Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

Konsultnyheter vecka 4 – 2015

Konsultnyheter vecka 4 – 2015

Cybercom, Atea, Crayon, Pulsen och Redpill Linpro vann båda ramavtalen i Kammarkollegiets upphandling av Programvaror och tjänster. Softronic, Redbridge och MSC tog hem ett av ramavtalen. Totalt uppges de vara värda 1 100 MSEK per år.Länk.

Conscia förvärvar Netsafe International med 18 medarbetare inom nätverk, säkerhet och datacenter. Det nya bolaget får namnet Conscia Netsafe. Samtidigt har Bengt Lundgren, tidigare vd för Cygate, rekryterats som ny vd för bolaget. Målet är att gå från en omsättning på 30 MSEK till 500 MSEK och ett hundratal medarbetare på bara fem år. Länk.

Precio har tecknat en avsiktsförklaring om sammangående med Fishbone. Sammangåendet görs genom förvärv av samtliga aktier i Fishbone för 29 MSEK, inklusive kassa på 15 MSEK. Precio har idag 135 medarbetare medan Fishbone har 50. Länk.

Addnode har tecknat en förvärvslånefacilitet på totalt 200 MSEK med Nordea. Med andra ord väntas fler förvärv inom den närmaste tiden. Länk.

Etteplan har skrivit ett globalt outsourcingavtal med Husqvarna Group. Etteplan blir ansvarig för all produktion och underhåll av den tekniska dokumentationen. I samband med avtalet går nio medarbetare över från Husqvarnas Jönköpingskontor till Etteplan.Länk.

Tieto har förlängt avtalet inom infrastrukturtjänster med Veritas Pensionsförsäkring. Det nya avtalet är på sju år. Länk.

Evry har tecknat avtal med Läkemedelsverket av leverans, drift och införande av HR systemet Primula. Ordervärdet är på 4 MSEK. Länk.

Evry har förlängt avtalet med Munters. Kontraktet gäller leverans av applikationsdrift-, support- och förvaltningstjänster inom IT. Avtalet är på tre år och värt 10,5 MSEK. Länk.

Sweco har fått i uppdrag att delprojektleda och projektera ombyggnad i form av 3D-modellering av pappersmassebruket Södra Cell Mörrum i Karlshamn. Länk.

Tieto har även förlängt sitt avtal med Aditro, om applikationsleverans i stordatormiljö. Avtalet är på tre år. Länk.

TDC har skrivit ett fyraårsavtal med Stockholm stad värt 180 MSEK. Avtalet gäller datanät, drifts- och installationstjänster samt installation av lan och wan. Länk.

Atea har rekryterat Anders Grönlund som ny partneransvarig för Microsoft. Anders kommer närmast från Enfo och har även arbetat för bland annat Knowit. Länk.

Atea har skrivit avtal med Borlänge. Kontraktet gäller leverans av en ny mobil lösning i form av appen Viva omsorg. Avtalet beräknas vara värt 5-7 MSEK per år. Länk.

WSP och PA Consulting Group har vunnit ramavtal med Kammarkollegiet. Avtalet gäller management, organisations- och verksamhetsutveckling. Länk.

Rejlers ställer upp med hela 35 lag i skidtävlingen Orsa Grönklint. Totalt tävlar 175 medarbetare. Imponerande. Länk.

Sammanslagningen mellan Steria och Sopra börjar nu bli klar. Det nya bolagsnamnet blir Sopra Steria. Företaget är nu ett av Europas tio största med 36 000 medarbetare, varav 1000 är verksamma i Norge. Länk.

Valtech Sverige har för tredje året i rad vunnit utmärkelsen ”Sveriges bästa konsultbolag på twitter”. Andra som har lyckats bra är Netlight, tretton37 och Intellecta. Länk.

Dom kallar oss IT-konsulter”. Knowits populära serieillustration om livet som konsult blir nu en 135 sidors lång bok. Författad av Stefan Thungren och illustrerad av Lotta Sjöberg. Länk.

Låt dig inspireras av Fredrik Reinfeldts CV som nu går att ladda ner. Länk.

How to Conduct an Effective Job Interview”. Brukar du under arbetsintervjuer fråga; ”vad är dina svagheter?” En bättre intervjuteknik lär du dig i HBR. Länk.

Will 2015 be the year someone cracks the consulting business model?” Vilken affärsmodell är framtiden för konsultbolagen? Och varför tycker vissa kunder att konsultföretagen bäst beskrivs som “They’re dinosaurs: their business model hasn’t changed in decades.” Intressanta tankar om framtidens affärsmodeller för konsultbranschen. Länk.

Gillar du vårt nyhetsbrev? Tipsa gärna dina kollegor och vänner. Använd länken nedan.
https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/2015-03/

Med vänliga hälsningar
Mattias Loxi (Haraldsson)
(Lägg gärna till mig som kontakt på LinkedIn)
mattias.loxi@cinode.com

Har du ett nyhetstips eller vill du gästblogga? Kanske vill du diskutera konsultbranschens framtid över en lunch eller veta mer om Cinode? Kontakta mig!


Sveriges bästa konsultbolag på Twitter 2014


För tredje året i rad kartlägger Cinode de svenska konsultföretagens aktivitet på Twitter och utser Sveriges bästa konsultbolag på Twitter 2014.. Läs mer.

Talent Management i konsultbolag – 8 framgångsfaktorer för ökad lönsamhet [Whitepaper]


Nytt whitepaper för konsultbolag som vill minska sin administration, effektivisera försäljningen och få mer engagerade medarbetare. Länk.

Superkoll på kompetens, beläggning och försäljning.

forfraganCinode är stödet för medarbetare, chefer och sälj i konsultföretag. Bland annat får du;

  • Kompetenskonto
  • Anpassade konsultprofiler
  • Företagsprofilering
  • Rapporter
  • Beläggning
  • Förfrågan & offerter
  • Uppdrag & kontrakt
  • Nätverk

Läs mer om våra funktioner och priser.

Cinode – talanghantering med superkrafter.

Nästa vecka Föregående vecka

Alla nyhetsbrev