Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

Konsultnyheter vecka 45 – 2014

Konsultnyheter vecka 45 – 2014

BTS Groups omsättning ökade till 189,3 (164,7) MSEK under Q3. Rörelseresultatet steg till 21,0 (17,7) MSEK vilket gav en marginal på 11,1 (10,7) procent. Det är framförallt den amerikanska verksamheten som har växt under året. Antalet medarbetare har ökat till 390 (374). Länk.

Qbranchs nya ägare blir franska VINCI Energies, som förvärvar den tidigare ägaren Imtech ICT. VINCI-koncernen har 190 000 medarbetare och divisionen VINCI Energies 63 000 medarbetare. I Sverige har VINCI Energi nu fem varumärken och totalt 1 200 medarbetare. Länk.

Mer än hälften av it-konsulterna uppges vara mer positiva till framtiden nu än för ett år sedan. Efterfrågan tros öka men 65 procent uppger att prispressen utgör ett stort orosmoment. Det visar en undersökning från Assistera. Länk

Init och PrimeKey inleder ett partnersamarbete för bättre helhetslösningar till kunderna på den svenska marknaden. Länk.

Combitech tar klivet in på säkerhetstjänstmarknaden genom att i ett första steg starta upp en dygnet-runt-bemannad Security Operation Center i Växjö. Länk.

IBM fortsätter att minska personalstyrkan i Sverige, detta genom att erbjuda avgångsvederlag till cirka 1 200 medarbetare enligt IT24. Förra året minskade antalet medarbetare i Sverige med 400. Länk.

Tactel vann Guldmobilen 2014 i kategorin ”Årets utvecklare”. Grattis säger vi! Länk.

Prevas har tillsammans med Kontigo Care utsetts till vinnare av Swedish Embedded Award 2014 i kategorin ”Enterprise”. Länk.

Prevas har tecknat försäljningsavtal med norska Virinco. Kontraktet gäller testsystemen WATS och skyWATS. Länk.

Sigmas kommunikationsbyrå Maverick by Sigma har i sitt arbete med Volvo Group vunnit pris för ”Bästa innovation” och ”Bästa kompetenssatsning” av Swedish Learning Awards. Länk.

Softronic har tecknat ett driftavtal med A-kassornas Samorganisation. Avtalet gäller samtliga 28 a-kassor och dess medlemmar. Länk.

Acino har rekryterat Joel Enqvist som ny säljchef. Snart öppnar företaget kontor i Luleå och inom två år ska de växa från 30 till 50 konsulter. Länk.

Codemill ansluter till EU-projektet MICO, Media in Context, där målet är att skapa analysverktyg som förenklar medieproduktionen på nätet. Länk.

HiQ har vunnit ett integrationsprojekt med däckkedjan Vianor. Länk.

Evry har vunnit ett outsourcingavtal med ROL Ergo. Treårsavtalet är värt cirka 6 MSEK. Länk.

WSP har rekryterat Anna Thore som strateg inom miljö- och samhällsutveckling. Anna har tidigare arbetat som oppositionsborgarråd i Kalmar kommun för Miljöpartiet. Länk.

IBM har utsett Martin Jetter till ny chef för företagets globala teknikkonsultdivision. Martin var tidigare vd för IBM Japan. Länk.

Tyréns har rekryterat Scot Parkhurst som ny vd för företagets brittiska verksamhet. Målet är att årligen växa med 5-10 medarbetare i England. Länk.

Rejlers nya finanschef heter Mats Åström. Mats kommer närmast från rollen som finanschef för Danir och har tidigare även arbetat som vice vd och tillförordnad vd för Prevas. Länk.

Marknads- och pr-byråerna blir allt mer intresserade av teknik och mer renodlad konsultverksamhet. Senaste exemplet är när den stora franska reklam- och pr-byrån Publicis förvärvar amerikanska teknik- och managementkonsultbolaget Sapient för 3 700 MUSD. Länk.

Netlights vd Erik Ringertz medverkar i veckans Metrojobb podcast. Där berättar han bland annat om den vita hästen och hur Netlight arbetar med storytelling. Länk.

Slutligen tipsar vi om artikeln ”How Successful People Stay Calm”. Din förmåga att kontrollera dina känslor och förbli lugn i stressade situationer är starkt korrelerade till din prestation. Artikeln är för närvarande den mest delade och kommenterade på Linkedin. Länk.


Tipsa gärna dina kollegor och vänner om detta nyhetsbrev!
https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/2014-45

Med vänliga hälsningar
Mattias Haraldsson (Lägg gärna till mig som kontakt på LinkedIn)
mattias.haraldsson@cinode.com

Har du ett nyhetstips eller vill du gästblogga? Kanske vill du diskutera konsultbranschens framtid över en lunch eller veta mer om Cinode? Kontakta mig!


Vi frigör stora värden med snygga och uppdaterade konsultprofiler


Rasmus Kjellman, vVD på Dynabyte, stod i valet och kvalet. Antingen kunde han lägga resurser på att ta fram en egen lösning för kompetens- och CV-generering eller hitta ett färdigt verktyg. Läs mer.

Talent Management i konsultbolag – 8 framgångsfaktorer för ökad lönsamhet [Whitepaper]


Nytt whitepaper för konsultbolag som vill minska sin administration, effektivisera försäljningen och få mer engagerade medarbetare. Länk.
Vill du bli lika nöjd som konsultcheferna på Dynabyte? Skaffa Cinode.

Cinode är en onlinetjänst som gör det smartare, snabbare och enklare att driva konsultbolag. Med tjänsten får du bland annat följande funktioner;

  • Kompetensinventering
  • Online-CV
  • Anpassade konsultprofiler
  • Företagsmallar
  • Beläggningsplanering
  • Förfrågan, offert och kontrakt
  • Kund- & leverantörshantering
  • Nätverk

Läs mer om våra funktioner och priser.

Cinode – talanghantering med superkrafter.

Nästa vecka Föregående vecka

Alla nyhetsbrev