Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

Eficode får ny majoritetsägare

Vecka 51 (2022) till vecka 1 (2023)

God fortsättning!

2023 kommer fortsatt handla om kompetensbrist men det gäller även att ha stenkoll på kostnaderna. Därför bjuder vi in Talent Acquisition-experten Per Tjernberg, medgrundare av Pipelabs, till ett webbinarium den 3:e februari.

Tillsammans med undertecknad går vi igenom hur du optimerar Skills Management och Workforce Planning för att växa snabbare samtidigt som du reducerar kostnaderna. Anmäl dig idag!

Konsultpodden är tillbaka och jag medverkar i det senaste avsnittet. 🙂
Vi avslutar 2022 med att sammanfatta vad som hände under året samtidigt som vi blickar fram mot 2023. Lyssna här eller där poddar finns! 

Innan årsskiftet sammanfattade vi också det senaste inom Skills Management.

Allt gott, 
/Mattias Loxi

Förvärv

Addnode Group förvärvar FAST2 Affärssystem AB (FAST2),  leverantör av affärssystem till fastighetsbolag. Bolaget förväntas omsätta cirka 80 MSEK. Länk.

Eficode meddelar att investmentbolaget Investcorp investerar i företaget. Investcorp blir därmed majoritetsägare och kommer att samarbeta med Eficodes grundare Risto Virkkala samt CEO:n Ilari Nurmi för att stötta Eficodes internationella expansion. Eficode finns i tio länder och omsätter 150 MEUR. Länk.

Etableringar

Nexer expanderar till den tjeckiska huvudstaden Prag. Satsningen blir bolagets andra teknikhubb i Centraleuropa. De finns sedan tidigare i Polen. Bolaget består idag av över 2500 medarbetare, fördelade på 15 kontor runt om i världen. Länk.

MUM Group öppnar dörren för det nya dotterbolaget Navigate, som kommer verka inom området business intelligence. Länk.

Sigma Embedded Engineerings in-house koncept CLUE by Sigma har som mål att skala upp verksamheten till 15 medarbetare under 2023 och snart flyttar de in i större lokaler. Länk.

Radar expanderar till grannlandet Norge. Satsningen kommer ledas av entreprenören Stian Brekke, som senast var regiondirektör på Visolit, numera Advania. Innan dess var han vd för Private Cloud-företaget Netscenario. Länk.

Devies har vuxit från 20 till över 100 medarbetare. Nu vill de starta fler bolag i Stockholm och på andra orter i östra Sverige. Målet är att rekrytera ytterligare 100 medarbetare. Länk.

Medarbetare

ESSIQ rekryterar Sofie Karlsson som ny marknadskommunikatör, med ansvar för det operativa och strategiska kommunikationsarbetet. Länk.

Human IT välkomnar Izabella Cardestål till rollen som rekryterare. Länk.

COWI stärker arbetet inom hållbarhet genom att tillsätta Anna Berggren, som idag är marknadschef för bolaget. Nu får hon alltså utökat ansvar som marknads- och hållbarhetschef. Anna kommer även fortsättningsvis vara en del av ledningsgruppen. Länk.

CombinedX-bolaget Attentec får en ny ledning när Anders Englund, efter 15 år som vd, går i pension. Han lämnar över ledarrollen till leveranschefen Kajsa Goffrich samt försäljningschefen Stefan Sax. Anders kvarstår dock som marknadschef fram t.o.m den 31 juli 2023.  Länk.

Knowit Connectivity rekryterar Elin Wigren till rollen som konsultchef. Elin kommer närmast från Forefront Consulting. Länk.

Samarbeten/Partnerskap

AFRY inleder ett samarbete med Klimator gällande vägunderlag vid halka. Det gemensamma arbetet inbegriper Klimators vägväderdata i kombination med AFRYs kunskap om uppkopplade fordon och expertis inom smarta städer. Länk.

Semcon ingår partnerskap inom cybersäkerhet med globala Karamba Security. Länk.

Softronic tecknar partnerskap med VALEGA Chain Analytics gällande övervakning av kryptotransaktioner, som en del av bolagets erbjudande i AML-plattformen CM1. Länk.

Avtal/Uppdrag

AFRY får i uppdrag av den nationella förvaltaren av järnvägsinfrastruktur, Správa železnic, att designa en höghastighetsjärnväg mellan Brno och Velká Bíteš i Tjeckien. Länk.

Norconsult ingår ramavtal med Metso Outotec, med verksamhet inom hållbar teknik, ballastproduktion, mineralbearbetning och metallförädling. Avtalet omfattar el, instrument och automation, rör, mekanik, projektledning samt process. Länk.

