Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

De är nya ägare till Cybercom, Conscia och Data Ductus

Hej!

Fullt fokus på konsultchefen denna vecka! 

Vilka utmaningar och möjligheter finns och vilka egenskapar bör du ha för att lyckas i rollen som konsultchef? I Konsultpodden denna vecka pratar vi om konsultchefsrollen med Jenny Visén från Frontit. 

Och vill du verkligen lära dig hur du som konsultchef ökar lönsamheten, beläggningen och attraherar de bästa konsulterna bör du delta på ”Den goda konsultchefen” den 22:a mars.

Fler tips om rollen som konsultchef får ni den 26:e mars då vi håller lunchwebinariet ”Den produktiva konsultchefen – så maximerar du din tid”.

Vi ger även tips i bloggen om hur du lyckas som konsultchef. 

Om du är intresserad av marknadsutvecklingen, konkurrensen och trenderna för dig som it-leverantör vill jag även passa på att tipsa om att Radar (som jag ofta hänvisar till) har ett gratis frukostseminarium den 26:e mars. Passa även på att signa upp er på Executive Summary. I det senaste numret djupdyker Radar i den svenska Cyber Security-marknaden och hur de svenska leverantörerna står sig mot varandra

Hoppas vi ses!

Allt gott, 
/Mattias Loxi

PS. Missade du vad som hände i konsultbranschen under februari?  Min kollega Julia Thelin och jag har spelat in en kort sammanfattande video.

Rapporter

C.A.G. växte med 21,7 procent under Q4 och med 23,8 procent under 2018. Rörelsemarginalen blev 10,3 (10,0) procent för kvartalet och 6,7 (8,0) procent för helåret. Marknadsläget uppges vara bra. Länk.

Enfos omsättning sjönk med 7,0 procent under Q4 och med 4,8 procent under helåret. Rörelsemarginalen blev negativ med -7,2 (-7,3) procent och för året -2,0 (-3,9) procent. Engångskostnader tynger resultatet. Länk.

Eurocons omsättning minskade med 5,7 procent under det fjärde kvartalet, sett till helåret växte dock bolaget med 6,8 procent. Rörelsemarginalen landade på 7,8 (8,8) procent för kvartalet och 9,8 (11,7) procent för året. Efterfrågan är fortsatt hög, främst inom skogs- och gruvindustrin samt infrastruktur. Länk.

Technogarden växte med 34 procent under 2018 och omsatte 139 MSEK. Rörelsemarginalen steg till 3,4 (2,4) procent. I januari var omsättningen 15 MSEK. Under året har bland annat det nya affärsområdet Telecom etablerats. Länk.

Cybercom växte med 14,7 procent under 2018, till 1 678 MSEK. Rörelsemarginalen steg till 9,7 (7,7) procent. Totalt har bolaget 1290 medarbetare och sysselsätter därtill 500 partners. Länk.

Förvärv/Etableringar

Conscia, inklusive svenska Cisco-specialisten Conscia Netsafe, förvärvas av Nordic Capital. Bolaget, som har 500 specialister inom säkerhets- och nätverksinfrastruktur, grundades i Danmark 2003 och finns även i Norge, Sverige, Nederländerna och Slovenien. Bolaget väntas omsätta cirka 270 MEUR under året. Länk. Köpeskillingen uppges ligga på över 3 miljarder DKK. Länk.

Cybercoms nya huvudägare är investmentbolaget Formica Capital som förvärvar 51 procent av aktierna. Formica Capital ägs av familjen Olsson Eriksson som har sålt sin andel i Stena Sessan. Bolaget siktar på att växa med 30 procent under kommande tre år, främst inom it-säkerhet och molntjänster. Länk.

Data Ductus har också fått en ny huvudägare i Broviken, som förvärvat 60 procent av aktierna i bolaget. Företaget har 240 medarbetare i Skellefteå, Kiruna, Luleå, Uppsala, Stockholm och Malmö samt dotterbolag i USA och Asien. Länk.

Norconsult förvärvar Johnels & Moberg Arkitekter i Göteborg. Arkitektbyrån är specialister inom bilanläggningar. Totalt kommer Norconsults  marknadsområde inom arkitektur att ha 160 medarbetare efter förvärvet. Länk.

Savecore öppnar nytt kontor i Piteå Science Park. Samtidigt rekryterar bolaget Andreas Vonkavaara som systemspecialist. Han kommer närmast från Region Norrbotten. Länk.

Medarbetare

HiQs valberedning föreslår Ann Hellenius till posten som styrelseledamot i bolaget. Ann är i dagsläget CIO för Scandic Hotels Group. Länk.

Midroc Project Management rekryterar Idris Akman som enhetschef för projektledning bygg. Idris har tidigare arbetat som både produktions- och projektchef på företag som JM Entreprenad samt Skanska. Länk.

Avalon Innovation stärker sin projektsatsning genom att introducera två nya roller; Fredrik Nääs som Project Operations Manager och Maria Olsson som Project Operations Specialist & Innovation Management Specialist. Tidigare arbetade de som seniora projektledare inom bolaget. Länk.

Partnerskap

Accigo ingår partnerskap med PMAx för att etablera affärssystemet PMAx365 inom den svenska fastighetsbranschen. Länk.

Curamando blir Nordens första konsultpartner till CDI-plattformen Segment. Länk.

