Konsultnyheter vecka 5 – 2015

Konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.

Konsultnyheter vecka 5 – 2015

HiQ redovisade en omsättningsökning för Q4 till 389,2 (348,3) MSEK. Rörelseresultatet landade på 48,6 (40,4) MSEK, vilket gav en rörelsemarginal på 12,4 (11,6) procent. För hela året landade rörelsemarginalen på 10,7 (10,6) procent och omsättningen ökade sammantaget med 5,6 procent. Länk.

3gamma förvärvar Acandos brittiska verksamhet. Förvärvet gäller från 1 februari. Ytterligare information om affären ska lämnas i kommande veckas rapport. Länk.

Sigma förvärvar AppByrån, specialister inom mobilapp-utveckling. AppByrån grundades 2010 och byter nu namn till AppByrån by Sigma. Länk.

Sweco förvärvar OTEC Elkonsult AB med 15 medarbetare, specialiserade inom kraftöverföring. Länk.

Apax har förlängt acceptperioden för sitt bud på Evry med en vecka – till och med 4 februari. Hittills har 87 procent av ägarna accepterat budet. Länk.

iStone startar en ”idébyrå” under namnet Magic by iStone. Bolaget har inledningsvis sju medarbetare. Vinzent Salzedo, Boel Rödin, Erik Pantzar och Joakim Holmqvist är samtliga nyrekryterade. Länk.

COWI har fått i uppdrag av SL att projektera nya utbyggnaden av Roslagsbanan. Länk.

Tieto har fått förnyat certifikat för SAP Hosting och Cloud Services samt även certifierats för SAP HANA Operations Services. Länk.

Qbranch har av SBAB utsetts till it-outsourcingleverantör för drift av arbetsplatser. Avtalet är på tre år. Länk.

Fujitsu har skrivit avtal med Axfood IT. Kontraktet gäller leverans av Software Asset Management-tjänster. Länk.

Prevas har fått en order inom utveckling och installation av styr- och kontrollsystem till en ny anläggning från Orica. Ordervärdet är 6 MSEK. Länk.

Cinteros har utsetts till leverantörer av ett nytt verksamhetssystem till fackförbundet Vision. Projektet pågår till våren 2016. Länk.

Addnodes dotterbolag Ida Infront har fått en order av Dynamic code, som innefattar hantering av ärende för DNA-analys. Länk.

Tieto har fått förlängt it-driftavtal med Haninge, Nynäshamn och Södertälje. Avtalet sträcker sig fram till mars 2018 och är värt 180 MSEK. Länk

Sigma har fått förlängning av sitt ramavtal inom bland annat produktutveckling med Ascom Wireless Solutions. Länk.

Cinteros har rekryterat Karl Fägersten som ny vd för bolaget från och med 16 mars. Karl kommer närmast som sälj- och marknadschef på Valtech och har även arbetat på Accenture samt 170 System Inc. Länk.

I Sverige startas i snitt 2,5 bemanningsföretag i veckan, många inom it. I guiden från CIO Sweden kan du läsa mer om detta men också om resurshantering. Länk (registrering krävs).

Bättre it-system, hitta nya talanger och förbättra samarbeten med tjänsteleverantörer är några områden som kommer i topp när HFS undersöker vad de europeiska företagen behöver hjälp med. Länk.

”A Consultant’s Guide to Firing a Client.” Ibland är det helt enkelt värt att ge upp en existerande kund som tar för mycket energi och ger för lite tillbaka. Här får du lära dig när det är dags att säga adjö till kunden. Länk.

Confessions of a Bain Consultant.” Vill du veta hur det är att arbeta som managementkonsult på en toppfirma i USA. Följ då Jenny Rae Le Roux som i en serie bestående av tolv artiklar berättar ingående om sitt liv som konsult. Länk.

Gillar du vårt nyhetsbrev? Tipsa gärna dina kollegor och vänner. Använd länken nedan.
https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/2015-05/

Med vänliga hälsningar
Mattias Loxi (Haraldsson)
(Lägg gärna till mig som kontakt på LinkedIn)
mattias.loxi@cinode.com

Har du ett nyhetstips eller vill du gästblogga? Kanske vill du diskutera konsultbranschens framtid över en lunch eller veta mer om Cinode? Kontakta mig!


Ditt Reputation är idag viktigare än din konsultprofil


Forbes Magazine utmanar betydelsen av din traditionella konsultpresentation i en artikel, där de skriver ”Today, the traditional resume will be replaced by the breadth and depth of your professional reputation”.  Läs mer.

 

Talent Management i konsultbolag – 8 framgångsfaktorer för ökad lönsamhet [Whitepaper]


Nytt whitepaper för konsultbolag som vill minska sin administration, effektivisera försäljningen och få mer engagerade medarbetare. Länk.

Superkoll på kompetens, beläggning och försäljning.

forfraganCinode är stödet för medarbetare, chefer och sälj i konsultföretag. Bland annat får du;

  • Kompetenskonto
  • Anpassade konsultprofiler
  • Företagsprofilering
  • Rapporter
  • Beläggning
  • Förfrågan & offerter
  • Uppdrag & kontrakt
  • Nätverk

Läs mer om våra funktioner och priser.

Cinode – talanghantering med superkrafter.