It-konsulterna blir frånåkta…

Konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.

Konsultnyheter vecka 44 – 2016

Hej!

Hoppas att ni har haft ett skönt höstlov/läslov!

I kampen om talangerna är er företagskultur ert viktigaste vapen. Tony Pedersen från snabbväxande tretton37 och bloggen talentandpeople.org delar denna vecka med sig av sina mest värdefulla tips. 

/Mattias Loxi

Rapporter

Etteplan växte med 31,7 procent under Q3 jämfört med förra året. Rörelseresultatet blev 2,4 (1,9) MEUR vilket gav en rörelsemarginal på 5,8 (5,9) procent. Q3 hade en trög start i Finland men var något bättre under slutet av kvartalet. I Sverige var marknaden god men det börjar avta något. Kompetensbristen är fortfarande stor. Bolaget har nu 2508 (2078) medarbetare.  Länk.

Enfo växte med 10,1 procent under kvartalet. Den organiska tillväxten för de nio första månaderna blev 6,2 procent. Rörelseresultatet blev 1,4 (3,1) MEUR, vilket gav en marginal på 4,1 (9,9) procent. Investeringar i nya affärsområden, främst digitalisering samt effektiviseringar tynger resultatet. Länk.

Förvärv/Etableringar

Nixu förvärvar Safeside Solutions med 30 medarbetare i Stockholm som är specialiserade inom cybersecurity. Bolaget förvärvas av grundarna Niklas Chachalatos, Mårten Möller och Mats Lindgren som kommer fortsätta inom bolaget men nu under Nixu Sweden. Länk.

Consid förvärvar kommunikationsbyrån Ariom med kontor i Linköping och Norrköping. Bolaget har 13 medarbetare med en digital profil. Länk.

Asurgent är ett nytt konsultbolag med verksamhetskonsulter som specialiserar sig inom digitalisering. Bolaget är grundat av Stephan Andersson och Ulf Engby, tidigare vd respektive grundare för Qbranch. Länk.

JSC förvärvar Xelent:s enhet i Kristianstad. Länk.

CGI slår ihop Umeå och Örnsköldsvik till en enhet. Enheten kommer ha 90 medarbetare till att börja med och ledas av Sara Winqvist. Under det kommande året siktar de på att anställa ytterligare 20 medarbetare. Länk.

Tyréns öppnar ett nytt kontor i Västerås. Bolaget siktar på att anställa 20-25 medarbetare inom de närmaste åren. Länk.

Medarbetare

WSP har rekryterat Tommy Ivarsson som ny Key Account Manager för Volvo i Göteborg. Tommy kommer närmast som kund- och försäljningsansvarig i Syd- och Västsverige för Empower. Länk.

Utmärkelser/Certifieringar

IT-Totalt har fått den högsta Dell EMC-certifieringen ”Certified Deployment Professional” för lagrings- och nätverkslösningar. Det är specialistkonsulterna Martin Bergman och Kim Johansson som har fått den högsta nivån. Länk.

Partnerskap

Tieto har gått med i Amazon Web Services återförsäljarprogram. Molntjänster är ett av de snabbast växande affärsområdena inom bolaget. Länk.

iStone har utökat samarbetet med Amazon Web Services genom att skala upp och erbjuda även lösningar inom ERP och CRM. Länk.

Innofactor har blivit partner för Dynamics 365. Länk.

Avtal/Uppdrag

Norconsult har vunnit uppdrag om att ta fram detaljplan för nya linbanan i Göteborg. Länk.

Ramböll vann uppdraget som gäller framtagande av bygghandlingar för utbyggnad av järnvägslänken Hamnbanan i Göteborg. Länk.

SystemVerification är en av deltagarna i det Vinnova-finansierade projektet IoT Lund. Länk.

Eitech har tecknat totalentreprenadsavtal med Karlstad El- och Stadsnät inom modernisering och ombyggnad av mottagningsstationen i Station Östra i Karlstad. Länk.

Eitech har också tecknat avtal med SCA Graphic Sundsvall om ny elkraftsinstallation i massafabriken Östrand. Länk.

Norconsult har fått i uppdrag att säkra trafiksäkerheten på E65 Dragongatan i Ystad. Länk.

Prospero har fått i uppdrag att leda ”Kollektivtrafikbranschens Nationell Kraftsamling Öppna Trafikdata”, en gemensam strategiutveckling för transportsystemet. Länk.

Sigma har tecknat avtal med Göteborgs Spårvägar inom it-tjänster. Avtalet är på nio år. Länk.

Sweco har fått i uppdrag att kvalitetssäkra utbildningen SSG Miljöpass. Länk.

Sigma Civil har tecknat avtal med Nacka kommun om detaljprojektering av ombyggnader av väg samt parkering. Länk.

BT har tecknat avtal med Randstad Group om ett nytt globalt it-infrastrukturnät för fler än 3500 webbplatser i 37 länder. Länk.

DQC har tecknat samarbetsavtal med Serneke om support och förvaltning av bolagets Sharepoint-miljöer. Länk.

Semcon har, genom det samägda bolaget Yeti Snow Technology, tecknat avtal med norska flygplatsoperatören Avinor om utveckling av självkörande snöröjningsfordon. Länk.

Etteplan har utvecklat ett virtuellt showroom för KONE Marine. Länk.

Övrigt

På stan med Tomas Wanselius, intervju med Caperio:s vd. Länk.

It-konsulterna frånåkta när storföretagen digitaliserar. Teknikkonsulterna tar hem de flesta avtalen inom digitalisering av industrin. Länk.

David vs. Goliath: 3 Ways Consultants and Small Consulting Firms Win. Länk.

Dubbelt dyrt att bli konsultberoende. Konkurrensverket går till krav mot Arbetsförmedlingen som de anser ha brutit mot upphandlingsreglerna när de har förlängt konsultavtal med byBrick samt Bolero. Länk.

Därför fungerar inte content marketing för konsult- it- och expertföretag. Vanliga misstag och vad du bör hålla koll på. Länk.

Har du vänner och kollegor som också bör läsa detta brev? Tipsa gärna genom denna länk;
https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/2016-44/

Med vänliga hälsningar
Mattias Loxi

mattias.loxi@cinode.com
CMO och medgrundare på Cinode

Bli gärna vän med mig på Linkedin
https://se.linkedin.com/in/mattiasloxi

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Eller vill ni boka föreläsning om de senaste trenderna i konsultbranschen? Kontakta mig!

Simplifiera era processer i ditt konsultföretag

Arbetsprocesserna blir allt mer komplexa för chefer och säljare. Nio av tio chefer anser att komplexiteten ökar och vi får allt mindre gjort. Därför blir det viktigt att förenkla processer och arbetsmoment.  Läs mer.

Fyra tips: Så bygger du en stark företagskultur

Den framstående forskaren och författaren John P. Kotter gjorde en grundlig studie för några år sedan där han tittade på 200 amerikanska företag och jämförde kultur och prestation.

Statistiken är tydlig, kulturdrivna företag överpresterade på samtliga områden som omsättning, rekrytering, tillväxt och avkastning med flera hundra procent i jämförelse med andra. Det har genomförts ansenlig forskning på detta område som visar liknande siffror, min fråga är då varför inte alla bolag blir värderings- och kulturdrivna då det uppenbarligen fungerar?  Läs mer.


Öka försäljning, beläggning och engagemang i ditt konsultföretag.

Lär dig HUR du agerar snabbare och smartare genom att koppla samman sälj med leverans och kompetenser. Läs mer.