De bästa konsultbolagen att arbeta för i världen.

Konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.

Konsultnyheter vecka 40 – 2017

Hej!

Arbetar du med underkonsulter i ditt bolag? Med Cinodes nya funktioner blir det smidigt att hantera och använda underkonsulter i era affärer. 

Denna vecka gästbloggar Anders Barnå om hur vi tar tillvara på all den kompetens som finns i samhället. Kanske är det dags att stanna upp? Fråga sig vad som händer med oss och det näringsliv vi verkar i när det ställs allt högre krav på både teknisk och social kompetens?

/Mattias Loxi


Förvärv/Etableringar

CGI och Affecto går samman för att stärka leveransen av datadrivna affärslösningar. Med över 94 procent av aktierna och rösterna i Affecto fullföljer nu CGI sitt bud och inleder ett inlösenförfarande med minoritetsägare. Länk.

XLENT etablerar satsning på konsulter inom identitetshantering. Identitetslöningarna baseras på Microsoft Identity Manager (MIM). Länk.

Visma Consulting förvärvar Svensk e-identitet med målet att förstärka utbudet av molnbaserade lösningar för autentisering, inloggning och signering. Länk.

Tyréns expanderar i Uppsala genom att komplettera sitt erbjudande med fokus på arkitekter och kompetenser inom tidiga skeden. Målet är att att växa från 15 till 25 medarbetare. Länk.

Addnode förvärvar Apricon, utvecklare av ett molnbaserat verktyg för projektkommunikation och dokumenthantering. Bolaget har nio medarbetare och omsätter 10 MSEK. Länk.


Partnerskap

QAdvis har tecknat ett samarbetsavtal med Everdon Security inom regulatorisk rådgivning, informationssäkerhet och riskhantering. Länk.

Consid har blivit certifierad Google Partner. Länk.

Seavus utvecklar ett strategiskt partnerskap med Elastic på den nordiska marknaden med målet att förstärka värdet för kunderna. Länk.

Exsitec ingår partnerskap med EazyStock, ett svenskt molnbaserat verktyg för lageroptimering. Länk.

Cygate och Waystream ingår partnerskap. Samarbetet gäller avancerad hårdvara för bredbandsnät. Länk.


Medarbetare

Ramböll förstärker med Annki Cedervall som i rollen som affärsområdeschef ska verka inom arkitektur och kommersiell utveckling. Länk.

Sonat utser Malin Persson till ny vd. Hon har mer än 25 års erfarenhet av företagsledning, processutveckling samt servicekoncept och kommer närmast från ISS Service Excellence. Länk.

Ramböll rekryterar Lina Vicsai som ansvarig för strategi- och konceptutveckling. Lina kommer från AMF Fastigheter där hon varit marknads- samt kommunikationschef och ingått i bolagsledningen. Länk.

Kontract förstärker inom samtliga affärsområden. Rekryteringarna gäller både seniora konsulter men också yngre medarbetare. Länk.

Sigma Young Talent välkomnar Elin Hölcke som ny vd. Elin var senast säljchef på eWork. Länk.

IT&Telekomföretagen rekryterar Henrik Edin som ny näringspolitisk expert. Han var tidigare förbundsordförande för Liberala Ungdomsförbundet. Länk.


Utmärkelser/Certifieringar

Sweco, Tyréns och WSP är några av konsultbolagen när Universums Sveriges Mest Attraktiva Arbetsgivare 2017 enligt Young Professionals korades.   Länk.

System Verifications vd Hamdija Jusufagic har utsetts till Årets Pionjär i Skåne 2017. Priset delas årligen ut i samarbete med ALMI samt SEB och tillfaller en person med utländsk bakgrund som bott i Sverige under längre tid och som genom hårt samt innovativt arbete skapat ett tillväxtföretag. Länk.

Real Time Services, RTS, belönas för andra året i rad med utmärkelsen VMware Innovation Partner of the Year. Länk.

