Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

Utgifterna till konsultmäklarna har sexdubblats i det offentliga

Hej, 

Hur kommer vi till rätta med kompetensbristen när slutkunden inte tar ansvar och dessutom undergräver lagstiftningen med mellanhänder?

Therése Jäger, vd på Cypoint Incode, ifrågasätter dagens metoder och uppmanar till förändring. Vill du veta hur branschen kan formas till det bättre och varför det är avgörande? I sådana fall måste du läsa Jägers insiktsfulla artikel.

Använder du Cinode? Eller kanske är du nyfiken på plattformen? Mina kollegor Mark och Milos presenterar de senaste nyheterna i Cinode nu på torsdag. Läs mer och anmäl dig till webbinariet.

Allt gott,
/Mattias Loxi
mattias.loxi@cinode.com

Ps – ni har väl tipsat era kollegor i konsultbranschen om detta nyhetsbrev?  🙏 

Marknad

Innovationsföretagens senaste siffror pekar på att upphandlingar via konsultmäklare i offentliga upphandlingar fortsätter att öka. De nya siffrorna för 2022 visar att utgifterna till konsultmäklarna uppgick till 7,6 miljarder kronor, en sexdubbling sedan 2013. Länk.

Rapporter

Time People Groups omsättning sjönk med 18,1 procent under kvartalet 1:a maj till 31:a juli. Rörelsemarginalen blev negativ om -8,1 (1,2) procent. Bolaget har sett en fortsatt inbromsning i konjunkturen och svagare efterfrågan på konsultmarknaden. Konsekvensen är att det finns ett stort antal konsulter tillgängliga vilket förlänger säljcyklerna. Bolaget har också minskat sin personalstyrka med åtta personer under kvartalet. Länk.

Förvärv

Sweco förvärvar den danska teknikkonsulten OJ Rådgivende Ingeniører, med 325 medarbetare fördelade på nio kontor. Länk.

Nordlo förvärvar Oslobaserade iSky med spetskompetens inom public cloud och Azure. Länk.

K3 Nordic förvärvar Västeråsföretaget PS Support från Mälardalen. Länk.

Etteplan förvärvar High Vision Engineering Sweden, leverantör till fordons- och tillverkningsindustrin i Västsverige och som består av 40 medarbetare. Länk.

Great IT förvärvar det Malmöbaserade bolaget Edmund Communication, med expertis inom digital transformation. Länk.

Etableringar

XLENT startar ett nytt bolag inom cybersäkerhet i Norge, under ledning av Daniel Lovborn. Han kommer senast från Orkla och har tidigare arbetat med säkerhetsarkitektur som säkerhetsansvarig hos norska polisen. Länk.

Medarbetare

Sigholm har under den senaste månaden rekryterat 12 nya medarbetare. Bolaget, som grundades 2010, består idag av totalt 64 medarbetare och har kontor i Västerås, Stockholm, Göteborg samt Luleå. Länk.

Sweco Sverige presenterar Sofie Absér som ny hållbarhetschef för divisionen Transport Infrastructure. Sofie har tidigare arbetat på Skanska och WSP. Senast var hon Senior Green Transformation Strategist på Swecos division Environment & Planning. Länk.

A Society välkomnar Andreas Poli som Business Manager till kontoret i Lund. Andreas har tidigare arbetat med försäljning inom it, cybersecurity och EdTech. Länk.

Hifab stärker verksamheten genom rekryteringen av affärsutvecklingschefen Michaela Reali. Under de senaste tio åren har hon haft fokus på samhällsbyggnadssektorn och kommer närmast från RambollLänk.

One Group stärker organisationen då Fredrik Bardon går in i rollen som COO. Fredrik var senast vd på utbildningsbolaget Brights. Dessförinnan var han regionchef för Stockholm/Mälardalen på Academic Work. Länk.

Pulsen Group meddelar att Stefan Johnston blir koncernens nya CFO. Stefan var senast CFO för Nexer Group, tidigare Sigma IT Group. Länk.

Rove välkomnar Simon Zetterberg som ny COO. Han var tidigare regionchef för Columbus Commerce i Stockholm. Länk.

Utmärkelser

Fellowmind tilldelas plats i Microsoft’s Inner Circle för 15:e året i rad. Länk.

AFRY ar återigen erhållit en platinum medalj som är den högsta nivån i EcoVadis globala hållbarhets- och sociala ansvars bedömningar. Totalpoängen på 79/100 placerar AFRY bland de bästa 1% av alla bedömda företag i hållbarhetsprestanda. Länk.

Partnerskap

IBM och Salesforce inleder ett partnerskap inom AI och CRM. Salesforces erbjudanden blir bland annat tillgängliga för försäljning via IBM:s konsultverksamhet. Länk.

Avtal

Knowit har fått förnyat förtroende hos norska Posten Bring. Avtalet är på tre plus två år inom områdena systemutveckling, helhetsleverantör samt användarupplevelse. Länk.

Norconsut har ritat och projekterat Harjagersbadet i Kävlinge i Skåne. Nu invigs det nya badhuset. Länk.

Unicus ingår ramavtal med SVT, SR och UR. Länk.

AFRY har blivit utvald som leverantör av Metsä Tissue, en del av Metsä Group, att modernisera och expandera sitt mjukpappersbruk i Mariestad. Länk.

SolidX kvalificerar sig som leverantör i Domstolsverkets och Värmdö kommuns dynamiska inköpssystem (DIS). Värdet på avtalen är 160 MSEK respektive 120 MSEK. Länk.

Qamcom tilldelas ett utökat kontrakt av Square Kilometre Array Observatory, som är en global satsning för att bygga och driva världens två största radioteleskop. Länk.

Övrigt

Trots ekonomisk kris och spänt världsläge – svenska it-budgetar ökar. Länk.

Över 250 svenska konsultbolag använder Cinode – så säger kunderna.

Cinode reviews sourced by G2

Vill du veta mer? Boka demo.

Med vänliga hälsningar


Mattias Loxi
Medgrundare – Sälj – Marknad
mattias.loxi@cinode.com

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Kontakta mig!

Har man rätt att klaga på kompetensbristen om man aktivt bidrar till problemet?

Cypoint Incode om kompetensbristen.

Många kommer ogilla att höra det jag har att säga om ämnet. Men jag gör det ändå. Att uttrycka frustration när man verkligen försöker och det ändå inte går, är såklart förståeligt. Men annars funkar det inte att klaga. Offerkoftor är, förutom rent destruktivt, bara osexigt på alla sätt.

Sverige kommer att sakna omkring 70 000 personer inom Tech år 2024. Old news. 

Ännu värre är att av alla de kunder jag har varit i kontakt med genom åren vill jag påstå att de flesta bidrar till att förvärra denna situation ytterligare. Såvida man inte har utmanat dem, motparten har vågat lita på dig och dessutom haft mandat att fatta beslut själv.

Läs mer.

Webinar – What’s new at Cinode?

Missa inte de senaste nyheterna från Cinode!

Den 14 september 11.30 CET håller Mark (CPO) och Milos (CSM) ett live webinar där de pratar om nya spännande funktioner och kommande releaser.

Läs mer.

Utvalda nya konsultuppdrag på Cinode.market denna vecka

Här är några av de konsultuppdrag som publiceras på Cinode Market. Ännu fler uppdrag finns tillgängliga efter registrering.

Gå till cinode.market för fler publika förfrågningar. De flesta förfrågningarna går via privata aviseringar i Cinode så se till att registrera er och partna upp med andra bolag.

Alla nyhetsbrev