Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

Krav på 1,6 miljarder i omsättning för att vara med i Skatteverkets konsultupphandling

Konsultnyheter vecka 2 – 2018

Hej!

Hur får ni medarbetarna att trivas, utvecklas och stanna kvar på ert bolag?

Inspireras av Håkan Mildh Svensson, Berotec, som skriver om konsten att attrahera och behålla de bästa. Medan Beatrice Carpvik delar med sig av Consids strategi för att värna om och behålla sina medarbetare.

/Mattias Loxi

Förvärv/Etableringar

Orango förvärvar Itero med 37 medarbetare och verksamhet i Göteborg samt Stockholm. Orango blir därmed den största Microsoft Dynamics NAV-partnern i Sverige. Länk.

Koneo blir till viss del Gibon. Tio partners från Koneo går samman i en ny gruppering under nya varumärket Gibon, med 130 medarbetare och en omsättning på över 300 miljoner. Länk.

Transcendent Group expanderar till Belgien med fokus på den finansiella sektorn samt riskhantering. Länk.

Sweco förvärvar den danska arkitektbyrån Årstiderne Arkitekter, med 220 årsanställda och cirka 230 MSEK i intäkter. Länk.

ÅF köper Gottlieb Paludan Architects i Köpenhamn, med en omsättning på cirka 140 miljoner MSEK och 90 medarbetare. Länk.

Eitech-förvärvet av VINCI Energies är nu godkänt av konkurrensmyndigheten. Länk.

Candidator förvärvas av EQT av den förra ägaren Sobro. Candidator har 310 anställda och en omsättning på cirka 450 MSEK under 2017. Målet är att växa ytterligare både organiskt och genom förvärv. Länk.

Knowit förstärker inom affärsområdet Knowit Experience genom att samla ett 20-tal specialister inom strategi, design och webbutveckling i ett eget bolag, Knowit Experience Norrland, med fokus på kunder i norra Sverige. Länk.

Office IT-partner stärks genom att Koneo Skellefteå nu är en del av bolaget. Office IT-partner Skellefteå blir totalt 17 medarbetare med en omsättning på 30 MSEK. Länk.

Rapporter

Consid växte med 34 procent i omsättning under 2017. Under året gjordes drygt 200 nyrekryteringar vilket är en tillväxt med 60 procent på medarbetarsidan. Bolaget har nu 550 medarbetare fördelat på 14 kontor. Länk.

Castras systemutvecklingsområde växte med 21 procent för det brutna räkenskapsåret 2016/2017. Länk.

Medarbetare

Sweco meddelar att Tomas Carlsson lämnar rollen som vd och koncernchef för att bli ny koncernchef på NCC. Styrelsen arbetar med att utse en efterträdare. Länk.

Knightec rekryterar Mohammad Kazemi som regionchef för Quality & Management i region syd. Målet är att fördubbla omsättningen till 2020. Mohammad kommer närmast från Accenture. Länk.

Rambolls nya divisionschef heter Åsa Zeinetz. Hon var senast divisionschef på WSP. Länk.

Deletes styrelse har utsett Tommi Kajasoja till CEO för Delete Group Oy. Han är nuvarande landsdirektör för Delete i Finland. Länk.

Maverick by Sigma rekryterar Andreas Cederblad som ny digital strateg. Han var senast Innovation Manager för NE Sverige AB. Länk.

KMD har rekryterat förre Tietochefen Per Johanson som Nordenchef. KMD är Danmarks största tjänsteföretag med 3 500 medarbetare. Nu är målet att etablera sig ännu mer i de övriga nordiska länderna. Länk.

WSP Samhällsbyggnad rekryterar Anna Lundman som ny affärsområdeschef. Hon kommer närmast från en tjänst som underhållsdirektör på Trafikverket. Länk.

Castra rekryterar Semir Jasarevic, som ska driva verksamheten i Stockholm och norr. Han blir vd för Castra Öst samt Castra Öst Systemutveckling och kommer närmast från Centric. Länk.

Projektengagemangs nya strategi- och affärsutvecklingschef heter Nicke Rydgren. Han var senast vice vd på Projektel och Brandgruppen. Länk.

