Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

Konsultbolagen som är Sveriges bästa arbetsgivare

Hej,

Redeploy, Reinsight och Evolate toppar Konsultkollen när det gäller lönsamhet kombinerat med tillväxt. Tidigare under året gick bolagen samman och har nu ett heltäckande Cloud-erbjudande med ambitionen att gå in i fler länder.

Vi träffade Risto Lavett, medgrundare av Redeploy, samt Daniel Levin, vd för Reinisght, för att prata om planerna och målen framåt. Och även hur Cinode blir en viktig del i tiillväxtresan. 
🔎 🖥️

Missade du vårt webinar med Oneflow tidigare under veckan?

Nu kan du ladda ner det och ta del av de senaste nyheterna från Cinode och Oneflow, med grymma verktyg som förbättrar er konsultaffär.💫

Allt gott,
/Mattias Loxi
mattias.loxi@cinode.com

Rapporter

Consid växte med 17 procent under det tredje kvartalet till en omsättning om 524 MSEK. Bolaget har rekryterat över 400 medarbetare under året och nu passerat 1900 medarbetare. Länk.

Precio Fishbone växte med 8,8 procent under kvartalet. Rörelsemarginalen blev i stort sett oförändrad om 7,8 (7,9) procent. Bolaget har haft lägre beläggning än tidigare men ser förbättringar under det fjärde kvartalet. Länk.

Upgraded, har vuxit med 51,2 procent under de första nio månaderna. Konsultmäklaren omsatte 705 (466) MSEK. Prognosen är att bolaget omsätter över en miljard under året. Länk.

Förvärv

Lyvia Group förvärvar den svenska Visma-partnern Aditso och Aditso Hosting, med huvudkontor i Göteborg. Bolaget har en EBITDA på 21,5 MSEK. Länk.

CombinedX-bolaget Redway blir en del av systerbolaget Absfront. Efter sammanslagningen kommer företaget nu bestå av 60 medarbetare i Stockholm, Göteborg och Malmö. Länk.

Etableringar/Neddragningar

Actemium Sverige presenterar den nya affärsenheten Actemium Energy AI, med fokus på virtuell utveckling och AI-baserade lösningsmetoder samt support inom energisektorn. Länk.

Bengt Dahlgren lanserar en avancerad verktygslösning för att exakt beräkna klimatavtryck vid installationer. Länk.

Medarbetare

Tyréns tillsätter Peder Häggström som affärschef för Konstruktion och  installation i nord. Sedan 2005 har han varit vd för VVS-konsulterna Skellefteå som 2019 förvärvades av Tyréns. På Tyréns har han både varit avdelningschef och biträdande affärschef. Länk.

🌟Utmärkelser

Consid kniper förstaplatsen (i kategorin Stora arbetsgivarrankning) när Universum släpper sin årliga lista över Sveriges bästa arbetsgivare. Sigma Technology Group (4), Rejlers (5), Sogeti (7), Capgemini (15), Knightec (19), CGI (21), Atea (22), Combitech (23), Sigma (26) och Sweco (29) återfinns på listan.
I kategorin Små/medelstora arbetsgivarrankning säkrar One Group första placeringen, följt av Fellowmind (3) och Sigma Industry East North Group (6). Länk.

Sopra Sterias arbete Året med SVT kammar hem silver när Publishingpriset 2023 presenterades. Länk.

Consid finns med i toppen när it-sajten Golem.de släppte sin ranking med Tysklands bästa arbetsgivare. Det sker knappt ett år efter att företaget expanderade till Tyskland. Länk.

Samarbeten/Partnerskap

Atea kammade hem tre utmärkelser när Cisco utsåg sina topp-partners i Sverige medan Conscia Sweden och Telia Cygate prisades i två kategorier. Även Advania knep en utmärkelse. Länk.

Avtal

Castra förlänger avtalet med Öresundsbro konsortiet gällande it-konsulttjänster och projektledning. Avtalet är på två år med möjlighet till förlängning i ytterligare två år. Det förväntade avtalsvärdet uppgår till 120 MSEK under en fyraårsperiod.Länk.

Norconsult får i uppdrag att klimatsäkra Nyhamnen i Malmö. Länk.

AFRY får förnyat förtroende genom ett nytt ramavtal med Vattenfall Eldistribution. Länk.

Sweco tecknar flera ramavtal med norska Statnett. Avtalsvärdet uppgår till över 500 MSEK under en fyraårsperiod och går att förlänga med ytterligare fyra år. Länk.

ITC Networks blir ännu en gång ramavtalsleverantör till Upplands Väsby Kommun och Väsbyhem inom chefs- och ledarutveckling, IT & Digitalisering, upphandling organisations- & verksamhetsutveckling,miljö, Kost & Livsmedel samt handledning social- och omsorgskontoret.

Nordlo stöttar Svenska Aerogels it-miljö med drift, support, klienthantering och konsulter. Länk.

Övrigt

”Hellre anlita konsulter än anställa distansarbetare”.Länk.

Över 250 svenska konsultbolag använder Cinode – så säger kunderna.

Cinode reviews sourced by G2

Vill du veta mer? Boka demo.

Med vänliga hälsningar


Mattias Loxi
Medgrundare – Sälj – Marknad
mattias.loxi@cinode.com

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Kontakta mig!

Redeploy Group breddar erbjudandet med data- och AI-tjänster och tar sikte på nordisk expansion

Redeploy_Group konsultbolag

Redeploy, Evolate och Reinsight gick samman i våras. Tillsammans bildar de en heltäckande Cloud-grupp på den nordiska marknaden med ambitionen att gå in i fler länder. Bolagen är starka både när det gäller tillväxt och lönsamhet.
En viktig del för att lyckas, menar de, är att ha koll på sin beläggning. Sedan en tid använder de Cinode i sin dagliga verksamhet.
– Vi tittade på olika verktyg men fastnade för Cinode. Vi ser framför allt ett stort värde i beläggnings- och resursplaneringen och att kunna dela kompetensen inom de olika bolagen, säger Risto Lavett, medgrundare av Redeploy.

Läs mer

Webinar – 🌟 Boosting Consultancies with Cinode & Oneflow

Missade du vårt webinar med Oneflow tidigare under veckan?
Nu kan du ladda ner det och ta del av de senaste nyheterna från Cinode och Oneflow, med grymma verktyg som förbättrar er konsultaffär.💫

Lär dig hur Cinode och Oneflow sömlöst integrerar för enkel hantering av konsulter och avtal. 🙌

Ladda ner webbinariet här!

Konsultkollen 📈 🌱

Konsultbolagen hade ett fantastiskt föregående år med rekordtillväxt och starka marginaler. Över hälften av konsultbolagen hade en tillväxt överstigande 15 procent.

🚀 Detta visar nya Konsultkollen 2023 som jämför över 250 svenska konsultbolag, med mer än 15 medarbetare, inom tillväxt, omsättning, antalet medarbetare och marginal.

Jämför ditt konsultbolag med 300 andra

Utvalda nya konsultuppdrag på Cinode.market denna vecka

Här är några av de konsultuppdrag som publiceras på Cinode Market. Ännu fler uppdrag finns tillgängliga efter registrering.

Gå till cinode.market för fler publika förfrågningar. De flesta förfrågningarna går via privata aviseringar i Cinode så se till att registrera er och partna upp med andra bolag.

Alla nyhetsbrev