Netgain har tecknat ett fyraårigt avtal med digitaliseringsbolaget Inera, som ägs av Sveriges Kommuner och Regioner. Kontraktet är initialt värt över 30 MSEK. Projektet innefattar implementation av ett nytt kund- och ärendehanteringssystem med efterföljande förvaltning samt utveckling. Avtalet går att förlänga med totalt åtta år. Länk.

Barona ska genom ett outsorucingavtal stärka Nordbutikers kundservice samt tekniska support gällande e-handelleverantörens varumärken EvoBike och Blimo. Länk.

Sylog Väst får i uppdrag att leverera mjukvaruutveckling, testledning och test till AstaZero samt andra bolag inom RISE-koncernen. Länk.

Fujitsu Sweden förlänger ramavtalet med Barona IT. Det tvååriga avtalet omfattar ticket- och timbaserade tjänster inom tekniskt stöd för Fujitsus Fältservice i Sverige. Länk.

Eurocons dotterbolag har via IEW Group tilldelats uppdrag av VA Syd gällande Ellinge avloppsreningsverk utanför Eslöv. Uppdraget omfattar projektledning med ansvar för processdesign, automation, samt el- och instrumentkonstruktion i gasuppgraderingsprojektet. Länk.

Softronic förlänger ramavtalet med Finansinspektionen gällande systemutveckling och förvaltning. Avtalet löper i två år med möjlighet till förlängning om 1+1 år. Länk.

B3 Consulting Group hjälper Hyresgästföreningen att utveckla ett nytt verksamhetssystem med Microsoft Dynamics 365 som grund. Uppdraget värderas till 15 MSEK. Länk.

AFRY planerar reparation och utveckling av järnvägssträckan Tammerfors–Jyväskylä, som är en av huvudlinjerna i det finska järnvägsnätet. Uppdragsgivare är finländska Trafikledsverket. Implementeringsfasen beräknas pågå till 2026. Länk.

Nordlo får fortsatt förtroende när systemlösningsleverantören Sokigo förlänger avtalet med bolaget i ytterligare tre år. Länk.

Övrigt

Nexer stöttar den ideella organisationen Star for Life Ukraine, som är en underorganisation till Star for Life som stödjer barn i flera delar av världen. Tillsammans har de öppnat Star for Life Lab i Verkhovyna – en utbildning med tillgång till expertlärare och datorer. Länk.

Dags för årets cio-lista – så mycket tjänar 50 it-beslutsfattare i månaden. Länk.

Neodev, en del av Sylog, erhåller stöd av Vinnova för att utveckla AI-lösningen Equalizer, med visionen att skapa mer jämställda, jämlika och inkluderande möten. Länk.

Analytikerna om 2023: Ännu mera digitalisering – men inte bara för att spara. Länk.

Softronic har arbetat intensivt med den säkerhetsincident som drabbade företaget. De system och tjänster som har påverkats är till största delen öppna igen. Engångskostnader till följd av incidenten kommer att belasta resultatet. Resultatet för det fjärde kvartalet kommer väsentligt understiga föregående års resultat för samma period som då uppgick till 30 Mkr. Länk.

TMC:s Sverige-vd Åsa Åhlander medverkar i det senaste avsnittet av Heja Framtiden. I programmet pratar de om ledarskap och organisation snarare än tech. TMC:s modell är en slags hybrid mellan anställning och entreprenörskap med syfte att skapa mer engagemang. Länk.

Allt färre vågar satsa på eget – nyföretagandet inom it dyker.Länk.

Med vänliga hälsningar


Mattias Loxi
Medgrundare – Sälj – Marknad
mattias.loxi@cinode.com

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Kontakta mig!

How to optimize your business with Skills Management and Workforce Planning

Increase your competitive growth while having cost control!

Gratis webinar 3:e feb – anmäld dig idag!

Vad hände i konsultbranschen 2022? Konsultpodden summerar och blickar mot 2023

I Konsultpoddens sista avsnitt detta år summerar vi vad som hänt i branschen under 2022. Samtidigt kikar vi in i spåkulan för 2023 och ger de senaste prognoserna.  
Vi delar ut utmärkelser och pratar om hur våra arbeten blir allt mer komplexa vilket bidrar till kompetensgapet. 
Dessutom avslöjas att två är för lite men tre är för mycket… 

Läs mer.

Senaste inom Skills Management från året som gått

Skills Management

Under året har vi släppt många nya funktioner för att vässa vårt erbjudande inom Skills Management och fler kommer det bli under 2023.

Ladda ner gratis.

Utvalda nya konsultuppdrag på Cinode.market denna vecka

Här är några av de konsultuppdrag som publiceras på Cinode Market. Ännu fler uppdrag finns tillgängliga efter registrering.

Gå till cinode.market för fler publika förfrågningar. De flesta förfrågningarna går via privata aviseringar i Cinode så se till att registrera er och partna upp med andra bolag.

Alla nyhetsbrev