Låt inte corona stoppa innovationen i Sverige

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.

Hej, 

Vi närmar oss nu releasen av Cinode Partner Network, som gör det möjlighet att koppla samman ert konsultföretag med hundratals andra i Cinode. Presentera er, få förfrågningar och hitta konsulter till era uppdrag. Öka er försäljning och bygg upp era egna allianser!

Välkommen till Cinode Partner Network – signa upp er kostnadsfritt och var med från start! 

Konkurrensen hårdnar – hur sätter du som konsult avtryck under en konsultintervju? Karin Karlström, konsultchef på B3 Consulting Group har sin egen metod där hon hjälper konsulten att skapa en storyline. Något som verkligen gör att konsulten sticker ut under intervjun.

Vill du veta hur vi på Cinode arbetar med marknadsföring kan du ta del av intervjun med undertecknad för boken Smart PR för startups. 

Stort tack till alla er över 400 personer som anmälde sig till webbinariet om Tjänstepaketering i konsultföretag! 

Nu släpper vi registreringen för nästa webbinarium den 7:e maj. Partners och underkonsulter är nyckeln för framtida tillväxt och lönsamhet i konsultföretag. Lär dig om trenderna som påverkar marknaden, strategin och hur du behöver arbeta framåt för att ni ska lyckas nå tillväxt och lönsamhet. Registrera dig idag!

Väldigt roligt att det fortsätter komma Goda initiativ från konsultföretagen under denna vecka (se nedan!). Har ni fler initiativ? Maila mig!

Allt gott, 
/Mattias

PS – Vi fortsätter växa med nya kunder och söker vidare efter nya hjältar inom utveckling, sälj och digital marknadsföring. Tipsa gärna!

Marknad och neddragningar

Radars femte prognos för hur Covid-19 kommer att påverka svenska IT-marknaden så stärks sannolikheten för scenario 2. Det pekar mot en långsam ekonomisk exit ur pandemin med start i Q4 2020 och en ”ny normal” situation från och med tidigt 2021. Även om IT-marknaden inte kommer vara tillbaka i nivå förrän 2023 som tidigast kommer marknaden återhämta sig från och med 2021 när tillväxtkurvan planat ut till normalhög tillväxt.

Påverkan och återhämtning skiljer sig i olika branscher i Sverige. Skillnaderna är också stora mellan hårdvara, mjukvara och tjänster. Prognosen visar på en större marknadspåverkan än tidigare prognoser med cirka 20 miljarder förlorade ur marknaden under 2020. Störst kommer påverkan vara på konsultbolagen 2020.

Om ni inte har abonnemang hos Radar kan ni ladda ner prognos 1 kostnadsfritt och ta del av ett förmånligt abonnemangserbjudande Länk.

Den globala konsultmarknaden väntas falla med 19 procent, vilket är samma som föregående vecka enligt Source. Technology Consulting klarar sig bäst med -10 procent. Technology Consulting inom Pharma kommer dock att öka med 4 procent och även Offentlig verksamhet samt Bank och Finans väntas gå starkt. Länk.

Förvärv/Etableringar

Structor Östergötland bygger upp ett nytt affärsområde inom mark- och anläggningsprojektledning. Christopher Roxström har rekryterats som ansvarig. Christopher har tidigare varit verksam inom bland annat AFRY (Pöyry) och Söderköpings kommun. Länk.

Goda initiativ

Netlight har utvecklat den digitala tjänst som är kärnan i GodHjälp, en organisation som möjliggör gratis hemleveranser av mat- och apoteksvaror till personer i riskgrupper för coronaviruset. Tjänsten kopplar samman volontärer som hjälper personer i riskgrupper med att handla. Samtidigt som personer i riskgruppen gör uppoffringen att stanna hemma för att minska risken att överbelasta vården. Glöm inte signa upp dig om du vill bli volontär. Länk.

Lexher erbjuder under Corona-tider ett Remote Center med professionell utrustning för streaming och videokonferens, fast installerad. Allting finns på plats vilket innebär att endast instruktören eller talaren kommer till lokalen medan deltagarna närvarar på distans. Länk.

Tritech skriver dygnet runt ut skyddsvisir med hjälp av sin 3-D skrivare till Sundbybergs kommun. Målet är att fortsätta bidra så länge de får tag på material till printern och ansiktsskydden (OH film).

SDNit har skickat ett Corona kit till alla sina medarbetare.

Medarbetare

Castra rekryterar Linda Hansen-Gjerling som VD för verksamheten i Väst. Linda kommer närmast från rollen som regionchef på Centric i Göteborg där hon bidragit till att bygga upp deras verksamhet i regionen. Hon tillträder sin tjänst den 20 april 2020. Länk.

