Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

Konsultbolagen som är populärast bland studenterna

Konsultnyheter vecka 20 – 2016

Hej!

Väldigt roligt att så många kom på vårt frukostseminarium om de senaste trenderna i konsultvärlden. Tack för fantastiskt bra respons! Räkna med en repris i höst. Då kommer vi också besöka andra städer.

Ett av de ämnen vi tog upp var kompetensbristen och hur vi skapar ett attraktivt bolag. Denna vecka tycker jag verkligen ni ska läsa Alexander Tonnelis (iStone) krönika om att du ska flytta in rekryteraren till marknadsavdelningen.

Har vi glömt bort ingenjörskonsten? Den frågan ställer Kristoffer Johansson, HiMinds, i en tänkvärd artikel denna vecka.

Ha det gott!

/Mattias Loxi


Certifieringar/Utmärkelser

Universum släppte sin rankinglista där nordiska studenter får ranka sina arbetsgivare. Bland it-studenter kom Accenture (5:a), Knowit (6:a), Capgemini (9:a) samt CGI (10:a). Bland teknikkonsulterna knep Ramböll (2:a), Sweco (3:e), McKinsey (7:e) samt BCG (9:e) plats på tio i topp-listan. Länk.


Rapporter

C.A.G. växte med 6,1 procent under 2015. Rörelsemarginalen landade på 7,1 (4,1) procent. 44 procent av omsättningen kommer från offentlig sektor. 26 procent från bank och finans. Detta och mycket mer går att läsa i den nyligen släppta årsberättelsen. Länk.


Förvärv/etableringar

Sofigate har förvärvat 3Gamma:s verksamhet i Finland med åtta medarbetare. 3Gamma meddelar att de avyttrar sin finska del för att koncentrera sig på sina prioriterade marknader. Sofigate har som mål att gå från 230 till 750 medarbetare fram till år 2020. Länk.

ÅF förvärvar arkitektfirman Sandellsandberg med en omsättning på 40 MSEK. Grundaren Tomas Sandell blir samtidigt ny chefsarkitekt för ÅF-koncernen. Länk.


Medarbetare

Sentensia har rekryterat Lars Svantesson, tidigare it-chef hos Botkyrka kommun. Länk.

Consid har rekryterat forna HV71-spelaren Johan Halvardsson. Johan har vunnit tre SM-guld och även representerat Sverige i Junior-VM. Länk.

Eyevinn Technology har utsett Susanne Fuglsang som ny styrelserådgivare. Susanne är Executive Producer på Another Tomorrow. Hon är också styrelseledamot i bland annat GeekMeetGeekGirlMeetup. Avgående styrelserådgivaren Mikael Färjsjö stannar i koncernen genom det nystartade Eyevinn Strategy. Länk.

Tyréns har rekryterat Ylva Preutz Papantoni, expert inom social hållbarhet. Ylva kommer närmast från trafikförvaltningen, Stockholms Läns Landsting. Länk.

Svenska Teknik&Designföretagen har valt in Ulla Bergström, White arkitekter, Jannice Johansson Steijner, Tengbom, Pär Hammarberg, COWI och Magnus Meyer, WSP som nya styrelseledamöter. Markus Granlund, Semcon, fortsätter som ordförande för styrelsen. Länk.

Explipro har rekryterat Daniel Lindgren som ny konsultchef. Daniel har tidigare bland annat varit egenkonsult samt konsultchef hos Alten. Länk.


Avtal/Uppdrag

Sigma har sålt sin IoT-plattform ”Sensation” till Ericsson. Sigma kommer fortsätta i rollen som produktutvecklingspartner samt återförsäljare. Länk.

Sigma har tecknat ramavtal med Kongsberg kring leverans av kompetensresurser för teknikutveckling. Länk.

Sungard har tecknat partneravtal med Sigma IT Consulting inom it-infrastruktur. Länk.

Ricoh och Dustin har överklagat Kammarkollegiets klientavtal. Länk.

CGI har tecknat nytt driftavtal med Assemblin. Femårsavtalet omfattar Sverige, Norge samt Finland och är värt 75 MSEK. Länk.

Tieto har har tecknat avtal med Green Mountain om investering i ett nytt datacenter i Stavanger. Länk.

HiQ har tecknat avtal med Dekra om ett helhetsåtagande av ett nytt besiktningssystem. Länk.

Ramböll har fått i uppdrag av Botnia Exploration att upprätta tillståndsansökan för en ny gruvanläggning av utvinning av guld och silver utanför Lycksele. Länk.

