Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

Konsultnyheter vecka 49 – 2013

Konsultnyheter vecka 49 – 2013

Optimismen spirar för fullt hos konsultbolagen inom IT-sektorn. Hela 76 procent tror på ett bättre marknadsklimat 2014 jämfört med i år. Detta enligt Redeyes årliga it-konsultrapport, som bygger på en enkät där de 25 största it-konsultbolagen i Sverige medverkar. Utmaningar under 2014 blir prispressen och svårigheter att rekrytera. Länk.

Sigma förvärvar Bool Nordic AB, som har 30 medarbetare och huvudkontor i Lund. Bool är specialiserade på Microsoft SharePoint. Länk.

Enfo Zipper avvecklar sitt kontor i Malmö. Samtliga 20 medarbetare sägs upp. ”Vi har dels haft en ekonomisk utmaning i Malmö och dels vill vi nu samla kraft för att växa och öka vår marknadsandel i Stockholm”, säger Erik Brügge till IDG. Länk.

WSP Sverige har förvärvat ECS AB i Sundsvall med 6 medarbetare. ECS grundades 1996 och är specialister inom VVS-projektering. Länk.

Acando har fått i uppdrag från OKQ8 att leverera en ny ERP-lösning, baserad på Microsoft Dynamics AX 2012. Länk.

iStone har skrivit avtal med Nudie Jeans. De ska implementera ett nytt affärssystem under våren 2014. Ordern är på ca 5 MSEK. Länk.

e-man har skrivit ett femårigt avtal med PostNord gällande helhetsansvar över förvaltningen av PostNords centralintegrationsmiljö. Avtalet är ett av de största i e-mans historia. Länk.

KnowIT har fått i uppdrag av Ejendals att utveckla en ny externwebb och e-handel. Länk.

Brasiliens konsultmarknad växte med 8 procent under 2012. Under samma period steg landets BNP med 0,9 procent. Konsultmarknaden är nu värd ca 1,4 biljoner dollar. Med stundande VM och OS förutses dock marknaden växa ännu snabbare de närmaste åren. Länk.

Muazzam Choudhury, entreprenör och grundare av MSC Konsult AB, har haft en minst sagt häpnadsväckande resa. Han är uppvuxen i Bangladesh, jobbade i Jugoslavien under 90-talet och blev sedan en hyllad IT-entreprenör i Sverige, för att till slut förlora sin förmögenhet. Nu släpper Muazzam en biografi. Länk.

Genom att hålla koll på leveranser och fakturor skulle man få en besparing som är minst lika stor som lönekostnaden och samtidigt få bukt med problemet med oseriösa anbud”, säger Kristian Pederson, jurist som har granskat anbuden i ramavtalsupphandlingarna, till IDG. Länk.

Till sist tipsar vi om en tämligen annorlunda nyhet: ”Consultant beaten up by wife after trying to use consulting jargon at home” 🙂 Länk.

Tipsa gärna dina kollegor om detta nyhetsbrev (anmäl dig på https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/) så syns vi nästa vecka.

Med vänliga hälsningar
Mattias Haraldsson
mattias.haraldsson@cinode.com
CMO – Cinode

Från bloggen

Tro på dig själv för att lyckas


Cinode presenterar stolt Ola Wallström, vår nya gästbloggare. Ola är entreprenör, författare, föreläsare och inspiratör. I mer än 15 år har han studerat framgångens mekanismer. Läs mer påTro på dig själv för att lyckas

Cinode – talang- och kompetenshantering för ditt konsultbolag.

Cinode är en onlinetjänst som gör det smartare, snabbare och enklare att driva konsultbolag. Med vår molntjänst får du bland annat följande funktioner;

  • Kompetensinventering
  • Online-CV
  • Konsultprofilsgenerering
  • Företagsmallar
  • Beläggningsplannering
  • Förfrågan, offer och kontrakt,
  • Kund- & leverantörshantering
  • Nätverk

Läs mer om våra funktioner och priser.

Cinode – talanghantering med superkrafter.

Nästa vecka Föregående vecka

Alla nyhetsbrev