Bengt Dahlgren har rekryterat Robin Dunborg som ny kontorschef i Norrköping. Robin kommer närmast från Riksbyggen. Länk.

Avtal/Uppdrag

AFRY har fått i uppdrag av Trafikförvaltningen/Region Stockholm att ta fram en ny färjeterminal på Skeppsbron, vid Gamla Stan i Stockholm. Färjeterminalen ska vara på plats 2023. Länk.

Tyréns har tillsammans med Länsstyrelsen i Gävleborg arbetat fram en ny strategi för hållbar plastanvändning. Syftet är att stödja länets kommuner i deras omställning till ett mer hållbart plastanvändande. Länk.

CAG har tecknat avtal med AP7 gällande konsulttjänster inom systemutveckling. Bolaget tillhandahåller konsulttjänster främst inom Java och Python, men även inom andra programmeringsspråk. Avtalet gäller fram till och med 1 januari 2022 med option på förlängning i två år. Länk.

Norconsult projekterar järnvägsstationerna i Kristianstad, Osby, Ronneby, Karskrona och Lessebo, när Trafikverket tillgänglighetsanpassar 150 tågstationer runt om i Sverige. Länk.

Military Work levererar saneringstjänst för att möjliggöra återanvändning av skyddsutrustning i Region Stockholm. Länk.

Sweco ansvarar för byggplatsuppföljning på sträckan Lund-Flackarp när Trafikverket bygger ut södra stambanan mellan Malmö och Lund från två till fyra spår för att öka kapaciteten i järnvägsnätet. Länk.

Curamando hjälper sjukhus med överblick över intensivvårdsplatser samt hur många av dessa som ockuperas av Covid-19 patienter. Länk.

Projektengagemang har tecknat avtal med Region Stockholm om att förnya och förbättra arbetsplatserna för omkring 1400 personer. Avtalet är på tre år. Länk.

Tyréns ansvarar för bergprojektering vid stationerna Haga och Korsvägen samt spårtunnel i anslutning till dessa i samband med bygget av Västlänken i Göteborg. Länk.

DVel hjälper Atos Medical med ett automatiserat testsystem. Systemet sköter pneumatisk testning av nyutvecklade produkter. Länk.

Norconsult anlitas som beställarstöd åt Trafikverket under ombyggnationen av väg 97 mellan Luleå och Boden. Länk.

Övrigt

Dags att gasa i den digitala omställningen – trots pandemin.Länk.

Castras grundare Mikael Hammarin delar med sig av sina tidigare erfarenheter av kris, vad som är viktigast i kristider och hur bolaget står rustat. Länk.

Mattias Loxi bjuder på sina bästa PR-tips! Undertecknad intervjuas av Not Just Cake.Länk.

Låt inte corona stoppa innovationen i Sverige. Johan Jacobsson, vd på Sylog samt Dean Tosic, vd på Tritech Technology, i viktig debattartikel om hur konsultföretagen hamnar i kläm samtidigt som kunskap går förlorad. Publicerad i Expressen. Länk.

Har du vänner och kollegor som också bör läsa detta brev? Tipsa gärna genom denna länk;
http://www.cinode.com/veckans-konsultnyheter/2020-16/

Med vänliga hälsningar

Mattias Loxi
mattias.loxi@cinode.com
Medgrundare Cinode – Marknad/Sälj.
Nyfiken på Cinode? Maila mig så bokar vi in ett möte!

Bli gärna vän med mig på Linkedin!
https://se.linkedin.com/in/mattiasloxi

Cinode finns även på Instagram – följ oss så ser du hur vi har det!

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Eller vill ni boka en föreläsning om de senaste trenderna i konsultbranschen? Kontakta mig!Konsultens förmåga att sätta avtryck

Konkurrensen om konsultuppdrag är ofta hård och den lär knappast minska framöver. När många aspirerar på samma uppdrag gäller det att sticka ut från konkurrenterna och vara väl förberedd inför en kommande intervju. Läs mer.

Så skapar du vinnande konsultprofiler

Ladda ner guiden.

Partnerskap och ekosystem – en del av framtidens konsultbolag!

Partners och underkonsulter är nyckeln för tillväxt och lönsamhet i konsultföretag. När leveransen blir alltmer komplex samtidigt som gig-ekonomin tar fart behöver konsultbolag allt mer alliera sig med varandra för att möta kundernas behov.

En väl genomtänkt partnerstrategi och utförande blir därför ett måste för att ditt konsultföretag ska tillhöra morgondagens vinnare! Både när det gäller att få uppdrag men också nå en större leveransförmåga.

Lär dig om trenderna som påverkar marknaden, strategin och hur du behöver arbeta framåt för att ni ska lyckas nå tillväxt och lönsamhet.

Registrera dig för webbinariet

Läs tidigare konsultnyheter