Consid, Visera och Combitech är några av de bolag som är nominerade till tävlingen Sveriges snyggaste kontor 2017. Länk.


Avtal/Uppdrag

Avensia tecknar avtal med NilsonGroup och ska vidareutveckla den befintliga e-handeln samt skapa nya innovativa koncept som ska bindas samman med butikerna. Länk.

Combitech har tecknat avtal med Atlas Copco som digitaliseringspartner inom gruvbranschen. Länk.

Tech Mahindra blir Digital Transformation Partner till Ahlstrom-Munksjö. Länk.

Sweco har fått i uppdrag av Veidekke Entreprenad att planera och utforma en ny motorväg i Norge. Projektet, som startas omgående, planeras att öppna för trafik i december 2020. Ordervärdet uppgår till cirka 70 MSEK. Länk.

Tyréns UK har, tillsammans med Zaha Hadid Architects, fått i uppdrag av Tallinns hamnkontor att utveckla en översiktsplan för Tallinns hamn. Länk.

ÅF bygger Ålös nya slutprovningsanläggning av frontlastare till lantbruksmaskiner. Den nya anläggningen planeras att driftsättas i maj nästa år. Länk.

Norconsult ska ta fram bygghandling samt förfrågningsunderlag för utförandeentreprenad för Projekt Bulleråtgärder Kontinentalbanan. Länk.

Prevas blir mjukvaruleverantör för QuickCool inför lanseringen av deras nya produkt. Länk.

EVRY har tecknat femårsavtal med den finska banken Aktia gällande leverans av korttjänster på 150 MSEK. Länk.


Globalt

McKinsey, BCG och Bain & Company är topp tre när Vault släpper sin nya lista Vault consulting 2018 best consulting firms to work for. Länk.

BCG, Slalom Consulting och West Monroe Partners utgör tidningen Consultings topp tre på listan över Best Firms to Work For. Länk (registrering krävs).


Övrigt

Konsulttjänsterna som växer mest är de som kombinerar olika expertiser. Men eftersom det blir allt svårare att hitta enskilda experter med olika kunskaper blir team mer värdefulla. Länk.

Het marknad för affärssystem – men skriande brist på kompetens”. Det saknas många konsulter inom implementering av affärssystem. Länk.

”Tomas Carlsson avslöjar – bolagen Sweco jagar”. Teknikdygnet har intervjuat Swecos vd om framtida förvärv. Länk.


Har du vänner och kollegor som också bör läsa detta brev? Tipsa gärna genom denna länk;
https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/2017-40/

Med vänliga hälsningar
Mattias Loxi

mattias.loxi@cinode.com
Medgrundare Cinode

Bli gärna vän med mig på Linkedin
https://se.linkedin.com/in/mattiasloxi

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Eller vill ni boka en föreläsning om de senaste trenderna i konsultbranschen? Kontakta mig!

Anders Barnå: ”Jag ser en kompetensanvändningsbrist”


Under många år har vi fått rapporter om att Sverige i allmänhet och Stockholm i synnerhet lider av kompetensbrist inom IT-området. En brist som resulterat i stark konkurrens om kompetent personal med hög personalomsättning som följd, vilket skapar ett ständigt behov av att hitta och lära upp nya medarbetare samtidigt som lönekostnaderna stiger. Läs mer.

Cinode förenklar hanteringen av underkonsulter som del i er affär


Med Cinodes nya funktioner blir det smidigt att använda medarbetare och nu även underkonsulter som del i er affär. Ni kan enkelt hålla reda på underkonsulterna, använda era konsultprofilsmallar samt matcha underkonsulternas kompetens och tillgänglighet mot era uppdrag. För underkonsulten blir det enkelt att visa sin kompetens och tillgänglighet för er. Läs mer.

Öka försäljning, beläggning och engagemang i ditt konsultföretag.

Lär dig HUR du agerar snabbare och smartare genom att koppla samman sälj med leverans och kompetenser. Läs mer.

Läs tidigare konsultnyheter