Konsultnyheter vecka 48 – 2014

Konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.

Konsultnyheter vecka 48 – 2014

Hej! Den 11 december bjuder vi på frukost och föreläsning om de senaste trenderna som du i konsultbranschen måste känna till. Klicka för mer info och anmälan.

Atea (5160 MSEK), ÅF (2496 MSEK), Sweco (2222 MSEK) och CGI (1700 MSEK) finns med på listan över de 30 största företagen som omsätter mest på den offentliga sektorn enligt Dagens Samhälle.  Länk.

ÅF ska dubbla sin omsättning till år 2020. Då ska den vara 18 500 MSEK. Målet ska uppnås genom förvärv, och generellt är ÅF intresserade av större bolagsköp. Det förklarar företagets vd Jonas Wiström i en intervju med di.se Länk.

Tech Mahindra etablerar sig i Göteborg i samband med övertagandet av support och tjänster kring it-infrastruktur på Volvo Cars. I vår väntas det nya Göteborgskontoret ha 200 till 250 konsulter. Samtidigt letar företaget förvärv i Sverige och övriga Europa. Länk.

Rejlers öppnar, i början av 2015, ett kontor i Kiruna. Erik Svahnström, tidigare verksam inom Atlas Copco i Örebro, blir ansvarig för det nya kontoret. Länk.

Informiq har rekryterat Josefin Löfstedt som ny vd. Josefin kommer närmast från Lundinova men har tidigare även arbetat på bland annat Semcon och HiQ. Länk.

Tyréns har av skid-VM i Falun fått i projektledningsuppdrag att trafikplanera inför och under evenemanget. Länk.

Sigma renodlar och bolagiserar sitt underkonsultnätverk som samtidigt får ett nytt namn – Sigma Society. Målet är att dubblera antalet underkonsultaffärer. Länk.

Sigma Industry South startades i januari i år men är redan 70 personer. Nästa år planerar de att rekrytera ytterligare 60, för att 2017 nå 200 medarbetare. Detta säger vd:n Lars-Johan Ahlqvist i en intervju i Sydsvenskan. Länk.

Atea har skrivit kontrakt med Swedavias flygplatser. Treårsavtalet gäller leverans av digitala skyltar och är värt 28 MSEK.  Länk.

Sweco har fått i uppdrag av Trafikverket att planera och projektera en ny dubbelspårig höghastighetsjärnväg mellan Göteborg och Borås. Avtalet beräknas vara värt 50 MSEK. Länk.

Sweco har också fått i uppdrag att modernisera järnvägen Östfoldbanan i Norge. Trafikuppdraget är det största någonsin för Sweco Norge och uppgår till cirka 50 MSEK. Länk.

HiQ har nominerats till Telekom-priset 2014, i kategorin årets teknikleverantör. Länk.

CGI har tecknat nytt avtal med AMF för helhetsåtagande av infrastrukturella tjänster. Avtalet är på 7,5 år. Länk.

Evry har tecknat ramavtal med Bufab. Avtalet gäller införande av ett nytt ERP-system. Länk.

IXX IT-partner har fått uppdrag av Orango att migrera deras it-arbetsplatser till molnet och Office365. Länk.

Ramböll har fått en order av Stockholm läns landsting att projektera den nya pendeltågsdepån för Roslagsbanan i Molnby.Länk.

Caperio har fått i uppdrag av Medlearn att leverera en ny it-miljö.Länk.

Tieto har tecknat ett nytt avtal med Jämtlands läns landsting för leverans av infrastrukturtjänster. Avtalet, som är värt 80 MSEK, pågår under fyra och ett halvt år. Länk.

Tieto har utsetts till Gota Medias it-miljöleverantör. Tieto kommer att leverera en privat molntjänst. Avtalet är på tre plus två år. Länk.

Idenet har fått i uppdrag av Cool Carriers att konsolidera sin it-miljö samt flytta verksamhetskritiska shipping-system från London till Stockholm. Länk.

Dags att göra marknadsplanen för 2015? Hinge har sammanställt en guide, speciellt framtagen för tjänsteföretag. Länk.

Drömchefen föregår med gott exempel, erkänner misstag kommunicerar öppet och är transparent. Detta enligt 4000 européer, i en undersökning som Chef.se refererar till. Länk.

Tjänar kvinnor sämre än män inom de stora it-företagen? Glassdoor har undersökt detta samt vilket kön som är mest nöjd med sitt jobb. Länk.

Till sist tipsar vi om en längre intressant läsning om skillnaden mellan högpresterande män och kvinnor i ”Rethink What You Know about High Achieving Women”. Länk.


Denna vecka passerade vi också 1500 prenumeranter 🙂 Men känner du fler som bör få koll på konsultbranschen? Tipsa då gärna dina kollegor och vänner om detta nyhetsbrev!
https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/2014-48

Med vänliga hälsningar
Mattias Haraldsson
(Lägg gärna till mig som kontakt på LinkedIn)
mattias.haraldsson@cinode.com

Har du ett nyhetstips eller vill du gästblogga? Kanske vill du diskutera konsultbranschens framtid över en lunch eller veta mer om Cinode? Kontakta mig!

Även små konsultbolag kan räkna hem investeringen i Talent Management


Många företag anser att de är för små för att en investering inom Talent Management-lösningar ska behövas – och löna sig. Men en modern Talent Management-lösning skräddarsydd för konsultföretag skapar nyttor långt bortom att hålla reda på ett stort antal medarbetare. Läs mer.

 

Talent Management i konsultbolag – 8 framgångsfaktorer för ökad lönsamhet [Whitepaper]


Nytt whitepaper för konsultbolag som vill minska sin administration, effektivisera försäljningen och få mer engagerade medarbetare. Länk.
Vill du bli lika nöjd som konsultcheferna på Dynabyte? Skaffa Cinode.

Cinode är en onlinetjänst som gör det smartare, snabbare och enklare att driva konsultbolag. Med tjänsten får du bland annat följande funktioner;

  • Kompetensinventering
  • Online-CV
  • Anpassade konsultprofiler
  • Företagsmallar
  • Beläggningsplanering
  • Förfrågan, offert och kontrakt
  • Kund- & leverantörshantering
  • Nätverk

Läs mer om våra funktioner och priser.

Cinode – talanghantering med superkrafter.