Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

Veteranan som tar över vd-jobbet på Solita

Hej,

💡Hur förändrar man sin affär som konsultbolag? Och hur får vi fler entreprenörer? 💼 

Staffan Ekholm är entreprenören som var med och startade Framfab. Nu driver han Another Tomorrow, som gått från att hjälpa kunderna med innovation, till att skruva om hela sitt erbjudande för att bidra i den gröna omställningen. Missa inte veckans avsnitt av Konsultpodden

Consultor samarbetar med branschens bästa för att hjälpa sina kunder och bolagets partnernätverk utgör en viktig del av den framgångsrika strategin. Dessutom använder de Cinode för att effektivt söka efter och utveckla sin samlade kompetens
🔎💻

Allt gott,
/Mattias Loxi
mattias.loxi@cinode.com

PS – Nyfiken på att veta mer om Cinode? Och kanske nyfiken på vår partner Oneflow? Missa inte vårt webinar 9:e november tillsammans med Oneflow där vi presenterar hur vi förbättrar er konsultaffär.💫

Rapporter

Devport växte med 3,4 procent under kvartalet. Rörelsemarginalen landade på 7,4 (7,4) procent. Efterfrågan har varit stor inom de branscher där bolaget verkar. Volvos nedskärningar har endast fått en liten påverkan på bolaget. Vidare bedömer de en lägre tillväxt framöver men med god lönsamhet. Länk.

Etteplansomsättning sjönk med 0,4 procent under kvartalet. Rörelsemarginalen landade på 6,2 (7,2) procent. Marknaden har varit utmanande. Inom produktuveckling har det dock skett en återhämtning med fler investeringar. Länk.

Loihde växte med 1,4 procent under kvartalet. Rörelsemarginalen landade på 2,9 (1,7) procent. Bolaget ser en svag efterfrågan inom mjukvaruutveckling. Däremot går Cloud samt Data och Analytics starkare. Länk.

Etableringar/Neddragningar

Great IT tillsätter en ny säljavdelning med Fia Johansson, Sales Manager, i spetsen. Länk.

Redeploy lanserar Redeploy Vision, ett nytt initiativ inom molntjänster, data, AI och analys med praktisk strategisk rådgivning. Satsningen sker under ledning av Jonas Sköld, som tidigare haft ledande roller inom data, AI och molnlösningar på företag som Forefront Consulting, Solita och Valtech. Länk.

Medarbetare

Solita rekryterar Johan Torstensson, som tidigare ledde Tietoevry Connect, som ny vd för bolagets svenska del. Han ersätter tidigare vd:n Johan Thyblad, som stannar kvar inom organisationen. Länk.

Etteplan tillsätter Eric Tengstrand som ny Senior Vice President (SVP) för gruppfunktionen för Lösningar och Teknologier samt medlem i koncernledning. Han ersätter Veikko Lamminen, som går i pension under nästa år. Eric har arbetat inom företaget sedan 2008. Länk.

PE Teknik & Arkitektur presenterar Fredrik Toller som ny chef för affärsområde Arkitektur. Han tar även plats i ledningsgruppen. Fredrik var senast chef och affärsutvecklingsstrateg på Sweco Architects. Länk.

Prevas meddelar att teamet inom IndTech och Asset Management är förstärkt med Francis Senghore, i rollen som datadriven affärsutvecklare. Länk.

Utmärkelser

Sigma Industry East/North prisas med en bronsmedalj i EcoVadis Sustainability Rating för sitt hållbarhetsarbete. Länk.

Avtal

Sweco får fortsatt förtroende när landmärket Kaj 16 i Göteborg blir verklighet. Länk.

Rejlers förnyar ramavtal med Vattenfall Eldistribution med ytterligare två år. Länk.

Consid har blivit godkänt för sitt första Hansel DPS. Detta ger företaget tillgång till en betydande del av den finska offentliga sektorns upphandlingar. Länk.

Hifab agerar expertstöd inom förändringsledning och projektledning när Saab flyttar sin verksamhet till Solna Strand. Länk.

Forsen vinner fyraårigt ramavtal med Statens fastighetsverk gällande ombyggnad och tekniklösningar av byggnader med högt kulturhistoriskt värde. Ramavtalets takvolym är 50 MSEK. Länk.

Advansia, som är en del av AFRY, ingår två ramavtal med Statnett i Norge. Uppdraget ska underlätta utbyggnaden av transmissionsnätet i Norge. Länk.

Över 250 svenska konsultbolag använder Cinode – så säger kunderna.

Cinode reviews sourced by G2

Vill du veta mer? Boka demo.

Med vänliga hälsningar


Mattias Loxi
Medgrundare – Sälj – Marknad
mattias.loxi@cinode.com

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Kontakta mig!

💡Hur förändrar man sin affär som konsultbolag?

Konsultpodden gästas av Staffan Ekholm, entreprenören som bland annat var med och startade Framfab. 

Nu driver han Another Tomorrow, som gått från att hjälpa kunderna med innovation till att skruva om hela sitt erbjudande för att bidra i den gröna omställningen.

Entreprenörskap är huvudämnet i Konsultpodden och vi diskuterar gapet mellan universitet/högskolan till arbetslivet/entreprenörskap. Hur minskar vi det?

Läs mer

Vi är bättre rustade att söka och utveckla vår kompetens 🔎 💻

På Consultor är vi stolta över att erbjuda förstklassiga experttjänster inom områden som kunskapshantering, projektledning, systemutveckling och informationssäkerhet. Vårt mål är att tillhandahålla exemplariska lösningar genom att samarbeta med branschens bästa för att hjälpa våra kunder.

Läs mer

Webinar – 🌟 Boosting Consultancies with Cinode & Oneflow

Cinode Oneflow webinar

Missa inte vårt webinar där du får ta del av de senaste nyheterna från Cinode och Oneflow, med grymma verktyg som förbättrar er konsultaffär.💫

Lär dig hur Cinode och Oneflow sömlöst integrerar för enkel hantering av konsulter och avtal.

🖥️ När? Torsdag den 9 november kl 12:00 – 12:30 (CET)

Läs mer och anmäl dig.

Utvalda nya konsultuppdrag på Cinode.market denna vecka

Här är några av de konsultuppdrag som publiceras på Cinode Market. Ännu fler uppdrag finns tillgängliga efter registrering.

Gå till cinode.market för fler publika förfrågningar. De flesta förfrågningarna går via privata aviseringar i Cinode så se till att registrera er och partna upp med andra bolag.

Alla nyhetsbrev