Knowit har tecknat avtal med LKAB som partner för utveckling av ny webbplats. Länk.

ÅF har tecknat avtal med Stora Enso om ett nytt svaggassystem för Skutskär Bruk som minskar svavelutsläppen och därmed lukten. Avtalet är värt 10 MSEK. Länk.

COWI har fått i uppdrag att ta fram förfrågningsunderlag för nya Skurubron. Länk.

Telia har tecknat avtal med Green Cargo om Managed Services-tjänst som omfattar support, förvaltning och utveckling av företagsnätet. Avtalet är värt 16 MSEK. Länk.

Consid har tecknat ramavtal med Statens tjänstepensionsverk inom it-konsulttjänster. Avtalet är på fyra år med möjlighet till förlängning. Länk.

Exsitec har genomfört uppdrag åt Fonus genom implementering av ett nytt affärssystem. Länk.

Fujitsu har fått i uppdrag av Husqvarna Group om implementation av affärssystemet Microsoft Dynamics AX i Dubai och Indien. Länk.

Enfo har tecknat avtal med Arctic Paper för optimering av underhållsverksamheten. Länk.


Övrigt

”Digitalisering handlar om människor”. Hur kommer teknik- & byggkonsulterna att genomföra projekt om 10 år? Intressant text av Anders Danielsson på WSP. Länk.

”Tillsätt Digitaliseringsminister nu, Löfven!” Peter Hellgren, vd på Consid, om risken att Sverige hamnar på efterkälken om inte regeringen stödjer aktivt och driver dessa frågor. Länk.

”Hallå chef – dags för rekryteringsrevolution!” Där it befann sig förut befinner sig våra HR- och rekryteringsavdelningar idag. Helt utanför de strategiska besluten. Samtidigt som den största utmaningen för många företag är att locka till sig talangerna. Elin Öberg i intressant artikel. Länk.

The Future of Consultative Selling” –  White Paper om hur försäljningen förändras och vad de bästa säljarna gör (registrering krävs). Länk.

”Chefer satsar miljarder på it – utan att ha koll.” Thomas Qviberg, Konsultkompaniet i NyTeknik om att många företag outsourcar systemutveckling och it-service i tron att det ska bli billigare men det finns inga bevis på att det blir det. Länk.

Har du vänner och kollegor som också bör läsa detta brev? Tipsa gärna genom denna länk;
https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/2016-20/

Med vänliga hälsningar
Mattias Loxi

mattias.loxi@cinode.com
CMO och medgrundare på Cinode

Bli gärna vän med mig på Linkedin
https://se.linkedin.com/in/mattiasloxi

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Eller vill ni boka föreläsning om de senaste trenderna i konsultbranschen? Kontakta mig!

Glöm inte bort ingenjörskonsten

Högskolor och universitet skriker efter elever till sina ingenjörsutbildningar. Media rapporterar om att näringsliv, kommuner och landsting behöver fler ingenjörer.
Tittar vi istället på näringslivet och den fria marknaden ur ett tjänsteperspektiv tycker jag tvetydighet uppstår. Vilka skriker efter fler ingenjörer? Läs mer.

Därför ska du flytta rekryteraren till marknadsavdelningen

Varför är marknad och rekrytering två skilda enheter? Är det inte en självklarhet att rekrytering är marknadsföring? Varför flyttar du då inte rekrytering till marknad? Läs mer.

Stor guide till att lyckas med ditt konsultföretag


Tips och råd som hjälper ert konsultbolag att nå tillväxt. Lär dig om;
✓ Konsultmarknaden ✓ CV-hantering. ✓ Försäljning ✓ Nyckeltal ✓ Företagskultur ✓ Marknadsföring ✓ Ledarskap. ✓ Öka debiteringsgraden ✓Rekrytering plus mycket era Länk.

Talent Management och försäljning i konsultföretag [Whitepaper]

När ni samlar era kompetenser och kundbehov når ni framgång. Ladda hem.

Missa inte heller vårt whitepaper – 8 framgångsfaktorer för ökad lönsamhet i KonsultföretagLadda hem.

Be like Bosse!

Er kompetens – samlad, sökbar och paketerad

Cinode är stödet för medarbetare, chefer och sälj i konsultföretag. Bland annat får du;

  • Kompetenskonto
  • Anpassade konsultprofiler
  • Företagsprofilering
  • Rapporter
  • Beläggning
  • Kompetensinventering
  • Förfrågan & offert
  • Kundhantering
  • Uppdrag & kontrakt

Läs mer om våra funktioner och priser.

Cinode – talanghantering med superkrafter.

Alla nyhetsbrev