Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

Konsultnyheter vecka 36 – 2014

Konsultnyheter vecka 36 – 2014

Under 2013 omsatte teknikkonsultbranschen 62 500 MSEK, vilket är en ökning med tre procent sedan 2012. Totalt finns 10 600 företag och 54 000 medarbetare. Rörelsemarginalen var i genomsnitt 7,6 procent (8,5) och omsättningen per anställd 1 157 TSEK. Detta enligt Svenska Teknik&Designföretagen. Länk.

Cybercom,Capgemini, Tieto, IBM, CGI, och HiQ utnämndes till ramavtalsleverantörer för Skatteverket, Kronofogden och E-legitimationsnämnden. Avtalen är på två år, med option på ytterligare ett och beräknas vara värt 800 MSEK. Länk.

WSP Sverige, med 2600 medarbetare, har en ny tillväxtstrategi, där målet är att inom fyra år dubblera omsättningen till fem miljarder. Nuvarande Sverige-vd:n Magnus Meyer blir även ansvarig för WSP i Danmark, Finland och Norge. Länk.

27M Group, teknikkonsultbolag i Linköping med cirka 40 medarbetare, köps upp av tv-bolaget Zenterio för 37 MSEK. Länk.

WSP förvärvar Byggteknik AB med 15 medarbetare och kontor i Stockholm och Gävle. Byggteknik är specialister inom byggkonstruktion för bostadssektorn. Länk.

Making Waves, norsk Episerver-specialist, försöker att slå sig in på den svenska marknaden genom att starta verksamhet i Stockholm. Making Waves har omkring 3000 medarbetare. Länk. 

XLENT IT Consulting startar ny verksamhet genom att etablera XLENT Syd i Kristianstad. Chef för den nya verksamheten blir Malin Nordstrand som tar med sig tre kollegor. Bolaget inriktar sig mot webb- och systemutveckling. Länk.

3gamma etablerar sig i Danmark då de öppnar ett Köpenhamn-kontor. Ansvarig blir Rolf Greisen. Länk.

Alten Sverige flyttar huvudkontoret i Göteborg till Front Lindholmen, där de hyr de tre översta våningarna. Länk.

BIMobject expanderar till Italien, då de startar ett nytt dotterbolag i Milano. Länk.

B3IT har tilldelats ramavtal med Tillväxtverket inom IT-konsulttjänster för DBA-område 1 Oracle.

B3IT har även vunnit ett ramavtal med Bolagsverket för perioden maj 2015 till april 2019. Avtalet omfattar samtliga IT-konsulttjänster. Den totala ramavtalsupphandlingen förväntas omsätta 120-130 MSEK, meddelar vd:n Tommy Sarenbrant till ”Veckans konsultnyheter”.

Advania har fått en ny majoritetsägare i AdvInvest, som består av en grupp svenska investerare. AdvInvest förvärvar 58,5 procent av bolaget genom en nyemission på 120 MSEK. Länk.

Volvo IT blir ensam outsourcingpartner till SJ, som tidigare har haft fyra leverantörer (CGI, Fujitsu och Evry). Sjuårsavtalet är värt uppåt en miljard kronor. Länk.

Tieto har vunnit ett dokument- och ärendehanteringsavtal med SKL, Sveriges Kommuner och Landsting. Avtalet löper över fyra år med option på ytterligare ett. Länk.

Evry får förlängt avtal med Svenskt Näringsliv gällande it-stöd, nätverk, serverdrift och servicedesk. Avtalet är på tre plus tre år och inledningsvis värt cirka 100 MSEK. Länk.

Tieto har utökat avtalet med skogsindustriföretaget UPM, vilket anses ”betydande”. I samband med treårsavtalet går 47 medarbetare över från UPM till Tieto. Länk.

Devcode startar verksamhet på Malta, med Jesper Svensson vid rodret. Målet är att arbeta med de stora spelbolagen på öriket.Länk.

IXX IT-partner har vunnit ett avtal med Visma Agda gällande företagets first line support. Länk.

KMD drabbades av en skattesmäll på 1,3 MSEK i Sverige, då de inte har redovisat särskild löneskatt i deklarationen. Under 2013 visade KMD Sverige en förlust på 16 MSEK. Länk.

Add Consultings nya konsultchef heter Anna Andrae. Hon har tidigare varit vd för ett av dotterbolagen inom Stretch och har även jobbat hos IBX, Connecta och PwC. Länk.

B3IT-konsulten Jonas Djurbeck blev bästa svensk i Iron Man i Kalmar tidigare i augusti. Företaget ställde upp med hela 15 deltagare och samtliga tog sig i mål. Imponerande! Länk.

Altran förvärvar forsknings- och utvecklingsavdelningen för telecom hos Beyondsoft i Kina. Detta medför att Altrans kinesiska verksamhet nu uppgår till 800 medarbetare. Länk.

Den australiensiska konsultmarknaden växte med ynka två procent under 2013 (4200 MUSD). Teknikkonsultbranschen är störst (1000 MUSD), följt av den finansiella sektorn (731 MUSD).Länk.

WSP har lagt ett bud på Parsons Brinckerhoff med 14 000 medarbetare. Med förvärvet kommer WSP ha cirka 31 000 medarbetare och vara det femte största teknikkonsultbolaget i världen. Länk.

Hälften av alla outsourcingkunder säger att de överväger att byta leverantör. Många kunder upplever att de inte får tillräckligt med värde och kundnöjdheten har gått ner under de senaste tre åren. Detta visar en rapport från HFS. Länk.


Tipsa gärna dina kollegor och vänner om detta nyhetsbrev!
https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/2014-36 .

Med vänliga hälsningar
Mattias Haraldsson
mattias.haraldsson@cinode.com

Har du ett nyhetstips eller vill du gästblogga? Kanske vill du diskutera konsultbranschens framtid över en lunch eller veta mer om Cinode? Kontakta mig!


Vinner konsultföretagen kampen om talangerna?

Att ha ett starkt employer brand, eller arbetsgivarvarumärke, är idag en överlevnadsfråga. Att attrahera, rekrytera och behålla rätt medarbetare med rätt kompetens är några av de största utmaningarna en arbetsgivare ställs inför. Läs mer.

Talent Management i konsultbolag – 8 framgångsfaktorer för ökad lönsamhet [Whitepaper]


Nytt whitepaper för konsultbolag som vill minska sin administration, effektivisera försäljningen och få mer engagerade medarbetare. Ladda ner direkt. Länk.
Vill du bli lika nöjd som konsultcheferna på Dynabyte? Skaffa Cinode.

Cinode är en onlinetjänst som gör det smartare, snabbare och enklare att driva konsultbolag. Med  tjänsten får du bland annat följande funktioner;

  • Kompetensinventering
  • Online-CV
  • Anpassade konsultprofiler
  • Företagsmallar
  • Beläggningsplanering
  • Förfrågan, offert och kontrakt
  • Kund- & leverantörshantering
  • Nätverk

Läs mer om våra funktioner och priser.

Cinode – talanghantering med superkrafter.

Följ på Twitter | Följ på Facebook
Nästa vecka Föregående vecka

Alla nyhetsbrev