Konsultnyheter vecka 23 – 2015

Konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.

Konsultnyheter vecka 23 – 2015

Sweco har lagt ett bud på Grontmij, med cirka 6000 medarbetare, värt cirka 3 300 MSEK. Det nya bolaget skulle få 14 500 medarbetare med en årlig omsättning på 15 200 MSEK. Synergieffekterna skulle uppgå till 27 MEUR. Budet är rekommenderat av styrelsen i Grontmij och 45 procent av aktieägarna har accepterat budet. Länk.

Cygni blev för andra året utsedda till Europas bästa arbetsplats av Great Place to Work. Stort grattis säger vi på Cinode! Frontit var ett annat svenskt konsultbolag som imponerade och kom på 8:e plats. Länk.

ÅF förvärvar EQC Group med 180 medarbetare och kontor på 14 orter i Sverige och Norge. EQC erbjuder tjänster främst inom infrastruktur i små och medelstora projekt. Länk.

Cybercom stänger sitt kontor i Åbo efter en svag utveckling i Finland. Totalt berörs 30 medarbetare och kostnaden för nedläggningen beräknas till 8,5 MSEK. Länk.

Det blir totalt 400 konsulter som får gå vid det tidigare aviserade varslet hos Sony Mobile i Lund. Länk

Acando har sålt sitt rekryteringsbolag Titan IT med 25 medarbetare till Dreamwork. Länk.

Atea, Crayon, Dustin, Fujitsu, Insight Technology Solutions och Office IT-Partner har tilldelats ramavtal för program och programvaror i SKL Kommentus. Länk.

HiQ har tecknat ramavtal med finska Hansel, statlig myndighet för samordnad upphandling. Avtalet är på fyra plus två år. Länk.

ÅF har fått i uppdrag att uppgradera och modernisera värmeverket i Klippan. Länk.

Codemill har tillsammans med Stics Research tagit fram en digital provplattform i skolan kallad Dugga. Länk.

iStone har utvecklat en ny kökssimulator tillsammans med Ballingslöv. Länk.

Evry har förlängt sitt outsourcingavtal med ICE Services. Det nya avtalet är på tre år och värt 10 MSEK. Länk.

Consid har tecknat ramavtal med Linköpings och Norrköpings kommuner inom områdena Utredning och Projektledning. Länk.

IT Gården har vunnit ett outsourcingavtal med HomeMaid. Länk.

Atea blev utsedda till årets svenska Microsoft-partner. Länk.

Enfo har rekryterat Samuli Savo till ny direktör för affärsområdet IT-tjänster och outsourcing. Samuli kommer närmast från Gartner.Länk.

Sweco har utsett Tomas Holmgren som tillförordnad vd för Sweco Systems. Tidigare vd Ann-Louise Lökholm kommer leda arbetat med integrationen av Sweco och Grontmij. Länk.

Lexicon IT har rekryterat Therese Bethell till ny konsultansvarig för göteborgskontoret. Therese kommer närmast från jobbet som kompetensansvarig på eWork. Länk:

Evry har rekryterat Fredrik Almén som ny koncerndirektör för Global Sourcing. Fredrik kommer närmast från CGI Sverige, där var han var ansvarig för BPO. Länk.

Addnode har rekryterat Andreas Wikholm till ny chef för affärsområdet Process Management. Han lämnar därmed vd-posten för Visma Consulting. Länk.

Exicom har rekryterat Anna Rosenberg som ny chef för konsultdelen på företaget. Anna var tidigare AO-chef på KMD Sverige. Länk.

Centric har rekryterat Semir Jasarevic som ny konsultchef. Semir var tidigare affärsområdeschef på IDG. Länk.

Vilka är de största bemanningsföretagen i Sverige? Ny lista publicerad av bemanningsföretagen Almega. Länk.

Prispressen är det som konsulterna oroas mest över enligt den nya konsultbarometern från Assistera. Annars tror de flesta konsulterna på tillväxt. Länk.

”Grow or die!” Hur gör de bästa konsultbolagen för att växa? Vilka katalysatorer finns? Whitepaper från Kimble. (Registrering krävs). Länk. 

Den nordiska (management)konsultmarknaden växte med 4,5 procent under 2014. Starkast tillväxt hade Sverige, med 5,5 procent. Digitalisering är den främsta tillväxtfaktorn. Detta enligt en ny rapport från Source. Länk.

Gillar du vårt nyhetsbrev? Tipsa gärna dina kollegor och vänner. Använd länken nedan.
https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/2015-23/

Med vänliga hälsningar
Mattias Loxi (Haraldsson)
(Lägg gärna till mig som kontakt på LinkedIn)
mattias.loxi@cinode.com

Har du ett nyhetstips eller vill du gästblogga? Kanske vill du diskutera konsultbranschens framtid över en lunch eller veta mer om Cinode? Kontakta mig!

Superkoll på kompetens, beläggning och försäljning.

beläggCinode är stödet för medarbetare, chefer och sälj i konsultföretag. Bland annat får du;

  • Kompetenskonto
  • Anpassade konsultprofiler
  • Företagsprofilering
  • Rapporter
  • Beläggning
  • Kompetensinventering
  • Förfrågan & offerter
  • Kundhantering
  • Uppdrag & kontrakt

Läs mer om våra funktioner och priser.

Cinode – talanghantering med superkrafter.