Knightec, C.A.G, WSP och Fellowmind fortsätter att förvärva

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.

Hej!

Att arbeta hållbart, både som konsult och konsultbolag, har aldrig varit enklare eller mer lönsamt. Konsultbolagen får både fler uppdrag och attraherar nya talanger. 

Inspiration till max när Mäktigaste i Hållbarhetssverige, Mattias Goldmann från Sweco, gästar Konsultpodden denna vecka.

Missade du förra veckans webbinarium om digitalisering av förstudier för ökad tillväxt och lönsamhet? Nu kan du ladda ner webbinariet i efterhand.

Psst… 
Cinode Partner Network växer snabbt! Just nu finns publika förfrågningar gällande bland annat;

  • Teknisk Projektledare i Göteborg
  • Lead Developer i Stockholm
  • Webbutvecklare i Linköping

Ta del av förfrågningar (publika samt många privata!) och koppla ihop ditt konsultbolag med hundratals andra.

Allt gott,
/Mattias

Förvärv/Etableringar/Neddragningar

Knightec förvärvar den digitala byrån Daresey med nästan 100 medarbetare i Stockholm och Umeå. Bolaget grundades 2008 och är specialiserat inom digital produktutveckling samt kundupplevelser. Knightec har efter förvärvet närmare 800 medarbetare. Länk.

C.A.G förvärvar Ateles Consulting specialister inom e-handelslösningar och relaterade tjänster inom områdena e-Commerce, Growth och Creativ. Bolaget har 50 medarbetare och omsatte 2019 cirka 77 MSEK. Köpeskillingen uppgår till 46,7 MSEK på kassa- samt skuldfri basis och erläggs kontant. Länk.

WSP har för avsikt att förvärva miljökonsulten Golder, med 7000 medarbetare och 155 kontor världen över. I Norden växer därmed antalet miljökonsulter hos WSP från 1000 till 1300. Totalt består WSP av 55 000 medarbetare, varav 14 000 är verksamma inom miljö. Länk.

Fellowmind förvärvar den danska Microsoft Dynamics 365-partnern Daxiomatic. Länk.

B3 stärker satsningen på offentlig upphandling genom att bilda det nya bolaget B3 Upphandling, med Magnus Cronberg som vd. Länk.

Nova Consulting Group etablerar sig i Sverige. Bakom expansionen står det norska riskkapitalbolaget Explore Equity. Michael Jäderlind, grundare av digitalbyrån Nansen och den datadrivna insightbyrån Odyssey, ska i rollen som vd driva expansionen i Sverige. Länk.

Absfront startar nytt kontor i Göteborg. Bolaget finns sedan tidigare i Malmö. Länk.

Gibbon och Offitech tar över både personal samt kunder från Konica Minolta som slutar med direktförsäljning till mindre och medelstora kunder i Norden. Länk.

Capgemini lanserar erbjudanden som möjliggör datadriven affärsutveckling med hjälp av 5G och Edge computing. Länk.

Medarbetare

Coromatic meddelar att Åsa Wikensten har utsetts till koncernchef. Hon fortsätter även som vd för bolaget i Sverige. Åsa efterträder Erik Bertman som valt att avsluta sitt uppdrag på Coromatic och på ägarföretaget E.ON. Länk.

Semcon rekryterar Heidi Östlund som ny hållbarhetschef. Heidi är i grunden jurist med fokus på hållbarhetsfrågor och har arbetat på internationell nivå, såväl på produkt- som tjänstesidan. Länk.

Prodata Consult Group, som verkar på den svenska marknaden under namnet Sourcing Network, välkomnar Anders Gratte till rollen som vd och koncernchef. Anders grundade konsultförmedlaren Madeo Sourcing Group, med en omsättning på två miljarder SEK när företaget såldes 2011, till det ska idag är Workforce Logic. Sedan 2018 har han varit styrelseledamot i ProData Consult. Länk.

