”Säljer du kompetens måste du alltid ligga i framkant när det gäller utveckling av skill sets”

Hur stärker man egentligen engagemanget inom en stor organisation med 6 500 medarbetare och hur ska man arbeta för att stänga kompetensgapet?

Vi har intervjuat Ann-Louise Lökholm Klasson, vd för Sweco Sverige, för att ta reda på hur de arbetar med dessa frågor samt hur de ser på dagens konsultmarknad.

Arkitektur- och teknikkonsulten Sweco Sverige består idag av 6 500 arkitekter, ingenjörer och andra specialister, fördelade på cirka 50 orter runt om i Sverige.

Ann-Louise Lökholm Klasson är vd för bolaget i Sverige. Hon framhåller vikten av teamledare som arbetar utifrån företagets värdegrund. Hur de bemöter sitt team påverkar engagemanget inom hela verksamheten.

– Teamledarna är de starkaste kulturbärarna inom bolaget. Hur de agerar gentemot sitt team är väldigt viktigt, säger hon.

Hur arbetar ni för att stänga kompetensgapet?

– Säljer du kompetens måste du alltid ligga i framkant när det gäller utveckling av skill sets. Under pandemin har vi gjort många förändringar i hur vi jobbar med kompetensutveckling inom organisationen, säger Ann-Louise.

Ta del av hela intervjun i videon nedan.

Skapa delbara cv:n på några sekunder!

Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad

Mattias är en av grundarna till Cinode där han arbetar med sälj och marknad. Han driver Cinodes marknadsföring genom Sveriges mest populära blogg inom konsultbranschen samt det uppskattade nyhetsbrevet "Veckans konsultnyheter". Dessutom kör han Konsultpodden. Lägg gärna till mig på Linkedin https://www.linkedin.com/in/mattiasloxi/

Du kanske också gillar...

Alla inlägg