Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

Höjer ni era konsultpriser under 2017?

Konsultnyheter vecka 2 – 2017

Hej!

2017 spås bli ett ännu starkare konsultår än 2016. Som chef är det läge att fundera över hur vi säkerställer våra viktigaste konsultintäkter framåt. Missa inte Thomas Petersens krönika denna vecka.

/Mattias Loxi

Marknad

IDC spår att it-konsultmarknaden kommer växa med 2,8 procent, till 65 miljarder kronor. Hosting förväntas växa mest med över 9 procent medan ”vanlig” it-konsulting växer med 4,1 procent. Outsourcing väntas däremot att minska. Radar räknar i sin tur med att it-konsultmarknaden växer med 6-7 procent i antalet timmer men värdet ökar med 3-5 procent. Länk.


Förvärv/Etableringar

Combitech förvärvar majoriteten i norska Watchcom med 28 medarbetare specialiserade inom Cyber Security. Combitech blir huvudägare med 51,11 procent av aktierna. Combitech har numera 1800 medarbetare där 220 sysslar med Cyber Security. Länk.

ÅF förvärvar QE Quality Engineering Group med 24 medarbetare som är specialister inom kvalitetssäkring mot energi, life science och processindustrin. Bolaget omsatte 30 MSEK. Länk.

Nikita startar en ny tjänst som riktar sig mot managementkonsulter som tidigare haft anställning på BCG, McKinsey eller Bain. Länk.

PWC förvärvar Pond varumärkes- och innovationsbyrå. Totalt går 50 medarbetare över till bolaget. Länk.

Tromb förvärvar digitalbyrån DL2 i Stockholm med nio medarbetare. Bolaget kommer efter förvärvet ha 35 medarbetare i Piteå, Luleå och Stockholm. Länk.


Medarbetare

Combitech har utsett Anders Malmby till försäljningschef. Anders kommer närmast från Prevas. Där var han regionchef. Länk.

Ramböll Sveriges nya kommunikationschef heter Linus Almqvist. Linus kommer närmast från tjänsten som chef för kommunikation och privatinsamling på Barncancerfonden. Länk.

Sweco har rekryterat Dariush Rezai som ansvarig för Sweco Danmark. Dariush var senast affärsansvarig för Mobile Communication på Eltel. Länk.

OnePartnerGroup har rekryterat Ingrid Sandberg som ny konsultchef och ansvarig för Kronobergs län. Ingrid kommer närmast från Randstad. Länk.

Partnerskap

Everdon Security har inlett ett partnerskap med StoredSafe, som utvecklar en plattform för att säkra och dela affärskritisk information.


Avtal/Uppdrag

Knightec har utökat samarbetet med Ålö. Knightec ska leda projekt för att säkerställa att mekanik och styrsystem uppfyller säkerhetskraven. Länk.

Tieto utökar sitt datacenter i Finland med tusentals kvadratmeter. Den totala investeringen ligger på 160 MSEK. Länk.

CGI har tecknat avtal med Ånge kommun för leverans av HR-lösning. Avtalet är på fem plus fem år och värt 10 MSEK. Länk.

Evry har tecknat avtal med Landshypotek Bank om förenkling och effektivisering av bolagets processer. Avtalet är på tre år. Länk.

ÅF har tecknad avtal med BillerudKorsnäs om detaljprojektering. Länk.


Övrigt

Management Consulting: How much do partners at McKinsey, BCG, Bain make? Länk.

Den 17:e januari förväntas Konkurrensverket och Upphandlingsmyndigheten offentliggöra sin ståndpunkt angående upphandling av tjänster via konsultmäklare. Juristen Joakim Lavér reder ut argumenten. Länk.

Har du vänner och kollegor som också bör läsa detta brev? Tipsa gärna genom denna länk;
https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/2016-50/

Med vänliga hälsningar
Mattias Loxi

mattias.loxi@cinode.com
CMO och medgrundare på Cinode

Bli gärna vän med mig på Linkedin
https://se.linkedin.com/in/mattiasloxi

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Eller vill ni boka föreläsning om de senaste trenderna i konsultbranschen? Kontakta mig!

Säkerställ de viktigaste konsultintäkterna

Personalomsättningen i konsultbranschen är hög, lojaliteten låg och nya affärsmodeller samt the GIG economy sätter företagsledare i konsultbranschen under stor press. Högt upp på prioriteringslistan står för många att behålla konsulterna för att minimera intäktsrisker. Läs mer.

Passa på att höja konsultpriserna under 2017

Konsultbranschen går otroligt starkt men tjänstepriserna har inte hängt med, trots rådande kompetensbrist. Konsultföretag säljer för det mesta tid – bolaget säljer en timme och har en kostnad per timme. Medan priserna har legat still de senaste 20 åren har lönerna stigit. Enkel matematik visar att det inte är hållbart i längden. Läs mer.


Öka försäljning, beläggning och engagemang i ditt konsultföretag.

Lär dig HUR du agerar snabbare och smartare genom att koppla samman sälj med leverans och kompetenser. Läs mer.

Nästa vecka Föregående vecka

Alla nyhetsbrev