Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

ADDQ blir en del av QESTIT

Vecka 40 (2022)

Hej!

Vill du höja dina marginaler? Den 11:e november kommer Mark Kantor, CPO på Cinode, tillsammans med undertecknad, visa steg för steg hur du identifierar ert kompetensgap och arbetar strategiskt med er kompetensförsörjning. Kapa kostnader och väx ännu snabbare. Registrera dig idag till webbinariet.

Vad händer egentligen i konsultbranschen? Nu är Konsultpodden tillbaka. Själv har jag dock valt att ta en paus under hösten. Men i detta avsnitt medverkar jag och pratar om den rådande händelseutvecklingen. Lyssna där poddar finns!

Är er kompetens redo att möta morgondagens marknad? I veckan gästbloggar jag hos People&Tech om halveringstiden av kompetensen och hur bolagen behöver arbeta framåt.

Allt gott, 
/Mattias Loxi

Förvärv

ADDQ blir en del av QESTIT-gruppen. ADDQ, som grundades 2006, består idag av 120 medarbetare och har en omsättning på 150 MSEK. QESTIT-gruppen, med huvudkontor i Schweiz, har nu av över 700 QA-konsulter i sju länder. Länk.

CombinedX förvärvar Redway Sverige, med cirka 25 konsulter och en omsättning på 35 MSEK. Köpeskillingen uppgår till 26 MSEK, varav 15,6 MSEK har erlagts i kontanter och 2 MSEK i nyemitterade aktier. Länk.

Netgain förvärvar Loca företagspartner, specialistkonsulter inom Governance Risk & Compliance i systemplattformen ServiceNow. Det förvärvade bolaget grundades 2003 och består av fyra medarbetare. Länk.

Accountor förvärvar redovisningsbyrån Educomp, med åtta medarbetare. Länk.

Ratos erhåller konkurrensgodkännande för förvärvet av Semcon. Länk.

Etableringar/Neddragningar

Sigma Industry West Group, som består av ett flertal bolag och sysselsätter över 550 personer, lanserar nu ytterligare ett företag, CREW by Sigma, med fokus på inköp, logistik, administration och försäljning.De har i dagsläget av 15 medarbetare och målet är att under 2023 fördubbla den siffran. Länk.

Acton är det första företaget som etableras under Berotecs nya koncept Berotec accelerate. Acton erbjuder Berotecs kunder konsulter med kortare erfarenhet. Hillgren ska driva etableringen i Uppsala och Stor-Stockholm som Cheif Operating Officer. Hon har tidigare jobbat med försäljning och ledarskap i konsultbranschen i flera ledande positioner. Länk.

Conscia Sverige stärker sitt erbjudande inom cybersäkerhet och lanserar nu säkerhetsutbildningar med den globala säkerhetsaktören KnowBe4. Länk.

Medarbetare

Sylog Väst rekryterar John Anderbjuv som ny konsultchef och ansvarig för att bygga upp en ny konsultgrupp i Göteborgsområdet. Han kommer närmast från en roll som vd för teknikrekryteringsföretaget Upgraded People. Länk.

Nexer Group välkomnar Johan Lindblom som Business Unit Manager för verksamheten i Växjö. Han var tidigare vd på Skillnad, med verksamhet inom digital teamutveckling och ledarskap. Länk.

Addnode Group utser Elisabeth Forslin till ny Head of M&A. Hon ingår också i ledningsgruppen. Elisabeth har varit verksam inom AFRY sedan 2011. Dessförinnan har hon axlat olika finansroller i bolag inom bygg- och tekniksektorn, som exempelvis WSP samt EnergoRetea Group. Länk.

Utmärkelser

Active Solution tilldelades titeln Årets App Innovation Partner medan Advania blev Årets Azurepartner och Nexer kammade hem priset som Årets Modern Work-partner. EY blev Årets Transformationspartner och Capgemini/Sogeti vann kategorin Årets AI-partner. Columbus blev Årets Bizapps F&O Partner och Fellowmind kan titulera sig Årets Bizapps CE Partner. Priserna delades ut under Microsofts årliga upplaga av Partner Inspiration Day. Länk.

Structor ligger bakom Villazero, som är en av finalisterna i Sweden Green Building Awards 2022 i kategorin Årets NollCo2-projekt. Priserna delas ut av Sweden Green Building Council i syfte att lyfta projekt, aktörer och individer som bidragit till ett hållbart samhällsbyggande. Länk.

Samarbeten/Partnerskap

Nexer Group blir antaget till programmet Microsoft Business Applications Inner Circle. Medlemmarna inom programmet samarbetar med Business Applications-chefer från Microsoft och andra Inner Circle-medlemmar genom en serie virtuella möten. Länk.

