Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

3 utmaningar du MÅSTE ha koll på för att lyckas med tillväxten i ditt konsultföretag

Konsultnyheter vecka 6 – 2017

Hej!

Konsultbranschen blomstrar men samtidigt är konkurrensen hård. Den 9:e mars presenterar Cinode tillsammans med Wexxa ett frukostseminarium där vi går igenom 3 utmaningar du MÅSTE ha koll på för att lyckas med tillväxten i ditt konsultföretag. Antalet platser är begränsade, så anmäl dig gärna redan idag. 

Cinode expanderar för fullt med nya kunder och under början av året har vi hälsat tre nya medarbetare välkomna. Säg hej till Andreas, Mark och Felicia!

/Mattias Loxi

 

Rapporter

Knowit ökade omsättningen med 15 procent under kvartalet och rörelsemarginalen ökade till 11,4 (7,4) procent. För helåret steg omsättningen med 10 procent och rörelsemarginalen till 8,2 (6,2) procent. Antalet medarbetare ökade till 1867 (1802) under året. Efterfrågan uppges vara mycket god. Länk.

Acando ökade omsättningen med 12 procent och rörelsemarginalen till 12,9 (10,9) procent för sista kvartalet 2016. För helåret ökade rörelsemarginalen till 9,5 (7,9) procent och omsättningen ökade med 4 procent. Sverige, framför allt Göteborg, uppges vara starkast medan utmaningarna är desto fler på den finska marknaden. Länk.

Semcon:s kvarvarande verksamhet efter avyttringen av den tyska delen växte med 9 procent under Q4 och rörelsemarginalen ökade till 6,9 (2,2) procent. Under hela 2016 ökade omsättningen med 6 procent och rörelsemarginalen till 5,4 (3,5). Bolaget har 2044 (2936) medarbetare efter försäljningen av den tyska verksamheten. Efterfrågan inom fordonsindustrin uppges vara mycket stark. Länk.

Rejlers rapporterar en omsättningsökning på 15 procent under Q4 och 25 procent över året. Den organiska tillväxten var 0 procent. Rörelsemarginalen landade på 0,9 (1,6) procent för kvartalet och 1,2 (3,8) procent för året. Det svaga resultatet beror på förluster inom ICT- och järnvägsmarknaden i Norge samt neddragningar och svagare efterfrågan inom process- och kärnkraftsverksamheten i Sverige. Länk.

Addnode växte med 7 procent under Q4 och 15 procent under året. Rörelsemarginalen sjönk till 7,2 (9,4) procent för Q4 och till 5,2 (6,6) för hela 2016. Bolaget har nu 1277 (1202) medarbetare. Länk.

Prevas omsättning för både kvartalet och helåret var i princip oförändrad. Den svenska och danska verksamheten visar positiva resultat medan Indien och Norge kämpar med kraftiga förluster vilket gör att resultatet blev – 8,5 (-15,) MSEK för Q4 samt -7,3 (-17,7) MSEK. Länk.

Atea Sverige ökade sin omsättning med 12 procent både under Q4 och för helåret. Rörelsemarginalen landade på 3,6 (3,6) procent för Q4 och 2,8 (2,6) för hela 2016. Hårdvara steg mest medan tjänster minskade knappt under kvartalet men ökade på helåret. Länk.

 

Förvärv/Etableringar/Neddragningar

Sofigate förvärvar 3Gamma med 100 specialister inom it-management. 3Gamma har kontor i Göteborg, Stockholm, Malmö, Köpenhamn och London. Sofigate har efter förvärvet 400 medarbetare med en omsättning på 50 MEUR. Länk.

Academic Work Academy förvärvar amerikanska Wyncode som är fokuserat på intensivutbildningar för blivande programmerare. Wyncode grundades 2014 och är baserat i Miami. Länk.

Affecto förvärvar BIGDATAPUMP med kontor i Helsingfors och Åbo. Bolaget är specialister inom Microsoft Azure och Cloud Analytics. Länk.

ÅF förvärvar Vatten & Miljöbyrån med 24 medarbetare i norra Sverige och med en omsättning på 30 MSEK. Länk.

ÅF förvärvar också Piteå baserade CECON med 7 medarbetare som erbjuder tjänster inom VVS och energi. Länk.

Sweco förvärvar finska Karves Yhtiöt med 50 medarbetare, specialiserade inom design- och experttjänster för renoveringar, samt energieffektivisering och livscykeltjänster. Länk.

