Konsultnyheter vecka 51 – 2014

Konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.

Konsultnyheter vecka 51 – 2014

Hej! Nu tar ”Veckans konsultnyheter” julledighet och återkommer i mitten av januari. Passa på att ge ert konsultföretag en julklapp – slipp allt krångel med att hitta rätt kompetens, skapa anpassade konsultprofiler och planering av er beläggning. God Jul och Gott nytt konsultår! Vi ses! /Mattias, Cinode

Ramböll förvärvar den amerikanska miljökonsulten ENVIRON med över 1500 medarbetare i 21 länder. USA blir då den fjärde största marknaden efter Danmark, Norge och Sverige. Länk.

Consid förvärvar HOW Solutions med 29 medarbetare i Linköping och Stockholm. HOW Solutions omsatte 27 MSEK och är specialister inom webb, mobilitet och e-handel. Länk.

Knowit förvärvar design- och kommunikationsbyrån Colours i Norge. Colours har 27 medarbetare i Bergen, Oslo och Stavanger. De är specialister inom sjönäring. Omsättningen uppgår till cirka 40 MNOK. Länk.

Sigma Industry etablerar sig nu även i Norrland där affärsområdet processteknik kommer ledas av Kjell-Åke Öberg. Målet är att attrahera 30-50 talanger till Luleåkontoret. Länk.

Hi5 har tecknat ramavtal med Sveriges Radio. Avtalet gäller leverans av persondatorer samt relaterande tjänster såsom service och support. Kontraktet är på två plus två år. Länk.

WSP har blivit utsedd till huvudleverantör inom projektering av ledningsnätet åt Stockholms Vatten. Avtalet är på tre plus ett år.Länk. 

WSP har också skrivit ramavtal som första prioriterad leverantör till Trafikverket inom planering och projektering av vägprojekt. Avtalet är på två plus två år. Länk.

PRC Engineering har tecknat ett treårigt ramavtal med Vattenfall inom kärnkraft, kraftvärme, vattenkraft, vindkraft och SKB. Länk.

Norconsult har skrivit ramavtal med Vattenfall Eldistribution samt Vattenfall AB inom produktionsverksamhet. Länk.

Ramböll har blivit utsedd till Vattenfalls A-leverantör inom tjänster av vindkraft, vattenkraft, kärnkraft och kraftvärme. Avtalet är på tre år. Länk.

WSP har också ingått ramavtal med Vattenfall inom kraftproduktion, värmeverksamhet och service. Avtalet är på tre plus ett år. Länk.

HiQ Finland har vunnit ett uppdrag av Microsoft Devices gällande skapande av en analyslösning för att förutspå trender, förbättra användarupplevelsen och bygga nya smarta lösningar. Länk.

Xperta tar över driften av kontorstjänsten hos Svevia. Lösningen baseras på Microsoft Office 365 och Lync Online. Länk.

Evry har fått förlängt avtal med Skatteverket gällande Service Desk. Tvåårsavtalet är värt cirka 21 MSEK. Länk.

Evry har tecknat leveransavtal med Alwex av verksamhetssystemet Alystra 5. Länk.

ÅF har skrivit avtal med Vrinnevisjukhuset i Norrköping för om-, till- och nybyggnader. Avtalet är på fyra år och värt cirka 30 MSEK. Länk.

CGI har fått förlängt kontrakt inom lönehantering med PostNord. Femårsavtalet är värt cirka 130 MSEK. Länk.

Proact har skrivit avtal med Småföretagarnas A-kassa gällande ny it-infrastruktur. Länk.

Qbranch har utsetts till it-driftsleverantör av BITS Data. Affären är den största för Qbranch när det gäller antalet servrar och är värt 80 MSEK över tre år. Länk.

Cybercom Finland har vunnit uppdrag hos Befolkningsregistercentralen. Värdet uppskattas till 2,2 -2,75 MEUR. Länk.

Lemontree har utsedd Petra Förnell till ny vd. Petra har ingått i Lemontrees ledningsgrupp sedan 2012 och kom tidigare från Logica. Tidigare vd:n Thomas Martinsson kommer ta en aktiv styrelseroll med fokus på strategisk utveckling av bolaget. Länk.

MSC har kommit överens med vd:n Matz Borsch om att gå skilda vägar. Matz avslutar sin tjänst den 19 juni 2015. Länk.

Mikael Eriksson (CGM), Stefan Gustafsson (Acando), Markus Jägerskogh (Imentum), Lars-Ove Johansson (Qlogic) samt Torbjörn Karfunkel (Acando) kom alla i topp när Svenska mästaren i T-SQL 2014 utveckling korades. Länk.

Bisnode har rekryterat Anne Årneby som ny marknads- och kommunikationsdirektör. Anne har tidigare varit vd för Rewir och koncernchef för McCann Worldgroup. Länk.

HPs nomineringar till Guldmyran 2014 inom Service Provider och Growth har nu tillkännagivits. Advania, IT-Total, Koneo och ITS Nordic är några av de nominerade. Länk.

Codemill och Nordiska Interaktionsbyrån har tillsammans med åtta andra blivit utnämnda till Almis företagsutvecklingsprogram Born Global 2015. Länk.

Atos förvärvar Xerox it-outsourcing enhet för 840 MEUR. Atos tar över totalt 9800 medarbetare varav 4500 amerikanska. Länk.

Inom Volvo IT pågår nu en intern utredning som ska avgöra framtiden för bolaget. Frågan är om bolaget ska fortsätta i nuvarande form eller om en del ska knoppas av och säljas. Länk.

Dags att se över ditt CV/Konsultprofil? Läs då ”How to Write a Resume That Stands Out” för ovärderliga tips. Länk.

Get Ready for 2015: Ten Top Actionable Talent Acquisition Trends”. Tips för er som vill förbättra företagets rekryteringsprocess. Länk.


Känner du fler som vill få koll på konsultbranschen? Tipsa då gärna dina kollegor och vänner om detta nyhetsbrev!
https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/2014-51

Med vänliga hälsningar
Mattias Loxi (Haraldsson)
(Lägg gärna till mig som kontakt på LinkedIn)
mattias.loxi@cinode.com

Har du ett nyhetstips eller vill du gästblogga? Kanske vill du diskutera konsultbranschens framtid över en lunch eller veta mer om Cinode? Kontakta mig!


5 julklappsrim till konsultchefen


Jul jul vackra strålande jul
här är listan för att undvika strul

Med rim och klappar
stressen du tappar.

Konsulter läs nu detta
och julen blir den rätta.

Läs mer.

Talent Management i konsultbolag – 8 framgångsfaktorer för ökad lönsamhet [Whitepaper]


Nytt whitepaper för konsultbolag som vill minska sin administration, effektivisera försäljningen och få mer engagerade medarbetare. Länk.
Vill du bli lika nöjd som konsultcheferna på Dynabyte? Skaffa Cinode.

Cinode är en onlinetjänst som gör det smartare, snabbare och enklare att driva konsultbolag. Med tjänsten får du bland annat följande funktioner;

  • Kompetensinventering
  • Online-CV
  • Anpassade konsultprofiler
  • Företagsmallar
  • Beläggningsplanering
  • Förfrågan, offert och kontrakt
  • Kund- & leverantörshantering
  • Nätverk

Läs mer om våra funktioner och priser.

Cinode – talanghantering med superkrafter.