Avtal/Uppdrag

Conscia står som slutlig vinnare av Kammarkollegiets ramavtal Datacenter 2021. Som en av sju utvalda leverantörer får de konkurrera om offentliga avrop inom ramavtalets delområde nätverk och säkerhet under de närmaste fyra åren – en marknad med ett uppskattat totalvärde på 2,348 miljarder SEK. Länk.

Nexer Group tecknar ett fyraårigt ramavtal med Göteborgs Stads. Uppdraget omfattar Ledning och styrning/Verksamhetsutveckling och strategi, Systemutveckling och systemförvaltning, Webbutveckling, Tekniskt stöd – Servicedesk samt Test och testledning. Länk.

AFRY får i uppdrag av Trafikverket att projektera trafikcentralerna i Göteborg, Malmö och Gävle. Syftet är att anpassa lokalerna för att införa Sveriges nya tågledningssystem och att samla styrning av trafik på väg och järnväg i samma lokaler. Uppdrag omfattar framtagning av system- samt bygghandlingar för de nya trafikcentralerna och energieffektivisering av byggnaderna. Länk.

Sweco ska göra en programhandling samt system- och bygghandling av ett nytt akutsjukhus i Växjö med visionen att skapa klimatsmarta och hållbara lösningar. Uppdraget är värt cirka 100 MSEK. Länk.

WSP får förtroendet av Svenska Kraftnät att ta ett helhetsansvar för byggbarhetsanalys som förprojektering, gällande uppgradering 400 kV-ledningen mellan Kilanda – Stenkullen. Länk.

Telia Cygate tilldelas Kammarkollegiets upphandling av nätverk & säkerhet. Delområdet Datacenter omfattar hårdvara, programvara och tjänster för nätverksväxel, router, trådlösa nätverk, lastbalanserare, brandvägg, Virtual Private Network, intrångsdetektering och övervakning. Länk.

Sylog Väst vinner ramavtal med Göteborgs Stad samt ett antal kommuner i närområdet. Avtalet omfattar it-tjänster och gäller under fyra år. Länk.

Redpill Linpro tilldelas avtal med Boverket gällande samarbetstjänster. Inom ramen för samarbetet ska de leverera och drifta en paketerad privat molntjänst för videomöte, chatt, fildelning och dokumenthantering till myndighetens 270 medarbetare. Länk.

Rejlers hjälper bredbandsleverantören GlobalConnect med migreringen av avtal, nät och kunder. Uppdraget är ett led i GlobalConnects förvärv av kommunikationsoperatören Open Universe och Telenor Sveriges villafibertillgångar från Telenor Sverige. Länk.

CoreIT levererar it-tjänster till Stockholm Live. Det treåriga avtalet gäller Avicii Arena, Friends Arena, Tele2 Arena, Hovet samt Annexet. Länk.

Iver tecknar avtal med Inera om ett utökat samarbete och leverans avseende PKI-infrastruktur och tillhörande tjänster med fokus på informations- och cybersäkerhet. Länk.

Övrigt

Är er kompetens redo att möta morgondagens marknad? Undertecknad är denna vecka gästkrönikör på Wise IT:s nyhetssajt People & Tech. Länk.

Vad är egentligen affärsdriven & hållbar HR?PeopleProvide har, tillsammans med Novus, genomfört en undersökning för att ta del av HR-chefers uppfattning om vad affärsdriven och hållbar HR innebär för dem. Länk.

Med vänliga hälsningar


Mattias Loxi
Medgrundare – Sälj – Marknad
mattias.loxi@cinode.com

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Kontakta mig!

Webinar 11:e Nov – Reach the Skill Advantage! How Cinode helps you conquer the skills gap.

Raise your margins! Work with your companies skills in a completely new way.

Mark Kantor, CPO, and Mattias Loxi, co-founder, will walk you through how you identify your skills gaps and work strategic with your skills supply. Register today!

Registrera dig idag!

Magi på 3 sekunder! Kika in Cinodes cv-import!

Nu kan du ta ett befintligt cv från medarbetare, underkonsult eller kandidat och paketerar om det i er cv-mall, på bara några sekunder. Samtidigt blir personen sökbar, matchningsbar och ingår direkt i kompetensinventeringen.

Läs mer

Utvalda nya konsultuppdrag på Cinode.market denna vecka

Här är några av de konsultuppdrag som publiceras på Cinode Market. Ännu fler uppdrag finns tillgängliga efter registrering.

Gå till cinode.market för fler publika förfrågningar. De flesta förfrågningarna går via privata aviseringar i Cinode så se till att registrera er och partna upp med andra bolag.

Alla nyhetsbrev