Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

Bolaget som lägger bud på Acando

Hej!

I Konsultpodden denna vecka pratar vi om marknadsläget, veckans bomb – CGI-budet på Acando och att en konsult-vd är utsedd till Svenskt näringslivs mäktigaste kvinna. 

Hur stärker du ditt affärsmannaskap som konsult? Tobias Strandh från AddSkills Cornerstone Group gästbloggar om ditt personliga varumärke. 

Vi har några platser kvar till fredagens event om hur du som konsultchef ökar din lönsamhet, beläggning och attraherar de bästa konsulterna.

Vill du lära dig hur du blir mer produktiv som konsultchef? Missa inte vårt webinar den 26:e mars!

Allt gott, 
/Mattias Loxi

Förvärv/Etableringar

CGI har lagt ett bud på samtliga aktier i Acando. Priset per aktie ligger på drygt 40 procent över den senast gällande kursen. Acando har 2100 medarbetare i Sverige, Norge, Tyskland, Finland och Lettland. Bolaget värderas därmed till 4320 MSEK. De största ägarna har accepterat budet och styrelsen rekommenderar enhälligt budet. Länk.

Dustin förvärvar det danska bolaget Inventio, med cirka 80 medarbetare och en omsättning på omkring 106 miljoner danska kronor förra året. Bolaget specialiserar sig på hosting, infrastruktur och affärssystem som tjänst. Länk.

Dustin förvärvar också det nederländska bolaget Norisk som erbjuder managerade it-tjänster. Bolaget har 38 medarbetare och omsatte 9,5 MEUR. Länk.

XLENT etablerar sig i Norrbotten och startar ett lokalkontor i Luleå under ledning av teamet Veronica Andersson, Malin Zingmark samt Per Lindberg. Länk.

Prevas öppnar också kontor i Luleå. Bolaget har nu 17 kontor i Sverige och är även etablerade i Danmark samt Norge. Länk.

Technogarden etablerar det nya teknikområdet strukturmekanik i Malmö och Göteborg. Området kommer ligga inom affärsområdet Industry. Anders Egerbo har rekryterats som ansvarig för området. Länk.

Consid lanserar även det nya affärsområdet Digital transformation, som ersätter Management and strategy. Det nya affärsområdet leds av Mikael Lundberg. Länk.

Semcons största affärsområde Engineering Services omstruktureras för att bättre anpassas till marknadens förändringar. Totalt väntas besparingar göras på 10 MSEK årligen. Länk.

Medarbetare

Columbus har utnämnt Hanna Nätt-Falkäng till Vice President Marketing med ansvar för att leda bolagets marknadsföring globalt. Hanna började arbeta på Colombus genom förvärvet av iStone, då som Marketing Director för iStone. Länk.

Claremont Digital Solutions nya vd heter Martin Smolka. Han har lång erfarenhet inom webb då han tidigare bland annat varit webbansvarig, contentansvarig och webbanalytiker på företag som Bonava, NCC samt Postnord. Länk.

Partnerskap

Relight blir partner till UiPath och kan därmed erbjuda kunderna en kombination av två plattformar för digital verksamhetsutveckling. Länk.

Projektengagemang har med stöd från Climate-KIC fått möjligheten att utveckla ett finansiellt verktyg som ger underlag för affärsmodeller som kan skapa naturbaserade lösningar som kan hålla vatten i landskapet istället. Länk.

Certifieringar/Utmärkelser

Combitech och Sigma Technology är tillsammans med åtta andra bolag nominerade till Stora IT-kompetenspriset. Bakom priset står institutionen för datavetenskap och medieteknik vid Linnéuniversitetet. Länk.

Sigma Technology är ett av de bolag som tilldelats kvalitetsutmärkelsen Sweden’s Best Managed Companies 2019, som delas ut av Deloitte i samarbete med Nasdaq. Länk.

Conscia Netsafe fick Ciscos utmärkelse ”Customer Experience Partner of the Year 2018” på Ciscos Partner Connect event. Länk.

Prevas blev vinnare av Årets Exportföretag 2018 under Västerås näringslivsgala Guldstänk. Länk.

