Konsultnyheter vecka 3 – 2015

Konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.

Konsultnyheter vecka 3 – 2015

Hej! Vi har fortfarande fyra platser kvar till vår torsdagsföreläsning ”Trenderna inom konsultbranschen”. (Onsdagsföreläsningen är fullbokad). Läs mer och anmäl dig. 

Tieto varslar 500 medarbetare i Finland och ytterligare 340 personer främst i Sverige och Tjeckien inom affärsområdena Managed Services och Consulting and System Integration. Samtidigt meddelas att de ska anställa ”flera hundra” nya medarbetare men inom andra kompetenser som automatisering och digitalisering. Länk.

Sysselsättningen väntas stiga med 46 000 personer under 2015 enligt en ny rapport från Arbetsförmedlingen. Civilingenjörer, systemutvecklare, it-arkitekter och testare är några av de yrken där det råder störst brist på sökande. Länk.

TCS ökade sin omsättning med 14,3 procent under det senaste kvartalet. Vinsten steg dock endast med 3,9 procent. Beläggningsgraden (exklusive trainees) var 86,7 procent. Totalt ökade personalstyrkan med 16 561 medarbetare till totalt 318 625. Länk.

CGI lägger ner sitt kontor i Mariestad, med 68 medarbetare, för att flytta verksamheten till Portugal och Filippinerna. 45 personer kommer att varslas medan 23 erbjuds nya jobb inom närliggande kontor. Länk.

Endeavor startar ett nytt specialistbolag inom Microsoft Dynamics NAV. Tidigare levereras lösningar inom bland annat Dynamics CRM och QlickView. Länk.

Cybercom har fått i uppdrag att implementera e-identifiering av finska regeringen. Uppdraget pågår till 2017 och beräknas vara värt 2-2,5 MEUR. Länk.

EnvokeIT har tecknat ett europeiskt partneravtal med Dell. EnvokeIT blir servicepartner för bland att uppgradering och byte av infrastruktur för kunderna. Länk.

Tieto Skellefteå har vunnit supportuppdrag för Stockholm stads nya skolplattform. Avtalet sträcker sig till 2018 plus option på två år och är värt cirka 85 MSEK. 15-20 nya medarbetare väntas rekryteras till kontoret. Länk.

Atea har tecknat kontrakt med Västra Götaland. Avtalet gäller leverans av it-utrustning och tjänster för 47 000 arbetsplatser. Avtalet är på tre år och värt cirka 90 MSEK per år. Atea väntas genom detta anställa 50 nya medarbetare. Länk.

IT Gården har skrivit ett ”miljonavtal” med Kodexe om leverans av en ny WMware miljö. Länk.

Acreo Swedish ICT startar ett nytt affärsområde med fokus på smarta hållbara hem och städer. Dessutom startas ett nytt innovationsprojekt för att skapa en gemensam plattform för tjänster och affärslösningar av det smarta hemmet. Länk.

Ace IQ har som tredje företag i Sverige uppnått Platinum-partner till Citrix. Länk.

Evry har tecknat ett treårigt avtal med Malmö högskola och Riksantikvarieämbetet gällande leverans av ett nytt HR-system. Värdet på avtalen uppgår till 6,5 MSEK. Länk.

Evry har tecknat driftavtal med eHälsomyndigheten för bland annat digital recepthantering. Avtalet är på fyra plus fyra år och initialt värt 69 MSEK. Länk.

Invid har vunnit ett it-driftsavtal med HV71. Avtalet är på tre år.Länk.

Softronic har ingått ett samarbete med Nectar Learning som kommer att sälja skolplattformen Vklass till den nordiska marknaden. Länk.

Alten Skandinavien har utsett David Ljungström till ny chef. David var tidigare bland annat med och grundade Alten Stockholm. Den förra Skandinavienchefen Fredrik Nyberg lämnar företaget. Länk.

Tyréns har rekryterat Klas Rewelj som ny CFO. Klas kommer närmast från CGI. Där var han CFO för den nordiska outsourcingverksamheten. Länk.

WSP har rekryterat Anna Sander som ansvarig för forsknings-, utvecklings- och innovationsstrategier. Anna kommer närmast som vd för IQ Samhällsbyggnad. Hon har även arbetat som departementsråd vid Miljödepartementet. Länk.

Den globala konsultmarknaden inom energi och naturresurser växte med 5,6 procent under 2013 till över 10 000 MUSD. Länk.

”At one level this is a bubble that is now going bust; the great Indian IT service bubble.” Intressant bloggpost inifrån den indiska it-konsultbranschen. Hur den har byggts upp, vad har gått fel och hur bör den förändras? Länk.

Längre läsning hittar du i den nya årliga trendrapporten från Deloitte; ”Trenderna som påverkar teknologi, media och telekom 2015”. Länk.

Gillar du vårt nyhetsbrev? Tipsa gärna dina kollegor och vänner. Använd länken nedan.
https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/2015-03/

Med vänliga hälsningar
Mattias Loxi (Haraldsson)
(Lägg gärna till mig som kontakt på LinkedIn)
mattias.loxi@cinode.com

Har du ett nyhetstips eller vill du gästblogga? Kanske vill du diskutera konsultbranschens framtid över en lunch eller veta mer om Cinode? Kontakta mig!


Vilka erfarenheter finns på ditt framtida cv?

framtida_cv
Vi lever i en snabbföränderlig värld där kunskap är vår tids valuta. Men det gäller att hålla den uppdaterad, kunskap om gårdagens tekniker är föga värt. Kompetensutveckling är nyckeln för både konsultföretag och den enskilda individen. Läs mer.

Talent Management i konsultbolag – 8 framgångsfaktorer för ökad lönsamhet [Whitepaper]


Nytt whitepaper för konsultbolag som vill minska sin administration, effektivisera försäljningen och få mer engagerade medarbetare. Länk.

Superkoll på kompetens, beläggning och försäljning.

Skärmavbild 2015-01-14 kl. 20.39.48Cinode är stödet för medarbetare, chefer och sälj i konsultföretag. Bland annat får du;

  • Kompetenskonto
  • Anpassade konsultprofiler
  • Företagsprofilering
  • Rapporter
  • Beläggning
  • Förfrågan & offerter
  • Uppdrag & kontrakt
  • Nätverk

Läs mer om våra funktioner och priser.

Cinode – talanghantering med superkrafter.