Konsultnyheter vecka 49 – 2014

Konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.

Konsultnyheter vecka 49 – 2014

Antalet systemutvecklare ökade med 3,5 procent mellan 2011 och 2012. Detta enligt en rapport från IT & telekomföretagen som citeras i idg. Dock har endast 2 procent nyanställts inom it-branschen vilket tyder på att många utvecklare har sökt sig till andra branscher. Länk.

Atea förvärvar it-infrastrukturbolaget Axcess i Danmark med 200 medarbetare. Bolaget omsätter cirka 735 MDKK och visar ett rörelseresultat på 52 MDKK. Köpesumman uppgår till 317 MDKK (cirka 395 MSEK). Länk.

CGI har tecknat en avsiktsförklaring med Försvarsmakten, där medarbetarna kan vara deltidstjänstgörande och krigsplacerade i Försvarsmakten. Medan CGI underlättar för militärpersonal att karriärväxla till it-branschen. Länk.

Sigma Industry etablerar sig i Norrland, kontoret ligger i Umeå. Chef för Norrlandssatsningen blir Joachim Jillehed. Länk.

Semcon har sålt dotterbolaget Zooma by Semcon till Arena Media AB som även är huvudägare till Valentin & Byhr-gruppen. Zooma, med 20 medarbetare, är verksamt inom online-marknadsföring samt kommunikation och har kontor i Göteborg.Länk.

Sweco har vunnit ett uppdrag av Trafikverket gällande införande av ett nytt trafikstyrningssystem på en del av Malmbanan. Avtalet är värt cirka 15 MSEK. Länk.

WSP har också vunnit uppdrag av Trafikverket. Avtalet gäller införande ett nytt signalsystem på Malmbanan, men på en annan sträcka. Uppdraget är på cirka 35 000 timmar. Länk.

Coromatic har rekryterat Peter Nordlund till Piteåkontoret. Peter har tidigare varit platschef för Atea i Luleå, Piteå och Skellefteå. Senast har han varit verksam som egen konsult, då i rollen som vd. Länk.

AddQ och Codemill har blivit nominerade till Årets Nyhetsrum 2014 av MyNewsDesk. Länk.

Knowit har tecknat ett ramavtal med TDC gällande konsulttjänster inom applikationsförvaltning, systemutveckling, test, projektledning och nätverk. Avtalet är på tre år. Länk.

Lemontree har tillsammans med Consid vunnit upphandlingen av Stockholms stadsbyggnadskontors nya lösning för informationshantering, byggd på Public 360. Länk.

Tieto har tecknat ett treårsavtal med Stockholm stad för support till det nya verksamhetssystemet Skolplattformen. Länk.

Fujitsu har skrivit nytt service- och supportavtal med Swedbank. Avtalet är på tre år. Länk.

Caperio har tecknat ett avtal gällande it-infrastruktur med Yrkesplugget. Länk.

WSP har på uppdrag av Swedavia certifierat Landvetters flygplatsterminal enligt BREEM In-Use International. Landvetter är den första flygplatsen i världen med detta hållbarhetsbevis. Länk.

Capgemini har tecknat avtal med Stockholms läns försäkring. Kontraktet gäller förvaltning och utveckling av 1177 Vårdguiden på nätet. Avtalet är på ett plus ytterligare två år. Länk.

Atea har utökat sitt avtal med Preem till att även gälla produktnära tjänster samt återvinning av gamla produkter. De nya avtalen beräknas vara värt 40 MSEK. Länk.

Sweco Energiguides nya vd blir Conny Udd, som lämnar tjänsten som Sverige-vd för Rejlers. Tidigare vd:n Erik Severin övergår till en senior affärsroll inom bolaget. Länk.

Atea Malmö har rekryterat Pelle Svensson som ny försäljningschef. Pelle har bland annat grundat Computerland samt Avansys och kommer närmast från Cygate. Länk.

CGI har rekryterat Julie Améen som ansvarig för offentlig sektor. Julia kommer närmast från Microsoft. Länk.

Sogeti Sverige har rekryterat Pernilla Kuniholm som ny HR-chef. Pernilla kommer närmast från Softronic. Länk.

De stora konsulthusen lovar enkla lösningar på svår systemhantering. Verksamhetsledningar med låg it-kompetens går lätt i den fällan”. Thomas Qviberg, vd på Konsultkompaniet, går i en krönika till angrepp mot de stora it-konsultbolagen och chefer som saknar tillräcklig it-kompetens. Länk.

Vi har sett att verkligt framgångsrika organisationer har färre regler och mer ansvar, färre tvångströjor, men samtidigt mer disciplinerade människor. Vad du verkligen behöver göra är att ersätta byråkrati med disciplin.” Ledarskapsgurun Jim Collins i en längre intervju i Chef.se Länk.

What clients want: more women” 9 av 10 konsultköpare vill ha fler kvinnliga konsulter i sina team enligt en ny rapport från Source. Och dessutom skulle 7 av 10 konsultköpare välja det konsultbolag med flest kvinnor. Länk.


Känner du fler som bör få koll på konsultbranschen? Tipsa då gärna dina kollegor och vänner om detta nyhetsbrev!
https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/2014-49

Med vänliga hälsningar
Mattias Haraldsson
(Lägg gärna till mig som kontakt på LinkedIn)
mattias.haraldsson@cinode.com

Har du ett nyhetstips eller vill du gästblogga? Kanske vill du diskutera konsultbranschens framtid över en lunch eller veta mer om Cinode? Kontakta mig!

Vill du kapa CV-tid?


Lägger ni för mycket tid på CV-hantering, kompetensinventeringar och administration av försäljning? Allt börjar med att göra det superenkelt för era konsulter att fånga sin kompetens.  Läs mer.

 

Talent Management i konsultbolag – 8 framgångsfaktorer för ökad lönsamhet [Whitepaper]


Nytt whitepaper för konsultbolag som vill minska sin administration, effektivisera försäljningen och få mer engagerade medarbetare. Länk.
Vill du bli lika nöjd som konsultcheferna på Dynabyte? Skaffa Cinode.

Cinode är en onlinetjänst som gör det smartare, snabbare och enklare att driva konsultbolag. Med tjänsten får du bland annat följande funktioner;

  • Kompetensinventering
  • Online-CV
  • Anpassade konsultprofiler
  • Företagsmallar
  • Beläggningsplanering
  • Förfrågan, offert och kontrakt
  • Kund- & leverantörshantering
  • Nätverk

Läs mer om våra funktioner och priser.

Cinode – talanghantering med superkrafter.