Data Ductus etablerar kontor både i Singapore och i Dallas. I Asien har bolaget haft en befintlig kundbas och efterfrågan har ökat under senare tid. I USA har företaget redan ett kontor i Denver. Länk.

Rejlers har beslutat att genomföra en företrädesemission på 200 MSEK. Detta för att accelerera det pågående omställningsarbetet.  Länk.

Atea pekar ut it-säkerhet som ett fokusområde framöver där de ska dubbla antalet säkerhetskonsulter under året. Antalet ”högt certifierade” säkerhetskonsulter ligger idag på cirka 70 stycken. Länk.

Consid startar ett nytt affärsområde, Application Management. Lennart Holeby kommer leda den nya satsningen. Länk.

 

Medarbetare

WSP har rekryterat Joakim Pettersson, tidigare stabschef för partiledarstaben vid Kristdemokraternas parti- och riksdagskansli. Joakim kommer verka som seniorkonsult och strategisk rådgivare. Länk.

 

Utmärkelser

Ecru är ett (av totalt tio) företag i Europa som är finalist till Ruban d’Honneur -mottagare i European Business Awards i kategorin Employer of the year. Länk.

Chas Visual Management är också en av de tio finalisterna inom kategorin Employer of the Year. Länk.

 

Partnerskap 

Real Time Services har uppnått Premier Solution Provider, vilket är den högsta partnerskapsnivån inom VMware. Länk.

 

Avtal/Uppdrag

CSC har tecknat sjuårigt avtal med Exova Metech inom it-infrastruktur samt digitalisering. Länk.

Caperio ingår avtal med ThorenGruppen inom utskriftstjänster. Länk.

Rejlers har skrivit kontrakt med Consilia Solutions om förvärv av rättigheter för att utveckla och kommersialisera ett debiteringssystem för energimarknaden. Länk.

Forsen har vunnit projektledningsuppdrag av Humlegården för uppförande av den nya kontorsfastigheten Grow. Länk.

Security Solution har tecknat avtal med Göteborgs universitet som informationssäkerhetssamordnare. Länk.

Tieto har tecknat avtal med Oslo kommun inom utveckling av digitala tjänster för vård och omsorg. Länk.

Tieto har även ingått avtal med Järfälla kommun om nytt it-stöd. Avtalet är på fyra år plus option på ytterligare fyra och värt 130 MSEK. Länk.

Combitech har tecknat ramavtal med Scania som ”preferred supplier” inom R&D. Länk.

Knightec skriver kontrakt med Skellefteå Kraft om effektivisering av förändrings- och beslutsprocesser. Länk.

 

Övrigt

Accenture, Atos och Harman ses som ledare inom IoT-tjänster enligt analysfirman HfS. Länk.

3 utmaningar du MÅSTE ha koll på för att lyckas med tillväxten i ditt konsultföretag. Välkommen på frukostseminarium 9:e mars med oss på Cinode tillsammans med Wexxa. Länk.

 

Har du vänner och kollegor som också bör läsa detta brev? Tipsa gärna genom denna länk;
https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/2017-06/

Med vänliga hälsningar
Mattias Loxi

mattias.loxi@cinode.com
Medgrundare Cinode

Bli gärna vän med mig på Linkedin
https://se.linkedin.com/in/mattiasloxi

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Eller vill ni boka föreläsning om de senaste trenderna i konsultbranschen? Kontakta mig!

Cinode expanderar med seniora utvecklare och säljare

Cinode växer för fullt med nya kunder. Under januari och februari har tre nya medarbetare börjat på bolaget. Två seniora utvecklare och en säljare. Totalt är vi nu elva medarbetare vid kontoret i Bonnierskrapan. Läs mer.

Ny säljrapport med marginal och filtrera kompetenser på teamnivå

I den nya säljrapporten i Cinode kan ni enkelt analysera hur många affärer som är gjorda eller prognostiserade under en viss tidsperiod med estimerade och beräknade värden tillsammans med marginalen. I den nya versionen har ni också möjlighet att filtrera på Team både i kompetensöversikten samt i ålders- och könsfördelningen. Läs mer.

Öka försäljning, beläggning och engagemang i ditt konsultföretag.

Lär dig HUR du agerar snabbare och smartare genom att koppla samman sälj med leverans och kompetenser. Läs mer.

Nästa vecka Föregående vecka

Alla nyhetsbrev