Konsultnyheter vecka 24 – 2015

Konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.

Konsultnyheter vecka 24 – 2015

Hej! Det har onekligen varit ett spännande första halvår i konsultbranschen med många förvärv, nyheter och positiva tongångar. För oss på Cinode har det varit riktigt kul att välkomna över 30 konsultbolag som nya kunder, däribland AddQ, InUse, WiseIT, Konsultbolag1 och nu senast XLENT. I höst lanserar vi nya spännande funktioner som kommer hjälpa fler konsultbolag att tjäna mer pengar samtidigt som de får en enklare och roligare vardag. Nu tar undertecknad en paus från nyhetsskrivandet fram till augusti. Ha en riktigt glad sommar! Vi hörs! /Mattias Loxi

Datakonsultbranschen växte med 8,6 procent under Q1. Det visar den nya rapporten Tjänsteindikatorn från Almega. Efterfrågan på arbetskraft ökar men hålls tillbaka på grund av kompetensbrist och antalet anställda inom datakonsultbranschen var oförändrat. Totalt saknas 30 000 personer i Sverige inom IT. Trots detta var det fler konsultföretag som sänkte sina priser (24 procent) än ökade (11 procent). Länk.

Advania förvärvar Knowledge Factory med 35 medarbetare och tre kontor. Knowledge Factory är nischade inom infrastruktur och växte med 47 procent under 2014. Advania planerar att börsnoteras 2016 och befinner sig i ”en mer offensiv fas”. Länk.

XLENT tar hjälp av Cinode.” XLENT tecknar avtal med Cinode och får ett virtuellt rum för sina kompetenser, beläggningsplaneringar samt försäljning. Länk.

Ninetech förvärvar e-handelsexperten SiteDirect AB med cirka 35 medarbetare. Länk.

Advance har tecknat ett it-outsourcingavtal med Göteborgs Hamn. Avtalet är på minst fyra år och värt 50 MSEK. Länk.

Enfo har tecknat avtal med Sandvik. Kontraktet gäller den paketerade lösningen ”Hela vägen till Värde”, med syftet att underhålla produktionen.  Länk.

Cinteros levererar ett nytt medlemssystem till kommunal baserat på Microsoft Dynamics CRM. Länk.

Norconsult har utfört uppdrag inom behovsanalys och förstudie till Uddevalla sjukhus. Länk.

HiQ har vunnit uppdrag för att utveckla och förvalta Åbo Universitets Sharepoint-tjänster. Länk.

Sogeti Norrköping har rekryterat Kristo Vusir som ny chef. Kristo kommer närmast från Microsoft. Länk.

Cygate har tecknat driftavtal med Teaterförbundet. Länk.

Evry har tecknat avtal med Landstinget i Uppsala Län. Kontraktet gäller leverans av ett nytt it-system för operationsenheterna. Avtalet är på fem plus fem år och värt minst 12 MSEK. Länk.

Caperio har tecknat ett pc-tjänsteavtal med Scandic. Avtalet gäller under fyra år och beräknas vara värt 120 MSEK. Länk.

ITF har ingått ett partneravtal med Telge. Treårskontraktet är  värt cirka 20 MSEK. Länk.

Grontmij har vunnit ramavtal med Akademiska Hus inom bland annat byggnadskonstruktion, elprojektering och VVS för regionerna Stockholm och Syd. Länk.

IXX IT-Partner har tecknat ett outsourcing-driftsavtal med Lekmer.Länk.

Atea har tecknat avtal med Enköpings kommun för en ny mobil lösning vid votering i kommunfullmäktige. Länk.

Swedish Consulting Group har vunnit ramavtal med Norrköpings och Linköpings kommun inom Projektledning. Avtalet är på två plus två år. Länk.

QTEMA har utsett Marie Loverfelt till ny vd. Marie har tidigare suttit i styrelsen för QTEMA och har arbetat som försäljningschef och Vvd på HP, Telecomputing, Colt Telecom med flera. Länk.

Tieto har utsett Kristina Patek till ny ansvarig för fusioner och förvärv. Länk.

Caperio har utsett Tomas Ahlsén till by CFO. Länk

”Så it-sourcar svenska CIO:er 2015”. Tre fjärdedelar outsourcar delar av it-organisationen idag och av de som inte gör det planerar hälften att börja outsourca. Undersökning i CIO Sweden. Länk.

Den franska konsultmarknaden har återigen tagit fart genom att växa med 2,4 procent under 2014. Detta är de högsta tillväxtsiffrorna sedan finanskrisen. Länk.

Deloitte har för femte året i rad rankats som etta av Gartner baserad på marknadsandelar i rapporten ”Market Share Analysis: Consulting Services Worldwide, 2014”. Totalt växte managementkonsultmarknaden med 6,1 procent under 2014. Länk.

”Lika bonus ger bättre trivsel”. Det förklarar Cygni:s vd Jon Persson i en längre intervju med Chef.se om varför de har blivit utnämnda till Europas bästa arbetsplats två år i rad samt har en tillväxt på 25 procent och debiteringsgrad på 98 till 99 procent.Länk.

Gillar du vårt nyhetsbrev? Tipsa gärna dina kollegor och vänner. Använd länken nedan.
https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/2015-24/

Med vänliga hälsningar
Mattias Loxi (Haraldsson)
(Lägg gärna till mig som kontakt på LinkedIn)
mattias.loxi@cinode.com

Har du ett nyhetstips eller vill du gästblogga? Kanske vill du diskutera konsultbranschens framtid över en lunch eller veta mer om Cinode? Kontakta mig!


XLENT skapar sitt virtuella rum tillsammans med Cinode

Kvinnliga_konsulter
XLENT Consulting Group är ett nordiskt strategi- och IT-konsultbolag som hjälper företag och organisationer att öka affärsvärdet i sina kund- och affärsrelationer. Nu tecknar affärsområdet XLENT IT Consulting avtal med Cinode för en samordnad och transparent hantering av försäljning, kompetenshantering och beläggningsplanering. Läs mer. 

Vad kan vi lära av historien?

Kvinnliga_konsulter
I april utkom boken som berättar historien om WM-data. Boken beskriver inte bara WM-datas utveckling utan ger också en allmän bild av hur hela IT-branschen i Sverige utvecklades. 1964 startade Programator som i någon form blev starten på datakonsultbranschen i Sverige. Nu har branschen fyllt 50 år, därför känns det passande att fundera över om vi kan lära oss något av historien? Läs mer.

Superkoll på kompetens, beläggning och försäljning.

belägg

Cinode är stödet för medarbetare, chefer och sälj i konsultföretag. Bland annat får du;

  • Kompetenskonto
  • Anpassade konsultprofiler
  • Företagsprofilering
  • Rapporter
  • Beläggning
  • Kompetensinventering
  • Förfrågan & offerter
  • Kundhantering
  • Uppdrag & kontrakt

Läs mer om våra funktioner och priser.

Cinode – talanghantering med superkrafter.