Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

Hon tar över som vd för Valtech Sverige

Vecka 15 (2022)

Glad påsk! 🐣

Är du nyfiken på trenderna i konsultbranschen 2022? 28/4 bjuder undertecknad på gratis webbinarium om marknadsläget, konsultpriser, kompetensgapet med mera. Över 100 anmälda redan!

Eftersom det är påsk bjuder Cinode denna vecka på 6 smarriga påskägg för äggstra effektiv Skills Management till alla chefer och ledare.

Du som har Twitter kan nu få de senaste konsultuppdragen på vårt nya Twitterkonto Cinode.market


Allt gott,
/Mattias Loxi

Marknad/Ukraina

Sigma Softwares medarbetare i Ukraina har utvecklat plattformen Swedes for Ukraine. Matchningstjänsten ska göra det enklare för svenskar med husrum att få direktkontakt med flyktingfamiljer. Länk.

Förvärv

Midcon förvärvar majoriteten av aktierna i Jönköpingsbaserade GWI som erbjuder it-infrastrukturtjänster för små och medelstora bolag. Det förvärvade bolaget förväntas bidra med cirka 16 MSEK i årsomsättning. Länk.

Advania förvärvar den brittiska Dynamics 365-specialisten Azzure IT, som består av omkring 60 medarbetare. Länk.

Enea sålde under 2011 större delen av sin konsultverksamhet. Nu avyttras den resterande delen inom Software Development Services till AROBS Transilvania Software (AROBS), som betalar 17,9 MEUR. Enea omsatte 113 MSEK i fjol och bidrog med 20 MSEK i rörelseresultat. Länk.

Etableringar/Nedskärningar

Ivers dotterbolag, den europeiska molnleverantören City Network, byter namn till Cleura. Länk.

Black Lizzy etablerar sin verksamhet i Göteborg och samtidigt arbetar företaget med rekrytering till det nystartade kontoret. Västkustsatsningen leds av Christoffer Jensen. Länk.

Norconsults Spår- & Järnvägsteam tillhandahåller idag ett komplett tjänsteutbud av BEST-K (bana, el, signal, tele, kanalisation). Bolaget har sedan 2016 rekryterat fler inom affärsområdet och gått från en till femtio personer med spridning över hela landet. Länk.

Stratiteq, som i höstas förvärvades av Aricoma Group, öppnar nytt kontor i Linköping. Kontorsansvarig blir Richard Åkerström i rollen som Regional Manager. Målet är att ha omkring 10-15 medarbetare på orten under året. De finns sedan tidigare i Stockholm och Malmö. Länk.

Seavus, som är en del av Aricoma Group, har nu över 1 000 medarbetare globalt. De är det största företaget i Aricoma och verkar från 17 kontor i tio länder i både Europa samt USA. Länk.

Sigma Technology Information öppnar kontor i Trollhättan. Malin Andersson blir site manager och därmed ansvarig för att utveckla partnerskap med både nya och befintliga kunder, rekrytering och personalhantering. Hon har över 12 års erfarenhet som konsultchef och HR-specialist inom bemannings- samt rekryteringsbranschen. Bolaget finns redan representerade på 13 plats i Sverige. Länk.

Medarbetare

Artificial Collective förstärker teamet med Charlotta Theorin, tidigare regionchef på A Society. Länk.

Prevas rekryterar Amanda Cronquist som People and Culture Manager. Länk.

Decuria meddelar att Jimmy Öberg tar över vd-rollen efter Hanna Jokimaa. Jimmy har varit verksam inom bolaget i över 20 år. Länk.

Valtech Sverige tillsätter Märit Sareyko som ny vd. Hon kommer närmast från rollen som vd på Nordic Morning. Märit ersätter Ulf Sidemo, som istället ska forma ett nytt tjänsteerbjudande. Länk.

Utmärkelser

Tietoevry erhåller certifieringen RISE with SAP S/4HANA Cloud som sälj- och leveranspartner. Länk.

Samarbeten/Partnerskap

Annevo ingår partnerskap med healthtech-bolaget Powermind – en mobilapp som kombinerar ljudspår med självhypnos samt ett bokningssystem för privata sessioner. Samarbetet omfattar stöd och expertis inom mjuvaruutveckling för att ta startup-företaget till nästa nivå. Länk.

Avtal/Uppdrag

Sweco ansvarar för byggplatsuppföljning när Nyköpings resecentrum och järnvägsanläggning byggs om. Arbetet pågår till 2027 med option på ytterligare tre år och är värt omkring 30 MSEK. Länk.

Norconsult ska på uppdrag av Trafikkontoret i Göteborgs Stad ta fram en genomförandestudie samt underlag till en ny detaljplan för en tvärförbindelse mellan Syrhålamotet och Kongahällavägen. Länk.

Tyréns utreder i förstudien för bangårdsförbindelsen vilka alternativ som är genomförbara för centrala Göteborg och hur en eventuell förbindelse kan bidra till en attraktiv stad. Länk.

Etteplan hjälper Junttan OY med bolagets tekniska dokumentation. Företaget är verksamma inom design, tillverkning, marknadsföring samt service av hydraulisk pålarutrustning. Länk.

Forsen får förtroendet att projektleda arbetet med att bygga kadettbostäder till de som utbildar sig inom Försvarsmakten i Halmstad. Länk.

Ramboll och Enfo skapar ett nytt system för realtidsmätning av grundvattennivåer. För att säkra kapaciteten inför ett ökat antal invånare och för att möta framtida miljökrav behöver Stockholms stad förnya stadens avloppssystem. Projektet drivs av Stockholm Vatten och Avfall. Länk.

Tietoevry kammar hem driftupphandlingen med Region Stockholm. Avtalet kan sträcka sig som längst över tolv år och är värt närmare en miljard kronor. Länk.

Forsen agerar byggledare när Stockholms stad förtätar Stadshagen på Kungsholmen, vilket är ett av huvudstadens största byggprojekt. Länk.

Visma Consulting ska leverera Ciceron dokument- och ärendehanteringssystem till Sollentuna kommun och Sollentunahem. Avtalet på 13 år, med optionsår, är värt cirka 13 MSEK. Länk.

Övrigt

Digital Transformation Consulting Services Market Growing Rapidly With Industry Share By 2031. Länk.

Med vänliga hälsningar


Mattias Loxi
Medgrundare – Sälj – Marknad
mattias.loxi@cinode.com

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Kontakta mig!

Skills Management – 6 påskägg för kraftfull kompetenshantering

Dina medarbetares kompetens utgör bolagets viktigaste tillgång. Skills Management hjälper dig och ditt företag att hantera er samlade kunskap på ett smart sätt. Nedan bjuder vi på sex smarriga påskägg för äggstra effektiv Skills Management till alla chefer och ledare.
Vi på Cinode vill även passa på att önska dig en riktigt glad påsk!
Läs mer

Webbinarium 28/4 2022 – Trenderna i konsultbranschen kl 12:00 – 12:45

Anmäl dig idag

Massa nya konsultuppdrag på Cinode Market

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är market_cinode_socialmedia.png

Läs mer

Alla nyhetsbrev