Induconsult Sverige AB utser Johan Nilsson till ny operativ chef för bolaget. Länk.

Advinces grundare Filip Ekstrand lämnar bolaget efter 13 år. Länk.

Utmärkelser/Certifieringar

System Verification är certifierade enligt nya standarden för kvalitet ISO 9001:2015 samt ISO 14001:2015. Länk.

Avtal/Uppdrag

CGI levererar ny HR-lösning till Polismyndigheten. Tioårsavtalet, med möjlig förlängning, är värt cirka 265 MSEK. Länk.

B3IT får Kungliga Operan som ny kund. Det tvååriga ramavtalet gäller förvaltning av digitala plattformar, digital strategi samt digital och analog design. Länk.

Semcon utvecklar förarlösa billeveranser för Volvo Bil. Projektet inleds i januari med en förstudie. Länk.

Eitech bygger likriktarstationer till spårväg i Lund. Länk.

Eitech ska också ansvara för installation när BillerudKorsnäs bygger en ny kartongmaskin vid sin produktionsanläggning i Gruvön. Ordervärdet uppgår till över 80 MSEK. Länk.

Norconsult har ansvarat för projektledning, ställverk, transformatorer, kablar, mark, byggprojektering och nätstudier i bygget av  vindkraftpark med 31 turbiner i Trysil. Länk.

Ida Infront, dotterbolag till Addnode Group, ingår avtal med Oslo Universitetssjukhus. Avtalet gäller uppgradering hos Avdelningen för Rättsmedicin och är värt cirka 9 MNOK. Länk.

Forsen ska projektleda tandvårdsklinik vid Uppsala C. Länk.

Ramboll deltar i projekt med Ljusdals kommun om hållbar livsmedelsproduktion. Länk.

Keylinx har skrivit avtal med AcadeMedia gällande bemanning inom it. Länk.

Sigma levererar e-handelslösning till AJ Produkter. Länk.

Övrigt

Sigma lanserar ”Segerpotten”, en insamling för att belysa att vinnaren av Damallsvenskan 2017 inte fick en enda krona i segerpremie. Insamlingen pågår tills dess att vinnaren av Damallsvenskan 2018 är avgjord. Länk.

The Pricing Monster – Source om att ta betalt för resultat istället för arbetstid. Länk.

Skatteverkets upphandling av it-konsultmäklare möts av vrede efter att kravet på att ens få vara med är att omsättningen överstiger 1,6 miljarder kronor. Länk.

Har du vänner och kollegor som också bör läsa detta brev? Tipsa gärna genom denna länk;
https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/2018-2/

Med vänliga hälsningar
Mattias Loxi

mattias.loxi@cinode.com
Medgrundare Cinode – Marknad/Sälj

Bli gärna vän med mig på Linkedin
https://se.linkedin.com/in/mattiasloxi

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Eller vill ni boka en föreläsning om de senaste trenderna i konsultbranschen? Kontakta mig!

Ett starkt employer brand – nyckeln till framgång


Hur får ni medarbetarna att trivas, utvecklas och stanna kvar på ert bolag? Vad är nyckeln till trivsel på en arbetsplats i konsultbranschen idag? Och hur lyckas ni hålla personalomsättningen på lägre än hälften av genomsnittets 15 procent på en stenhård marknad? Beatrice Carpvik, varumärkeschef på Consid, berättar om företagets strategi för att värna om och behålla sina medarbetare. Läs mer.

Konsten att attrahera och behålla de bästa genom stark företagskultur


Att bli ett framgångsrikt bolag kräver betydligt mer än bara en bra produkt. Att kunna attrahera de allra bästa medarbetarna och se till att de vill fortsätta jobba med dig är viktigt för att lyckas. Detta är en stor utmaning för alla team och organisationer. Vilka klarar av det och vad har de ofta gemensamt? Läs mer.

Guider om konsultbranschen!

Ladda ner våra populära White papers som hjälper er att bli mer framgångsrika som konsultföretag.

  • Talent Management i konsultföretag.
  • Talent Management och försäljning i konsultföretag.
  • Öka försäljning, beläggning och engagemang i ditt konsultföretag.

Läs mer och ladda ner våra whitepapers här

Alla nyhetsbrev