Vad hände egentligen under konsultåret 2016?

Konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.

Konsultnyheter vecka 1 – 2017

God fortsättning på det nya året!

Jag hoppas att ni har haft en riktigt trevlig jul och nyår. Varför inte inleda med en tillbakablick på konsultåret 2016? Missa inte våra topp 5-listor från konsultåret 2016.

Denna vecka sammanfattar vi alla konsultnyheter från vecka 51 till och med vecka 1. Trevlig läsning!

Allt gott,
/Mattias Loxi

Förvärv/Etableringar/Nedläggningar

IBM tar över Evry:s regionala driftsenheter där totalt 430 medarbetare berörs. I Sverige byter 130 medarbetare arbetsgivare i Linköping, Jönköping, Stockholm, Uppsala och Malmö. Länk.

WSP förvärvar ProVAb med ett 40-tal medarbetare inom vattenrening, avloppsrening och automatisering. Bolaget har sitt huvudkontor i Kramfors men finns även i Umeå, Örnsköldsvik, Sundsvall, Stockholm, Arvika, Linköping och Kristianstad. Länk.

WSP har också förvärvat norska Høyer Finseth med 120 medarbetare inom byggprojektering. Totalt har WSP nu 36 000 medarbetare med målet att vara 45 000 år 2018. I Norden har bolaget 4400 medarbetare. Länk.

Transcendent Group etablerar sig nu även i Köpenhamn. Bolaget finns sedan tidigare i Stockholm, Göteborg, Malmö och Oslo. Thomas Møldrup Koch har rekryterats som VD och delägare till det nya Transcendent Group Danmark. Länk.

Etteplan meddelar att de har uppdaterat sina strategiska och finansiella mål. Omsättningen ska i medeltal öka med 15 procent, rörelsemarginalen ska ligga över 10 procent och Managed services ska omfatta 65 procent av omsättningen 2019. Länk.

Addnode:s dotterbolag Decerno går ihop med Mogul Göteborg samt Kartena i Göteborg. Totalt får bolaget 80 medarbetare och kan på så sätt erbjuda kunderna ett helhetsansvar. Länk.

Wise Group har överlåtit sitt aktieinnehav om 25 procent i norska Instacruit tillbaka till ägare och vd:n Niklas Lerner. Länk.

Alten har passerat 100 medarbetare i Linköping. Bolaget har funnits i stan i fem år. Länk.

Consid byter kontor i Jönköping till Atollen. Bolaget ska växa med totalt 150 medarbetare under 2017 varav 20 i Jönköping. Länk.

IT Gården har fått en ny ägare; norska riskkapitalbolaget Norvestor, som kommer äga 77 procent av bolaget. Genom den nya ägaren kommer även förvärv vara intressant framåt. Bolaget har idag 90 medarbetare med huvudkontor i Landskrona. Länk.

Test & QA breddar verksamheten med system- och applikationsutveckling. Bolaget byter samtidigt namn till AQC, vilket står för Abiding Quality Consultants. Länk.

 

Medarbetare

Valcon har rekryterat Ulrika Tiverman som Executive Director. Ulrika kommer närmast som managementkonsult och CEO för Preera. Länk.

Goodfellows nya koncern-vd och delägare är Karl Malmström. Karl kommer närmast från vd-posten på Connect Sverige Region Väst. Länk.

Mogul, som ägs av Addnode, har rekryterat Madeleine Olsson till tjänsten som ny vd. Madeleine har tidigare varit chef för bolagets kontor i Stockholm och Uppsala. Länk.

Sigma IT Consulting har rekryterat Christian Malmberg som ny Head of IT and Processes. Christian kommer närmast från Proffice och Manpower. Länk.

inUse:s nya regionchef för Stockholmskontoret heter Jonas Ehrling. Jonas var senast verksam på HiQ. Länk.

