Konsultbolagen som är Sveriges bästa arbetsgivare

Konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.

Konsultnyheter vecka 11 – 2016

Hej! Denna vecka är det väldigt roligt att se så många konsultbolag på listorna över Sveriges Bästa arbetsgivare samt Studenternas lista på Företagsbarometern. Stort grattis till Cygni, B3IT, Ecru Consulting och övriga bolag som knep en plats på listorna. Vi hörs! /Mattias Loxi

Marknad

Svenska Teknik&Designföretagen visar att 87 procent av teknikkonsulterna planerar att anställa under det närmaste halvåret. Inga företag uppges vara tvungna att minska på personalstyrkan. Men bristen på personal driver också upp personalomsättningen som nu är uppe på 15 procent, den högsta nivån sedan mätningen startade 2008. Länk.

Almega:s Tjänsteindikator visar att under Q4 2015 växte tjänsteproduktionen med 4,3 procent och väntas fortsätta under början av 2016. 69 procent av teknikkonsulter och arkitekter samt 62 procent av it-företagen anser att brist på arbetskraft är det största hindret mot verksamheten. Tjänstepriserna väntas stiga något under årets första kvartal samtidigt finns en risk för överoptimism då företagens förväntningar ofta är högre än utfallet. Länk.

Certifieringar/Utmärkelser

Cygni blev för tredje året i rad vald till Sveriges bästa arbetsgivare bland medelstora organisationer. Andra konsultbolag var bland annat Transcendent Group (7:a), Elicit (8:a) och Findwise (10:a). Länk.

B3IT har utsetts till Sveriges tredje bästa arbetsgivare. På listan fanns också bland annat Tyréns (6:a) och Enfo Sweden (9:a). Länk.

Ecru Consulting vann priset i kategorin små företag. Där hittade vi också Systemstöd (3:a), Polar Cape Consulting (4:a) samt JSC IT-partner (5:a). Länk.

Sweco (2:a), ÅF (4:a), McKinsey (10:a) och BCG (18:e) är några av konsultbolagen som kommer högst bland studenter på Civilingenjörsprogrammet. För it-studenterna är de populäraste konsultbolagen Knowit (26), Netlight (27), CGI (30) samt HiQ (33). Detta enligt Företagsbarometern 2015 från Universum. Länk.

Cygate blev utvalda till Årets Molnleverantör 2015 av Veem. Länk.

B3IT Connexions vd Jonas Elgquist har blivit utsedd till Sveriges mest inspirerande ledare 2016 enligt Great Place to Work. Länk.

iStone Dynamics har av Microsoft blivit utsedd till ”leverantör med guldkompetens” för tillverkande industri i Sverige. Länk.

Förvärv/Etableringar

Atea förvärvar Östersundsföretaget Barret med 25 medarbetare inom it-infrastruktur. Omsättningen förra året var 34 MSEK. Länk.

Atea öppnar kontor i Värnamo där det nu planeras ett tiotal rekryteringar. Carl Andersson, platschef i Jönköping, blir ansvarig för det nya kontoret. Länk.

Etteplan förvärvar Espotel Oy och Soikea Solutions Oy med totalt 330 medarbetare. Företagen är verksamma inom industriellt internet och Internet of Things. Espotel har även kontor i Sverige. Länk.

Projektengagemang skapar ett nytt affärsområde VVS där totalt 90 konsulter i Stockholm, Göteborg, Uppsala, Örebro och Eskilstuna samlas. Länk.

Alten etablerar ett nytt kontor i Skellefteå. Målet är att rekrytera 20 personer i Skellefteå under kommande två år. Länk.

Alten öppnar också kontor i Jönköping där även det tidigare förvärvet HotSwap finns. Planen är att nyanställa 50 medarbetare inom två år. Länk.

Alten växer även i Umeå där de flyttar till nya större lokaler. Samtidigt meddelar de att målet är att växa med 40 nya medarbetare inom två år. Länk.

Tieto presenterar en ny strategi för 2016 till 2020. Målet är att växa snabbare än branschen samt ha en rörelsemarginal på 10 procent. I samband med den nya strategin inför Tieto en ny bransch- och tjänsteindelad struktur, som gäller från och med den 1 juli. Länk.

Implema expanderar i Linköping med större lokaler samt att bolaget nu breddar sitt erbjudande med IFS och Microsoft Dynamics. Länk.

