Konsultnyheter vecka 6 – 2015

Konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.

Konsultnyheter vecka 6 – 2015

Tietos rörelsemarginal för Q4 landade på 11,0 (10,4) procent. Men omsättningen sjönk med 0,6 procent. Marginalen för helåret uppgick till 9,9 (8,8) procent. Den svenska delen växte under året med 6 procent medan bolagets totala omsättning minskade med 5,3. I Sverige var det främst offentlig sektor och bank- och försäkring som växte. Länk.

Semcon rapporterade om en organisk tillväxt på 6 procent för Q4. Omsättningen landade på 731 (654) MSEK. Rörelseresultatet uppgick till 27 (22) MSEK vilket gav en rörelsemarginal på 3,6 (3,3) procent. Rörelsemarginalen för helåret landade på 3,8 (5,0) procent. För att förbättra lönsamheten har bolaget gjort nedskärningar i Sverige och Tyskland genom att säga upp 45 medarbetare, dessutom har de sålt Zooma by Semcon med 20 medarbetare. Länk.

Addnode rapporterade en omsättning på 461,4 (433,5) MSEK för Q4. Rörelseresultatet landade på 54,2 (49,) och rörelsemarginalen uppgick till 11,7 (11,5) procent. För helåret blev rörelsemarginalen 7,8 (6,6) procent. Länk.

IT-tjänstemarknaden kommer under året att stiga med 4 procent i värde. Detta enligt Radar. Men volymen ökar ännu mer. I Sverige har fokus skiftat från kostnadsreduktion till att nu hela 74 procent av verksamheterna talar om expansion. Länk.

Atea Sverige ökade sin omsättning med 8,5 procent under Q4 medan resultatet steg med 8 procent. Totalt omsatte bolaget 9 681 MSEK i Sverige under 2014 och marginalen blev 2,9 (2,7) procent. Länk.

IFS konsultsektor står nu för nästan halva omsättningen i bolaget ( 402 MSEK). Detta är en ökning med 14 procent från föregående år. Länk.

Blir det Tech Mahindra som förvärvar Volvo IT? Med några veckor kvar till offentliggörandet av Volvo IT- försäljningen är det indiska bolaget förhandstippat. Länk.

Pulsen förvärvar White Dolphin i Helsingfors och får därmed sitt första kontor utanför Sverige. White Dolphin är specialister inom Identity and Access Management och Security Information and Event Management.  Länk.

Apax, som köper Evry, har fortfarande inte kommit upp i de nödvändiga 90 procent av aktierna. De beslutar därför att förlänga acceptperioden ytterligare, denna gång till 25 februari. Länk.

PRC Engineering förvärvar AutomatikSystem i Jämtland Ab med 4 medarbetare. AutomatikSystem är specialister inom vattenreglering och har kontor i Östersund. Länk.

Jeeves väljer nu att säga upp alla sina partneravtal för att istället satsa på direktförsäljning. Ett tiotal svenska konsultbolag berörs, bland annat Ninetech, Evry, Systemstöd och Bizzo. Länk.

Cygni, Avega, Netlight, IT-Huset och R2M har alla vunnit ramavtal med Svenska Spel. Avtalen är på två plus två år och totalt värda minst 100 MSEK. Länk.

Codemill har fått ett nytt EU-uppdrag. De ska medverka i framtagandet av virtuella omklädningsrum. Länk.

Softhouse Consulting har levererat en ny lösning som ska göra det enklare att resa med Karlstadsbuss. Länk.

Connect Companies har skrivit ett exklusivt distributörsavtal med BlueHub Solutions om integrationsmotorn BlueIntegrator på den svenska, finska och danska marknaderna. Länk.

Kvadrat har rekryterat Peter Ewers som ny vd och koncernchef. Förra vd:n och grundaren Thomas Kjelldorff är dock med i styrelsen. Peter har tidigare varit chef för Kvadrat Management. Länk.

Capeiro tillsätter Martin Tegnér som Chief Quality Officer (CQO). Hans uppgift blir att säkerställa förändrings- och förbättringsarbeten inom bolaget. Länk.

Antalet företag som lämnar in anbud i offentliga sektorns IT-konsultupphandlingar minskade till i snitt 3,6 anbudsgivare jämfört med 4,1 under 2012. De stora företagen lägger också allt mer tid på att svara på upphandlingar. Undrar hur mycket tid de skulle spara med Cinodes kompetensinventering? Länk.

Netlights vd Erik Ringertz, som blev vald till årets chef 2014, är ny krönikör hos Chef.se. I  sin första krönika skriver han om Netlights ”culture of leadership” som bygger på självorganisation där varje individ tar ansvar. Länk.

Aktivitetsbaserat kontor. Cybercom har tagit kontoret och hälsomedvetandet till nästa fas. De har tagit bort alla fasta arbetsplatser och erbjuder bland annat löpband vid telefonmöten. Länk.

Är det dags igen för lönesamtal med dina medarbetare? Fyra av tio chefer saknar tydliga riktlinjer och över hälften ser det som en stor utmaning att översätta prestation till pengar. Chef.se ger de bästa tipsen och länkar till lönesättningsguider. Länk.

PowerPoint Shortcuts and Other Hacks You Must Know”. Vill du jobba smartare och effektivare? Här är några av de bästa ”Productivity Hacks”. Länk.

Tech Trends 2015 – The fusion of business and IT” Längre läsning hittar du i Deloittes nya årliga rapport. Länk.

Talent Management och försäljning i konsultföretag. När ni samlar era kompetenser och kundbehov når ni framgång. Ett nytt Whitepaper från oss på Cinode, som hjälper dig att fånga de avgörande insikterna i ditt konsultbolag. Länk.

 

Gillar du vårt nyhetsbrev? Tipsa gärna dina kollegor och vänner. Använd länken nedan.
https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/2015-06/

Med vänliga hälsningar
Mattias Loxi (Haraldsson)
(Lägg gärna till mig som kontakt på LinkedIn)
mattias.loxi@cinode.com

Har du ett nyhetstips eller vill du gästblogga? Kanske vill du diskutera konsultbranschens framtid över en lunch eller veta mer om Cinode? Kontakta mig!


Cinode: Enklare kundhantering i Talent Business


Idag släppte vi en ny version av Cinode, som gör det enklare att hantera era kunder i vårt Talent Business-erbjudande. Läs mer. 

Talent Management och försäljning i konsultföretag [Whitepaper]


Nytt Whitepapper! När ni samlar era kompetenser och kundbehov når ni framgång. Läs mer.

 

Talent Management i konsultbolag – 8 framgångsfaktorer för ökad lönsamhet [Whitepaper]


Nytt whitepaper för konsultbolag som vill minska sin administration, effektivisera försäljningen och få mer engagerade medarbetare. Länk.

Superkoll på kompetens, beläggning och försäljning.

forfraganCinode är stödet för medarbetare, chefer och sälj i konsultföretag. Bland annat får du;

  • Kompetenskonto
  • Anpassade konsultprofiler
  • Företagsprofilering
  • Rapporter
  • Beläggning
  • Förfrågan & offerter
  • Uppdrag & kontrakt
  • Nätverk

Läs mer om våra funktioner och priser.

Cinode – talanghantering med superkrafter.