Ekan Management har rekryterat Torbjörn Grahn inom strategi och verksamhetsutveckling. Torbjörn kommer närmast från Prospero och har tidigare varit vd, vice vd och avdelningschef inom teknik- och konsultbranschen. Länk.

Affecto har rekryterat Charlotte Darth som ny Sverige-vd. Charlotte har tidigare bland annat varit vd för Readsoft. Länk.

Ecraft har rekryterat Niklas Hoffstedt som ny säljchef i Sverige. Niclas kommer närmast från Viridis IT där han var säljchef. Länk.

 

Utmärkelser

Tyréns har nominerats till Mies van der Rohe Award för projektet Hörselparken i Norrköping. Länk.

Ramböll har genom Odinsplatsen i Göteborg fått hedersomnämnande av Per och Alma Olssons minnesfond. Länk.

 

Partnerskap

3Gamma har inlett ett samarbete med Högskolan i Borås om ett fyraårigt forskningsprojekt med titeln – Data-Driven Innovation: Algorithms, Platforms and Ecosystems. Länk.

System Verification har inlett ett partnerskap med Empear som utvecklar verktyg för analys av mjukvara. Länk.

 

Avtal/Uppdrag

Pulsen har tecknat avtal med B&B TOOLS för hela sin it-drift. Avtalet innebär att Pulsen även tar över medarbetare och serverhallar. Länk.

Consid har ingått avtal med Dometic Group som exklusive partner för bolagets digitala strategi. Länk.

Norconsult får i uppdrag att lösa vattenbristen på Öland. Länk.

Norconsult har tillsammans med SAITEC vunnit en tredje etapp av ombyggnationen av malmbanan. Länk.

Fujitsu vann uppdraget att samordna Finlands journalsystem. Avtalet väntas vara värt 32 MEUR. Länk.

2Secure har tecknat avtal med Transportstyrelsen om utveckling av visselblåsarsystem. Avtalet är på ett plus två år. Länk.

WSP har fått i uppdrag av Tekniska verken i Linköping att ta fram teknisk beskrivning samt samrådsunderlag för att öppna nya fiskevägar. Länk.

Kentor vann ramavtal med Västra Götalandsregionen inom systemutveckling. Avtalet är på fyra år. Länk.

Consid har också vunnit ramavtal med Västra Götalandsregionen inom systemutveckling. Länk.

Alten har tecknat avtal med Göteborgsoperan om display- och interaktionssystem för ökad tillgänglighet. Länk.

Saldab har tecknat it-driftsavtal med Evidensia Djursjukvårds kliniker i Danmark. Länk.

Eitech har tecknat avtal med Vattenfall för leverans av nytt lokalkraft- och reservsystem för kraftstationen i Boden. Avtalet är värt 17 MSEK. Länk.

 

Övrigt

Eyevinn Technology har gått från 10 till 17 medarbetare under året. Vd:n Alexander Björneheim berättar i en intervju om resan och bolagets framtida mål. Länk.

”Jag har ett extremt intresse för mångfald”. Sweco Sveriges vd Åsa Bergman i en längre intervju. Länk.

2017: The year people are forced to learn new skills… or join the Lost Generation. Länk.

 

Har du vänner och kollegor som också bör läsa detta brev? Tipsa gärna genom denna länk;
https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/2016-50/

Med vänliga hälsningar
Mattias Loxi

mattias.loxi@cinode.com
CMO och medgrundare på Cinode

Bli gärna vän med mig på Linkedin
https://se.linkedin.com/in/mattiasloxi

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Eller vill ni boka föreläsning om de senaste trenderna i konsultbranschen? Kontakta mig!

Elva topp 5-listor från konsultåret 2016

Vad har egentligen hänt under förra året? Vi har gjort elva topp 5-listor som summerar konsultåret 2016. Läs mer. 


Öka försäljning, beläggning och engagemang i ditt konsultföretag.

Lär dig HUR du agerar snabbare och smartare genom att koppla samman sälj med leverans och kompetenser. Läs mer.