System Verification och Sigma har gått in som långsiktig sponsor till FC Rosengård. Företagen kommer att stötta finansiellt men också med nätverk, PR och engagemang i klubbens sociala projekt. Länk.

Medarbetare

Axakon har rekryterat Emelie Demerud till vd-posten. Emelie kommer närmast från Ellos. Där var hon affärsutvecklare och satt i ledningsgruppen. Bolaget har växt från en till 16 medarbetare på mindre än två år. Tidigare vd:n och grundaren Christian Löfvendahl kommer arbeta kvar i styrelsen samt med koncernprojekt för moderbolaget Actea Consulting. Länk.

Caperio har rekryterat Ola Maalsnes till tjänsten som CFO. Ola kommer närmast som CFO på TeleComputing. Länk.

eWork har föreslagit Mernosh Saatchi till ny styrelseledamot. Mernosh är grundare och vd för Humblestorm. Claes Ruthberg har avböjt omval. Länk.

WSP har rekryterat Marie Borg till ny gruppchef. Hon kommer att ansvara för etablering och tillväxt av Byggprojektering i Uppsala. Marie kommer närmast från Ramböll. Länk.

Avtal/Uppdrag

DQC har tecknat ett support- och förvaltningsavtal med UniCarriers Sharepoint-applikationer. Länk.

COWI har tecknat ramavtal med Göteborgs Stads parkeringsbolag. Treårsavtalet gäller för tjänster inom tillgänglighet- och parkeringsutredningar. Länk.

Ramböll har fått i uppdrag av Sjöfartsverket att utreda den nya farleden mellan Landsort och Södertälje. Projektet kommer pågå i 2,5 år. Länk.

Consid har utfört uppdrag i form av lansering av ett nytt intranät åt Värnamo kommun. Länk.

HiQ har tecknat avtal med Diabetes Tool om vidareutveckling av bolagets digitala plattformar som förenklar vården och vardagen för personer med diabetes. Länk.

HiQ har utfört uppdrag åt Trafikverket genom en ny mobiltjänst som hjälper synskadade att resa med tåg i Sverige. Länk.

Tieto har tecknat avtal med Vetenskapsrådet om drift med hjälp av molnbaserade tjänster och lösningar. Fyraårsavtalet är värt 20 MSEK. Länk.

ÅF har tecknat avtal med SKF om utveckling av högautomatiserade produktionsceller i Göteborg. Ordern är ett helhetsåtagande. Länk.

COWI har vunnit flera stora kontrakt för Fehmarn-förbindelsen som ska knyta ihop Danmark och Tyskland och blir världens längsta sänktunnel. Totalt väntas COWI sysselsätta 120-140 ingenjörer under tre år. Länk.

Avalon Innovation har för företaget Dolprop utvecklat en delfinfena som ska ersätta de traditionella utombordsmotorer med propellrar. Prototyperna visades bland annat på båtmässan i Älvsjö. Länk.

TCS har tecknat avtal med PostNord om att förnya företagets it-infrastrukturtjänster samt datacenter i Sverige. Länk.

Viati har tilldelats ramavtal med Trafikverket för konsulttjänster inom delområdet Uppdragsledare. Avtalet är på 2+1+1 år. Länk.

CGI har tecknat förlängt avtal med Kristianstads kommun inom HR-system. Avtalet är tecknat till och med 2022 med option på ytterligare åtta år. Länk.

Har du vänner och kollegor som också bör läsa detta brev? Tipsa gärna genom denna länk;
https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/2016-11/

Med vänliga hälsningar
Mattias Loxi

mattias.loxi@cinode.com
CMO och medgrundare på Cinode

Bli gärna vän med mig på Linkedin
https://se.linkedin.com/in/mattiasloxi

Har du nyhetstips eller vill gästblogga? Kontakta mig.

Be like Bosse!


Läs mer.

Stor guide till att lyckas med ditt konsultföretag


Tips och råd som hjälper ert konsultbolag att nå tillväxt. Lär dig om;
✓ Konsultmarknaden ✓ CV-hantering. ✓ Försäljning ✓ Nyckeltal ✓ Företagskultur ✓ Marknadsföring ✓ Ledarskap. ✓ Öka debiteringsgraden ✓Rekrytering plus mycket era Länk.