Miradot blir, tillsammans med TH1NG, Ciscos första svenska IoT-partner. Länk.

Certifieringar/Utmärkelser

Softhouse är nominerade till det “Stora IT-kompetenspriset 2019”. Priset delas ut av Linnéuniversitetet. Länk.

ÅFs hållbarhetschef Nyamko Sabuni har av affärsmagasinet Chef nominerats till priset Årets mångfaldschef. Länk.

Capgemini utnämns som ett av världens mest etiska företag 2019. Organisationen Ethisphere Institute står bakom den årliga utmärkelsen. Bolaget har för sjunde året i rad mottagit utmärkelsen. Länk.

Avtal/Uppdrag

ÅF har hjälpt Livsmedelsverket att ta fram en handbok för kommuner och andra dricksvattenproducenter som måste garantera tillräcklig mängd av hälsosamt vatten till invånarna trots ett förändrat klimat. Länk.

KeyMan tecknar fyraårigt ramavtal med Sollentuna kommun inom it och digitalisering. Länk.

Sweco deltar i arbetet med att utreda översvämningsskydd i Uddevalla. Länk.

Kontract ingår nytt ramavtal med Örebro kommun gällande konsulttjänster inom projektledning. Avtalet är på fyra år. Länk.

Claremont har i rollen som strategisk ERP-partner hjälpt Medivir att hitta och implementera ett nytt affärssystem anpassat för verksamhetens behov. Länk.

HiQ hjälper Sveriges Kommuner och Landsting att driva ett AI-projekt gällande Vården i siffror. Länk.

Tyréns har tagit fram gestaltningsprogram och tekniska lösningar när Trafikverket planerar en ny ekodukt längs med väg E6 på Hallandsåsen. Länk.

Candidator DGC ska sköta driften av Nellys e-handelsplattform. Länk.

Norconsult projekterar forskningscentrum i Lund. Länk.

Consid inledde under förra året ett samarbete med Högskolan i Halmstad för att bygga ny studentwebb och studentportal. Nu är den nya webben live. Samarbetet har förlängts och projektet övergår i förvaltningsfas. Länk.

Nikita ingår avtal med Sollentuna kommun gällande förmedling av it-konsulter. Avtalet löper över en tvåårsperiod med option på 12+12 månader. Länk.

Övrigt

”Värdeskapande! Jag tror att det lockar många kvinnor att skapa värde”. Nikitas grundare Pia Ganeva intervjuas av Goava om hur vi lockar fler kvinnor till arbete inom försäljning. Länk.

”Six things the smartest consulting firms will be thinking about in 2019”Länk.

Har du vänner och kollegor som också bör läsa detta brev? Tipsa gärna genom denna länk;
https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/2019-9/

Med vänliga hälsningar

Mattias Loxi
mattias.loxi@cinode.com
Medgrundare Cinode – Marknad/Sälj

Bli gärna vän med mig på Linkedin!
https://se.linkedin.com/in/mattiasloxi

Cinode finns även på Instagram – följ oss så ser du hur vi har det!

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Eller vill ni boka en föreläsning om de senaste trenderna i konsultbranschen? Kontakta mig!

”Konsulten går alltid först” – Konsultpodden om konsultchefsrollen med Jenny Visén, Frontit

Konsultchefsrollen är central för att skapa ett framgångsrikt konsultbolag. Rollen innefattar ledarskap, rekrytering och försäljning samtidigt som många konsultchefer har egna uppdrag. Vilka utmaningar och möjligheter finns och vilka egenskapar bör du ha för att lyckas i rollen som konsultchef?  Det och mycket mer diskuterar vi tillsammans med Jenny Visén från Frontit i veckans avsnitt av Konsultpodden. Läs mer.

Så lyckas du som konsultchef

Rollen som konsultchef är utmanande, lärorik och spännande. Men för att lyckas krävs både erfarenhet, lyhördhet och ett prestigelöst förhållningssätt. Läs mer.

Webinar – Bli expert på Cinode

Behöver du fräscha upp dina kunskaper i Cinode? Är du nyfiken på vad vår produkt kan göra för ditt företag? Vill du veta mer om funktionaliteten i Cinode? Nu har du chansen att vara med på våra genomgångar i Cinode och du har även möjlighet att ställa frågor direkt till våra produktspecialister. Läs mer och anmäl dig!

Den goda konsultchefen – nytt tillfälle 22:a mars!

Hur du ökar lönsamhet, beläggning och attraherar de bästa konsulterna. Du har säkert märkt av en allt hårdare konkurrens om kompetens och talanger, vilket skapar begränsningar för er tillväxt. Hög personalomsättning tär på marginalerna och att rekrytera samt behålla sin personal tar mer av många konsultbolags resurser. Detta sker samtidigt som efterfrågan från kunderna ökar. Läs mer och anmäl dig!

Guider om Konsultbranschen!

Ladda ner våra populära White papers som hjälper er att bli mer framgångsrika som konsultföretag.

  • Talent Management i konsultföretag.
  • Så skapar du vinnande konsultprofiler
  • Talent Management och försäljning i konsultföretag.
  • Hu du ökar försäljning, beläggning och engagemang i ditt konsultföretag.

Läs mer och ladda ner våra guider här

Alla nyhetsbrev