Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

Så mycket växte konsultmarknaden inom digital transformation

Hej!

Missade du webbinariet om Trenderna i konsultbranschen 2019 – nu finns det möjlighet att lyssna igen!

Vi på Cinode har även tagit fram en mängd olika guider för dig i konsultbranschen. Exempelvis ”Hur du ökar försäljning, beläggning och engagemang i ditt konsultföretag.” och ”Så skapar du vinnande konsultprofiler”.

Allt gott, /Mattias Loxi

Förvärv/Etableringar

Softhouse Consulting förvärvar Contribes verksamhet inom mjukvaruutveckling med 25 medarbetare i Malmö, Helsingborg, Karlskrona, Växjö och Kalmar. Länk.

Candidator DGC förvärvar Ismotec, med 25 medarbetare och en årlig omsättning på cirka 45 MSEK. Ismotec är specialister inom IBM Power Hosting, M3 och integrationstjänster med verksamhet i Karlstad, Linköping och Göteborg. Länk.

Additude, med 160 medarbetare, säljs till nederländska ICT Group. ICT finns även i Tyskland, Belgien och Bulgarien. Additude kommer fortsätta under samma varumärke för vidare expansion i Norden. Länk.

Etteplan öppnar sitt åttonde kontor i Kina, denna gång i staden Shenzhen. Länk.

Eitech Engineering byter varumärke till Omexom, som är ägaren ViNCI Energies globala varumärke för tjänster inom energidistribution. Länk.

Artifon, specialister inom akustik och AV-teknik, öppnar kontor i Stockholm. Bolaget har sitt säte i Göteborg men har projekt i hela Sverige och Norge. Länk.

ProgressLEAD lanserar nya tjänsteområdet AnalyticLEAD, under ledning av Jonas Linders. Länk.

Pulsen Retail startar innovationslabb för framtidens handel – Rapid Innovation Camp. Länk.

Sopra Steria fortsätter växa och har nu 425 medarbetare i Sverige. Länk.

Commerce 8 är ett nystartat konsultbolag i Sverige och Finland med fokus på AWS. Bolagets grundare Patrik Nygård och Anssi Peltokangas i Sverige respektive Janne Tuominiemi samt Jussi Lystimäki i Finland. Länk.

Medarbetare

BnearIT välkomnar Lars Frisk som ny konsultchef. Lars kommer senast från Metria där han bland annat varit avdelningschef och säljare. Länk.

Tromb rekryterar Sogetis tidigare platschef Johan Erixson. Joakim blir ny sälj- och marknadschef på bolaget. Länk.

Sopra Steria rekryterar Conny Balazs som Teamlead inom Cybersecurity för att driva bolagets säkerhetssatsning i Sverige. Han kommer närmast från Certezza. Länk.

Orango välkomnar Lars Mantefors som ny CIO. Han har det senaste året frilansat som it-konsult varav sex månader på uppdrag av Orango. Länk.

Tietos styrelse nominerar Tomas Franzén till en styrelsepost. Han var tidigare vd på Bonnier. Även Cevian-partners Niko Pakalén är nominerad. Länk.

Conscia Netsafe stärker med nya seniora säljaren Kenneth Samuelsson. Han har tidigare varit verksam inom exempelvis Atea, Caperio och Advania. Länk.

Hifab rekryterar Stefan Bäcklund till rollen som ny avdelningschef för Umeå. Han arbetade senast på NCC. Länk.

Traventus välkomnar Gustav Jonsmeden som ny konsultchef. Han kommer närmast från Dell Technologies. Länk.

Brilliant Future, ett dotterbolag inom Wise Group, har utsett Lars Gundersen till tillförordnad vd. Han ingår även i ledningsgruppen för Wise Group. Länk.

Certifieringar/Utmärkelser

Cygate har erhållit status som Cisco Lifecycle Advisor inom kundrådgivning gällande hantering av mjuk- och hårdvara. Länk.

Avtal/Uppdrag

Norconsult har hjälpt Trafikverket att projektera djurhyllor under broarna längs insidan av brofästena för att skydda uttrar och andra medelstora däggdjur från trafiken över väg- och järnvägsbroar i södra Sverige. Länk.

Candidator DGC vann Sollentuna kommuns upphandling av server- och applikationsdrift. Treårsavtalet är värt omkring 15 MSEK, med möjlighet till förlängning 3+3 år. Länk.

Avalon Innovation ska tillsammans med Backer ta fram ett prototypunderlag till MTS’s projekt Water-in-a-Box. Syftet är att på ett hållbart sätt erbjuda rent, avsaltat och bakteriefritt vatten till behövande områden i världen. Länk.

Tieto ingår avtal med Telia gällande den nya mobiltekniken 5G. Samarbetet gäller framtagning av nya användarfall, produkter och tjänster. Länk.

WSP har på uppdrag av Havs- och vattenmyndigheten tagit fram en rapport gällande miljöns påverkan av att verksamheter tar plats ute till havs. Länk.

Övrigt

”Konsten är att omvandla affärsmål till effektiva projekt”. Avalon Innovations nya vd Helen Högberg intervjuas i Sydsvenskan. Helen har på tio år gått från examensarbete till att som 36-åring axla rollen som vd för ett bolag som omsätter 200 MSEK och är verksam på 14 orter. Länk.

Nu rustar konsultjättarna för rally på en snabbt växande 5G-marknad. Länk.

How to answer, “Why consulting?”, in an interview.Länk.

Den globala marknaden för (management)konsulttjänster inom Digital transformation växte med hela 70,8 procent under 2017. Det totala värdet uppskattas till 48,5 miljarder USD. Den amerikanska marknaden är klart störst och växte med 77 procent. Accenture har den största marknadsandelen följt av Deloitte. Detta enligt en ny rapport från Source Global Resource. Länk.

Har du vänner och kollegor som också bör läsa detta brev? Tipsa gärna genom denna länk;
https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/2019-4/

Med vänliga hälsningar

Mattias Loxi
mattias.loxi@cinode.com
Medgrundare Cinode – Marknad/Sälj

Bli gärna vän med mig på Linkedin
https://se.linkedin.com/in/mattiasloxi

Cinode finns även på Instagram – följ oss så ser du hur vi har det!

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Eller vill ni boka en föreläsning om de senaste trenderna i konsultbranschen? Kontakta mig!

Trenderna i konsultbranschen 2019

Missade du vårt webinarium har du nu chansen att ladda hem inspelningen för att ta del av de senaste trenderna som innefattar möjligheter men också utmaningar för konsultbolagen under 2019. Läs mer.

300% högre omsättning utan säljare!

Lyssna till hur XLENTs omsättning tredubblades samtidigt som de har uppnått en av branschens bästa marginaler utan en dedikerad säljorganisation. Ladda ner!

Guider om Konsultbranschen!

Ladda ner våra populära White papers som hjälper er att bli mer framgångsrika som konsultföretag.

  • Talent Management i konsultföretag.
  • Så skapar du vinnande konsultprofiler
  • Talent Management och försäljning i konsultföretag.
  • Hu du ökar försäljning, beläggning och engagemang i ditt konsultföretag.

Läs mer och ladda ner våra guider här

Alla nyhetsbrev