Avtal/Uppdrag

Rebel & Bird, som ingår i B3, ska utveckla och synliggöra Suicide Zero samt se till att den ideella organisationen får in mer pengar till sitt arbete med att förebygga och minska självmorden i Sverige. Länk.

KeyMan tecknar ramavtal med en global tillverkare av land- och luftburna transportmedel. Länk.

Acando ska automatisera Örebro kommuns processer med hjälp av Robotic Process Automation. Länk.

HiQ har levererat en digital plattform och mobilapplikationer till det finländska taxibolaget Lähitaksi. Länk.

Sweco har, tillsammans med BG Ingénieurs Conseils, fått i uppdrag av Brussels Mobility att leda renoveringsprojektet för tunnlarna Belliard och Loi. Ordervärdet uppgår till 56 MSEK. Länk.

WSP ska tillsammans med den skånska byn Veberöd, öster om Lund, skapa Sveriges första smarta by. Länk.

Tieto ingår avtal med Inspektionen för vård och omsorg gällande digitalisering. Det är ett femårigt avtal med möjlighet till två års förlängning. Avtalsvärdet för de första fem åren är uppskattat till 110 MSEK. Länk.

WSP och Position Green har tagit fram den digitala lösningen EVA för WSPs kunder. Syftet är att effektivisera och skapa mervärde i miljötillståndsprocessen. Länk.

Norconsult projekterar sanering av en förorenad strandlinje vid Älvängens västra industriområde. Länk.

Trivector har arbetat med utvecklingsprojektet för mobilitetstjänsten EC2B. Länk.

Övrigt

Consid öppnade sitt Karlskronakontor i september förra året. Fem månader senare är de 20 anställda på kontoret, under ledning av Patrik Hall, regionansvarig på Consid Karlskrona. Länk.

Näringslivets mäktigaste kvinna: ”Jag tror allt vi gör blir mycket bättre när vi är heterogena som grupp”. Länk.

Flera tunga avhopp från Accentures och Microsofts konsultbolag i Sverige. Länk.

Har du vänner och kollegor som också bör läsa detta brev? Tipsa gärna genom denna länk;
https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/2019-11/

Med vänliga hälsningar

Mattias Loxi
mattias.loxi@cinode.com
Medgrundare Cinode – Marknad/Sälj

Bli gärna vän med mig på Linkedin!
https://se.linkedin.com/in/mattiasloxi

Cinode finns även på Instagram – följ oss så ser du hur vi har det!

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Eller vill ni boka en föreläsning om de senaste trenderna i konsultbranschen? Kontakta mig!

Stärk ditt affärsmannaskap som konsult

Affärsmannaskap handlar om att ha en trovärdig och rådgivande stil. Den utvecklar både uppdragsgivarens verksamhet, konsultföretaget och din egen framgång, såväl ekonomiskt som kunskaps- och imagemässigt. Läs mer.

Konsultpodden avsnitt 9 – det senaste från konsultbranschen

Konsultpodden är tillbaka med det senaste från konsultbranschen! Vi pratar om hur det går i branschen, CGI:s bud på Acando, att fler kvinnor tar över vd-rollen i konsultbolagen och mycket annat! Läs mer.

Den produktiva konsultchefen – så maximerar du din tid som konsultchef

Peter Cadier, konsultchef på Atea, är en förebild både internt och externt. Peter är och andas produktivitet. Läs mer.

Den goda konsultchefen – nytt tillfälle 22:a mars!

Hur du ökar lönsamhet, beläggning och attraherar de bästa konsulterna. Du har säkert märkt av en allt hårdare konkurrens om kompetens och talanger, vilket skapar begränsningar för er tillväxt. Hög personalomsättning tär på marginalerna och att rekrytera samt behålla sin personal tar mer av många konsultbolags resurser. Detta sker samtidigt som efterfrågan från kunderna ökar. Läs mer och anmäl dig!

Guider om Konsultbranschen!

Ladda ner våra populära White papers som hjälper er att bli mer framgångsrika som konsultföretag.

  • Talent Management i konsultföretag.
  • Så skapar du vinnande konsultprofiler
  • Talent Management och försäljning i konsultföretag.
  • Hu du ökar försäljning, beläggning och engagemang i ditt konsultföretag.

Läs mer och ladda ner våra guider här

Alla nyhetsbrev