Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

Konsultnyheter vecka 2 – 2015

Konsultnyheter vecka 52 till 2 – 2015

Hej! Nytt år innebär nya möjligheter för ditt konsultbolag. Onsdagen den 21 och torsdagen den 22 januari håller vi två nya frukostföreläsningar om de senaste trenderna inom konsultbranschen samt tipsar om förenklade arbetsmetoder för dig som chef och säljare. Läs mer och anmäl dig här.

AddPro köps ut av ledningen och grundarna från riskkapitalbolaget Perusa. De som förvärvar bolaget är Nicklas Persson, Klas Ljunggren, Robert Hansson, Magnus Norling, Jörgen Pålson samt Mattias Andersson. Verksamheten består av 120 medarbetare och väntas omsätta 250 MSEK. Bolaget planerar att etablera sig i Stockholm inom kort och expandera kraftigt i Göteborg. Länk.

Konsultkollen, där du kan jämföra ditt konsultbolag med 100-tals andra, är nu uppdaterad med nya bolag, ytterligare jämförelsetal och bättre sorteringsfunktionalitet. Länk.

De svenska it-chefernas hetaste prioriteringar för 2015 är affärssystem, beslutsstöd och analys samt digitalisering och marknadsföring. Detta enligt en ny rapport av Gartner. Länk.

Intellecta förvärvar 80 procent av den amerikanska Drupalspecialisten Blink Reaktion med 100 medarbetare. Bolaget har växt med 100 procent under det senaste året och omsätter cirka 10 MUSD med en rörelsemarginal på 20,6 procent. Länk.

Knowit startar ett nytt bolag; Knowit Decision Danmark med fokus på beslutsstöd. Bolaget blir i samband med starten partner med SAS Institute. Vd för det nya bolaget blir Jim Nielsen, vars mål är att inom fem år växa med 40-50 medarbetare. Länk.

Evry har tecknat ett miljardkontrakt med fyra norska storbanker. Femårsavtalet gäller bland annat betaltjänster, utveckling av kärnverksamheten samt digitalisering. Värdet uppgår till hela 1 200 MNOK. Länk.

Rejlers har fått i uppdrag av Trafikverket att utforma ny trafikinformation på 160 järnvägsstationer. Länk.

WSP och Multiconsult har vunnit ett projekteringsuppdrag av en ny delsträcka av E18 i Norge. Arbetet väntas pågå till mars 2016.Länk.

Etteplan har tecknat ett treårigt ramavtal som A-leverantör åt Vattenfall inom kraft- och värmeverk. Länk.

Tyréns har också tecknat ett treårigt ramavtal som leverantör åt Vattenfall men inom kärnkraft, SKB, vattenkraft, service samt värmekraft. Länk.

Etteplan blir samarbetspartner med Mölnlycke Health Care. Etteplan kommer bland annat ansvara för projekthantering och framtagning av produktprototyper. Länk.

Enfo Zipper har vunnit en upphandling av ny serviceportal för Länstyrelsen. Länk.

Sweco har anlitas av Helsingfors för att byggleda förlängningen av Helsingfors tunnelbana. Uppdraget håller på till 2020 och är värt 180 MSEK. Länk.

Sweco har fått i uppdrag av Trafikverket att utforma den nya höghastighetsjärnvägen på Ostlänken. Avtalet sträcker sig till slutet av 2017 och är värt 200 MSEK. Länk.

Lan Assistans har rekryterat Mathias Leonardsson som ansvarig att leda deras nya konsultsatsning i Östergötland. Mathias kommer närmast som ansvarig för CGI’s Norrköpingskontor. Länk.

Atea har rekryterat en ny HR-chef; Marie Ulwahn. Marie kommer närmast från Giesecke & Devrient med har också bland annat arbetat på Sweco. Länk.

Globala konsultmarknaden inom hälsa växte med över sju procent under 2014 och är nu värd 6 330 MUSD. Länk.

Den finansiella sektorn står för 26 procent av den globala konsultmarknaden efter en tillväxt på 7 procent under 2014. Marknaden är nu värd 23 960 MUSD. Länk.

Infosys växte med 5,6 procent under det senaste kvartalet och förväntas växa organiskt med 7-9 procent under 2015. Marginalerna steg till 26,7 procent. Under kvartalet anställdes 13 154 nya medarbetare och bolaget har nu över 169 000 medarbetare. Länk.

Den brittiska konsultmarknaden rankas som den mest attraktiva i ”2015 Global Market Attractiveness Index” av Source. Indexet tar hänsyn till bland annat tillväxt, medelintäkt per konsult samt hur lätt det är attrahera talanger. DACH-regionen (Tyskland, Österrike och Schweiz) rankas tvåa. Länk.

Ultimately employee engagement is all a business has.” Slutligen tipsar vi om ett reportage om HR-trender, konkreta tips och guider för att lyckas skapa en så attraktiv arbetsplats som möjligt. Predictions for 2015 Redesigning the Organization for a Rapidly Changing World från Bersin by Deloitte. Länk.

Gillar du vårt nyhetsbrev? Tipsa gärna dina kollegor och vänner. Använd länken nedan.
https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/2015-02/

Med vänliga hälsningar
Mattias Loxi (Haraldsson)
(Lägg gärna till mig som kontakt på LinkedIn)
mattias.loxi@cinode.com

Har du ett nyhetstips eller vill du gästblogga? Kanske vill du diskutera konsultbranschens framtid över en lunch eller veta mer om Cinode? Kontakta mig!

11 Topp 5-listor från konsultåret 2014


Vad hände egentligen under föregående år? Vi har gjort elva topp 5-listor som summerar konsultåret 2014. Läs mer.

Talent Management i konsultbolag – 8 framgångsfaktorer för ökad lönsamhet [Whitepaper]


Nytt whitepaper för konsultbolag som vill minska sin administration, effektivisera försäljningen och få mer engagerade medarbetare. Länk.

Superkoll på kompetens, beläggning och försäljning.

Skärmavbild 2015-01-10 kl. 14.33.36Cinode är stödet för medarbetare, chefer och sälj i konsultföretag. Bland annat får du;

  • Kompetenskonto
  • Anpassade konsultprofiler
  • Företagsprofilering
  • Rapporter
  • Beläggning
  • Förfrågan & offerter
  • Uppdrag & kontrakt
  • Nätverk

Läs mer om våra funktioner och priser.

Cinode – talanghantering med superkrafter.

Nästa vecka Föregående vecka

Alla nyhetsbrev