen med 12 procent under det tredje kvartalet. Rörelseresultatet landade på 8,3 (5,8) MSEK vilket gav en rörelsemarginal på 5,4 (4,2) procent. Sverige går bra men Danmark och Finland visar negativt resultat. Länk.

Findwise rapporterade en omsättningsökning på 28 procent till 99 MSEK för det brutna räkenskapsåret 2015/2016. Rörelseresultatet landade på 13 MSEK vilket gav en marginal på 13 procent. Låg personalomsättning anges som en bidragande orsak till resultatförbättringen. Länk.

Förvärv/Etableringar

ÅF förvärvar Teknoplan med 42 medarbetare i Stockholm och en omsättning på 50 MSEK. Bolaget är specialiserade inom design av el- och teletekniska system. Länk.

House of Test etablerar sig nu i Linköping. Johan Jonasson, som även är en av grundarna av bolaget, är ansvarig för satsningen i Linköping. Målet är att rekrytera 20 medarbetare de närmaste åren. Länk.

Utmärkelser/Certifieringar

Netlight:s Erik Ringertz blev vald till Årets vd i kategorin stora företag. Länk.

Consid:s Peter Hellgren blev i sin tur vald till Årets vd i kategorin mellanstora företag. Länk. 

HiQ har tillsammans med Enköpings kommun vunnit Svenska Publishingprisets ”Användbarhetspris”. Länk.

Netlight:s Oscar Sandén har blivit utvald till årets top 3 Business Developer  i norska Ledertalentene 2016 Award. Länk.

EGBS Consulting är med i toppen av CIO Reviews lista 100 Most Promising IBM Solution Providers 2016. Vice vd Jimmy Eriksson intervjuvas också av tidningen. Länk.

Medarbetare

Orango har utsett Ronny Roos till ny vd. Ronny har suttit i styrelsen för bolaget sedan 2015. Han har även haft höga positioner bland annat inom CGI/VM-data. Länk.

Wise Group har rekryterat Ulrika Linnersjö till ny vd för dotterbolaget EdgeHR. Ulrika kommer närmast som HR-chef på Benify och har även varit vd för Academic Work i Norge. Länk.

Rejlers finanschef Mats Åström lämnar sin position av personliga skäl. Bolaget har påbörjat rekryteringsprocessen för positionen. Länk.

Sogeti har rekryterat Johannes Hörnberg som ansvarig för verksamheten i Umeå. Johannes kommer närmast från rollen som konsultchef på CGI. Länk.

Knightec har rekryterat Viveca Selander som chef för region South inom affärsområdet Systems. Viveca kommer närmast från We Consulting. Länk.

Avtal/Uppdrag

Evry, har enligt CS, vunnit Stockholms stads upphandling för it-stöd för hela administrationen. Anbudet på 256 MSEK per år var betydligt lägre än CGI (317 MSEK), Tieto (322 MSEK) och tidigare avtalshållaren VolvoIT/HCL (337 MSEK). Avtalet sträcker sig fram till 2024 men kan komma att överklagas. Länk.

Knightec har tecknat avtal med QuickCool för utveckling av nytt system för kroppstemperaturreglering. Länk.

WSP har vunnit ramavtal med Uppsala kommun gällande projektering av anläggningar inom gata, landskap och VA. Avtalet är på ett plus fyra år. Länk.

Milou har tecknat ett strategiskt partnerskap med Karlskrona Hockeyklubb kring affärs- och konceptutveckling. Länk.

ÅF har tecknat avtal med Enviro för att etablera anläggningar för däckåtervinning runt om i världen. Länk.

Norconsult har tecknat avtal med Trafikverket om förfrågningsunderlag för utförandeentreprenad på tågsträckan Stöde och Sundsvall V. Länk.

COWI har vunnit uppdrag att göra detaljprojekteringen av den avancerade målstationen vid ESS i Lund. Länk.

Sigma Civil har tecknat avtal med Lidingö Tennisklubb om projektering och genomförande av ytterligare två tennishallar. Länk.

Sigma Civil har också vunnit uppdrag av Jönköpings kommun för utredning av området kring den framtida stationen för höghastighetståg. Länk.

Cybercom har tecknat avtal med MTV i Finland om utveckling och underhåll av bolagets AWS-plattform. Länk.

Sweco har tillsammans med Riksbyggen vunnit markanvisningen för 400 bostäder i Strömstad. Länk.

Tieto har genomfört uppdrag åt Indiska genom en ny webbplattform byggt på SAP Hybris. Länk.

Set Up har vunnit ramavtal med Stokab för konsulttjänster för omlokalisering av huvudkontoret. Avtalet är på tre plus ett år. Länk.

MUM Consulting har tecknat ramavtal med Santander Consumer Bank Norden. Länk.

Övrigt

På grund av personalbrist spår Almega i sin senaste konjunkturbarometer att tjänstesektorns höga tillväxt bromsar in och väntas bli svagare framöver. Arbetstiden per sysselsatt har istället ökat. Tjänstepriserna har utvecklats svagare jämfört med tidigare konjunkturuppgångar beroende på konkurrens från utlandet, digitalisering, ökad pristransparens och teknisk utveckling. Länk.

It-branschen i Stockholm är den bästa på sex år enligt den nya Stockholmsbarometern. Hög efterfrågan samt god lönsamhet gör att det är den enda delbranschen som går bättre än normalt. Kompetensbristen riskerar dock att hämma utvecklingen framöver. Länk.

Fler konsulter avgörande för Göteborgs framtid – Magnus Höij och Johan Trouvé om kompetensbristen i branschen och vilka åtgärder som bör sättas in. Länk.

Har du vänner och kollegor som också bör läsa detta brev? Tipsa gärna genom denna länk;
https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/2016-46/

Med vänliga hälsningar
Mattias Loxi

mattias.loxi@cinode.com
CMO och medgrundare på Cinode

Bli gärna vän med mig på Linkedin
https://se.linkedin.com/in/mattiasloxi

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Eller vill ni boka föreläsning om de senaste trenderna i konsultbranschen? Kontakta mig!

Nyheter i Cinode – Kompetenssök

I den senaste versionen av Cinode introducerar vi en ny sökfunktion som gör det enklare att söka efter medarbetare med rätt kompetens och nivå. Nu kan ni även skapa en delad grundprofil för nya medarbetare samt lägga till placeringsort på medarbetaren. Läs mer.


Öka försäljning, beläggning och engagemang i ditt konsultföretag.

Lär dig HUR du agerar snabbare och smartare genom att koppla samman sälj med leverans och kompetenser. Läs mer.