Senaste inom Skills Management från året som gått

december 22, 2022 · Skills Management

Skrivet av: Mattias Loxi

Julen står för dörren och ännu ett år har snart passerat. Under året har vi släppt många nya funktioner för att vässa vårt erbjudande inom Skills Management och fler kommer det bli under 2023.

Vi arbetar ständigt med att förbättra vårt verktyg och lanserar kontinuerligt nya funktioner i plattformen. En viktig del i det arbetet är att lyssna in vad våra kunder efterfrågar.

Skills Management – kunderna säger sitt

Under 2022 har vi gjort fler case videos som gett oss värdefulla insikter om hur vi skapar bästa möjliga värde för våra kunder.

Att tillsätta rätt person till rätt uppdrag är helt klart avgörande för att ett projekt ska gå att genomföra. En verksamhet som bedriver sitt dagliga arbete på ett transparent sätt stärker samtidigt företagskulturen och ökar engagemanget inom bolaget. Där finns också grundförutsättningen för att kunna bedriva ett framgångsrikt arbete.

Genom att synliggöra er beläggning på individ,- team- och bolagsnivå har ni alltid all viktig information nära till hands. Då är det också möjligt att snabbt agera i varje affärsmöjlighet.

Show Your Skills på 3 sekunder

Det ska vara enkelt att skapa nya cv:n! Under hösten släppte vi vår efterfrågade cv-import.

Glöm tidskrävande arbete med att paketera cv:n från medarbetare, underkonsulter och kandidater. Med Cinodes nya cv-import tar du ett befintligt cv och paketerar om det i er cv-mall, på bara några sekunder. Samtidigt blir personen sökbar, matchningsbar och ingår direkt i kompetensinventeringen. Snacka om tidsbesparande, inte sant?

1. Ladda upp ett cv eller en konsultprofil i valfritt format i cv-importen. 2. Cinode analyserar innehållet och mappar in det i de olika fälten i Cinode. Har du en uppdaterad profil på Linkedin exporterar du enkelt en pdf därifrån, som du därefter importerar till Cinode.

Identifiera kompetensgapet med Skill set

I våras lanserade vi funktionen Cinode Skill set så att ditt bolag på ett smidigt sätt kan ha koll på era medarbetares kompetenser och hur väl de matchar med uppdragsspecifika krav. Då kan ni snabbt identifiera ert kompetensgap och analysera vad ni behöver åstadkomma för att ta er vidare.

Skills Management
Med Cinode Skill set blir det superlätt att ha koll på era medarbetares kompetenser och hur väl de matchar med uppdragsspecifika krav.

Sätt er Growth Plan

Utifrån bolagets och individens kompetensgap kan ni i Cinode nu skapa och visualisera era upskill-initiativ med funktionen Growth Plan. Genom tydliga kompetensutvecklingsplaner blir det enklare både för medarbetaren att fokusera rätt och för er som bolag att sätta en kraftfull utvecklingsstrategi som går att följa upp kontinuerligt.

Skills Management
Med Cinode Growth Plans visar du dina ambitioner, formulerar visioner och följer upp dina mål. Denna information kan i ett senare skede användas som underlag för exempelvis diskussioner och avstämningar med din chef/teamledare.

Vilka drömuppdrag har dina medarbetare?

En stark ledare skapar rätt förutsättningar för att medarbetarna ska kunna vara engagerade. Detta leder i sin tur till ökad produktivitet och bättre lönsamhet. Men hur når ni dit? Och hur kan företagsledningen, cheferna och medarbetarna stärka känslan av delaktighet inom verksamheten?

Med Cinodes funktion ”Drömuppdrag” blir det enkelt för medarbetarna att beskriva uppdraget de helst vill ha. Givetvis finns informationen även i matchningsvyerna.

Beskriv dina drömmar för samtliga inom organisationen. Du hittar funktionen under respektive medarbetare genom att klicka på ”Profil”.

Se hur er kompetens utvecklas historiskt och framåt

Er samlade kompetens är bolagets i särklass viktigaste värde. Genom att ha ständig koll på hur er kompetens utvecklas på team-, affärsområde- och organisationsnivå, såväl historiskt som förväntade prognoser framåt, kan ni sätta rätt mål och genomför effektiva insatser. I Cinode har ni ständig koll på er kompetensutveckling!

ISO 27001 – känn er säker

Under året har Cinode erhållit ISO 27001 certifiering vilket innebär att SaaS-tjänsten uppfyller de högt ställda kraven inom informationssäkerhet, som omfattar sekretess, integritet, tillgänglighet och skydd av tillgångar. Som kund kan du känna dig säker hos Cinode.

ISO/IEC 27001 är en internationellt erkänd standard för ledningssystem gällande informationssäkerhet.

API:er och Cinode App Market

Givetvis kan ni integrera Cinode med era övriga system för en sömlös digitaliserad upplevelse. Vi har färdiga kopplingar till bland annat CRM-verktyg, rekryteringsverktyg, kalendersynk, AD/SSO samt integrationsplattformen Zapier.

Vi har ett väl utbyggt REST API som gör det enkelt att bygga integrationer mot era andra verktyg och system. Ni kan koppla ihop Cinode med er webbsida, chatt-klient, ekonomi- eller tidrapporteringssystem.

I Cinodes plattform kan bolaget växa i takt med att er organisation expanderar och behovet ökar. Ni samlar allt på ett ställe och kan skapa en sömlös integration till existerande system som exempelvis CRM eller lönesystem, om så önskas. 

Zapier API i Cinode
Med integrationsmotorn Zapier kopplar ni även samman Cinode med tusentals externa applikationer, däribland Mailchimp, Gmail, Slack, Teams och andra CRM-verktyg.

Skills Management gör er redo för 2023

Är ni redo för att möta kommande utmaningar 2023? Tveka inte att kontakta oss på Cinode för att diskutera hur vi kan stötta just din verksamhet.

Vi önskar Dig en riktigt god jul!

Vännerna på Cinode

Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad

Mattias är en av grundarna till Cinode där han arbetar med sälj och marknad. Han driver Cinodes marknadsföring genom Sveriges mest populära blogg inom konsultbranschen samt det uppskattade nyhetsbrevet "Veckans konsultnyheter". Dessutom kör han Konsultpodden. Lägg gärna till mig på Linkedin https://www.linkedin.com/in/mattiasloxi/

Du kanske också gillar...

Alla inlägg