Utmärkelser/Certifieringar

AQC (11:a +855%), Developers Bay (18:e), Weop (33:a), Tingent (42:a), Midem (52:a), Grebban (56:a), Curamando (69:a) samt Bitaddict (96:a) är några av konsultföretagen som hamnar på DI Gasells topplista över de bolag som vuxit snabbast under de senaste fyra åren. Consid tar samtidigt hem en Gasell för nionde året i rad. Länk (Inloggning krävs).

Rejlers har mottagit Telias Leverantörspris för Innovation. De får priset för arbetet med att etablera och utveckla ett framtida Operation Support System, Site- Eye, för Telia Sveriges Site-Infrastructure. Länk.

AFRYs medarbetare Amir Nazari och Golnaz Mirheidari har mottagit pris för Stockholms cykelvänligaste arbetsplats som utses av Stockholms stad. Utmärkelsen Cykelvänligast i Stockholm drivs av Stockholms stad och Energi- och klimatrådgivningen i samarbete med Cykelfrämjandet. Länk.

Structor Byggteknik Dalarna är, tillsammans med Fiskarhedenvillan och Mondo Arkitekter, verksamma inom  projektet Villazero, där syftet är att bygga koldioxidneutralt småhus och nå NollCO2-certifiering. Länk.

Avtal/Uppdrag

HiQ ingår ramavtal med Folkhälsomyndigheten gällande it-konsulttjänster inom systemutveckling, förvaltning samt leveransledning. Avtalet gäller under ett år med möjlighet till förlängning. Länk.

AFRY hjälper Gävle kommun med ett deluppdrag i en förstudie för ett framtida logistik- och verksamhetsområde i Tolvforsskogen. Länk.

AFRY undersöker effekterna av Malmös första cykelgata som nyligen invigdes. Arbetet utförs i samarbete med Malmö stad och med stöd av Skyltfonden. Länk.

Övrigt

Altran blir först i världen med att integrera AI-roboten Tengai i sin verksamhet. Roboten ska användas vid rekryteringar för att skapa ett mer objektivt och datadrivet beslutsunderlag. Länk.

AFRY ansluter till Science Based Targets-initiativet för att arbeta hårdare med att minska sina utsläpp i den omfattning som är nödvändigt. Inom två år ska målen valideras av kontrollorganet bakom initiativet. Länk.

Hajpade tekniken som ingen vill använda – blockkedjan iskall bland konsultbolagen.Länk.

Har du vänner och kollegor som också bör läsa detta brev? Tipsa gärna genom denna länk;
http://www.cinode.com/veckans-konsultnyheter/2020-50/

Med vänliga hälsningar

Mattias Loxi
mattias.loxi@cinode.com
Medgrundare Cinode – Marknad/Sälj.
Nyfiken på Cinode? Maila mig så bokar vi in ett möte!

Bli gärna vän med mig på Linkedin!
https://se.linkedin.com/in/mattiasloxi

Cinode finns även på Instagram – följ oss så ser du hur vi har det!

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Eller vill ni boka en föreläsning om de senaste trenderna i konsultbranschen? Kontakta mig!


Han är en av Sveriges mäktigaste inom hållbarhet: ”Det är lätt, lustfyllt och lönsamt”

Mattias Goldmann, hållbarhetschef på Sweco och även utsedd till Mäktigaste i Hållbarhetssverige, gästar Konsultpodden. Slutsatsen är att konsulten har stor möjlighet att påverka för att nå ökad hållbarhet i samhället. Länk.


77 viktiga tips om kompetensförsörjning…


Ladda ner guiden.

Få fler förfrågningar – Bli en del av Cinode Partner Network!

Presentera er kostnadsfritt i Cinode Partner Network för att ta del av publika och privata förfrågningar. Koppla er samman med andra konsultföretag och hitta nya partnersamarbeten för fler förfrågningar och större leverans kapacitet. Logga in i Cinode eller Registrera er kostnadsfritt.

Läs tidigare konsultnyheter