Var i Maslows behovspyramid hamnar ditt konsultbolag?

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.

Konsultnyheter vecka 44 – 2018

Hej!

Maslows klassiska behovstrappa handlar om att vi människor måste tillfredsställa våra behov i en viss ordning. Exempelvis kan du inte tänka på kärlek före föda. Hur är det om vi applicerar samma modell men utifrån ett konsultbolags behov?
Hur högt hamnar ditt konsultbolag?

Denna vecka är vi stolta över att presentera cyber security-specialisterna på Truesec som ny kunder!

På onsdag har vi ett jättespännande webinarium där XLENT berättar om hur de har tredubblat sin omsättning och har en av branschens bästa marginaler genom att förverkliga visionen om att alla är säljare.

Till sist; det är väldigt roligt att det finns så många starka kvinnliga stjärnsäljare inom konsultbranschen. Jag slängde ut en fråga i veckan på Linkedin och fick 50 svar på några timmar!

Allt gott,
/Mattias Loxi

 

Rapporter

Etteplan växte med 11 procent under Q3. Rörelsemarginalen steg till 8,3 (7,0) procent). Den starka efterfrågan i Sverige uppges fortsätta. I Finland är efterfrågan god. IOT och ingenjörstjänster växte mest. Länk.

 

Förvärv/Etableringar

Rejlers Finland förvärvar ingenjörsföretaget Pivotech, med fem medarbetare och en omsättning på 455 TEUR förra året. Länk.

Military Work etablerar sig i Danmark. Kompetensförsörjningsföretaget finns sedan tidigare i Sverige och Finland. Länk.

Sigma Young Talent och Formpipe Software lanserar Formpipe Talent Program vars syfte är att erbjuda juniora talanger en bra start på karriären. Länk.

Tellit stärker sin lokala närvaro i Blekinge. Thomas Palander är Key Account Manager samt ansvarig för bolagets lokala marknad i Blekinge. Länk.

 

Medarbetare

Consid rekryterare Simon Hoof till rollen som ny förvärvs- och etableringsansvarig. Han var senast managementkonsult med specialisering inom tillväxtstrategi på Acando. Länk.

ESSIQ Väst välkomnar Marcus Sjöberg till kontoret i Göteborg. Han har tidigare haft olika roller inom produktutveckling och inköp. Länk.

Ramboll rekryterar Anna Forslund (tidigare projektchef på Trafikverket) och Per Salomonson (tidigare projekteringsledare på ÅF). Martin Ålenius (tidigare Business Development Manager på Tyréns), Mats Persson (före detta ansvarig för Vattenfall Services Nordic på Vattenfall) och Ulf Hedman (tidigare axlat olika chefspositioner inom Ramboll) blir vice divisionschefer för Transport, Projektledning och Buildings. Länk.

Beyond Budgeting Ltd välkomnar Rikard Olsson som ny vd. Han är idag affärsområdesansvarig för Strategi och verksamhetsstyrning på Ekan Management. Länk.

Sigmas grundare Dan Olofsson blir en del av Leadership Council of Robert F. Kennedy Human Rights. Länk.

 

Certifieringar/utmärkelser

Sopra Steria erhåller certifiering av Microsoft och blir därmed 1 av 50 av Microsofts utvalda partners för Mixed Reality. Länk.

Considgala äger rum den 24 november och nu har de nominerade till utmärkelsen Årets eQualizer utsetts. Bland de nominerade återfinns en YouTube-gigant, #teknisktfel-initiativtagarna, en techstartupfabrik och grundaren av matsvinnsappen Karma. Länk.

Ekan Management tilldelas utmärkelsen National Champion Sweden. Länk.

 

Avtal/Uppdrag

Norconsult ska projektera åtgärder som förbättrar tillgängligheten på järnvägshållplatsen Uddevalla Östra. Länk.

CGI ska, tillsammans med Centrum för tjänsteforskning vid Karlstads universitet samt Landstinget i Värmland, utveckla en digital metod för patientinvolvering i vården. Länk.

Rejlers Embriq medverkar i EU-projektet Adaptive Control of Energy Storage. Tillsammans med partners ska bolaget utveckla artificiell intelligens inom styrning av batterilager. Länk.

Forsen ska projektleda nya hyresbostäder för HSB Stockholm. Länk.

Data Ductus Partners ska med hjälp av TDS stärka sitt erbjudande inom IT Service Management. Länk.

Ramboll ansvarar för hållbarhetsprogram samt BREEAM-certifieringsstöd när Liseberg bygger vattenpark och hotell. Länk.

Capgemini utvecklar en digital plattform för ärendehantering och beslutsstöd till Arbetsförmedlingen. Länk.

Optidev har digitaliserat  system för biljettkontroller och tilläggsavgifter till SL. Länk.

 

Övrigt

Sveriges 50 bästa rekryterare – 2018. Fullt med rekryterare från konsultbolagen på listanLänk.

Partnerfnatt efter IBM:s miljardköp av Red Hat – ”oerhört positivt”. Länk.

ESSIQ anordnar Konsultslaget 2018, där konsultbolag i Göteborgsregionen gör upp om äran. Lördagen den 15 december hålls innebandyturneringen, till förmån för välgörenhet. Länk.

Pricing: How deep do you discount? How much do you have to discount your consulting fee rates for if you want to have an impact on buying behaviour. Länk.

 

Har du vänner och kollegor som också bör läsa detta brev? Tipsa gärna genom denna länk;
https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/2018-44/

Med vänliga hälsningar

Mattias Loxi
mattias.loxi@cinode.com
Medgrundare Cinode – Marknad/Sälj

Bli gärna vän med mig på Linkedin
https://se.linkedin.com/in/mattiasloxi

Cinode finns även på Instagram – följ oss så ser du hur vi har det!

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Eller vill ni boka en föreläsning om de senaste trenderna i konsultbranschen? Kontakta mig!

Var ligger ditt konsultbolag på Maslows behovstrappa?


Maslows klassiska behovstrappa handlar om att vi människor måste tillfredsställa våra behov i en viss ordning. Exempelvis kan du inte tänka på kärlek före föda. Hur är det om vi applicerar samma modell men utifrån ett konsultbolags behov? Läs mer.

Cyber security-företaget TrueSec väljer Cinode


Det framgångsrika cyber security-företaget TrueSec, med konsultuppdrag över hela världen, ansluter nu till Cinode. Läs mer.

Hur du ökar försäljning, beläggning och engagemang i ditt konsultföretag.


Ladda ner din guide!

 

Guider om konsultbranschen!

Ladda ner våra populära White papers som hjälper er att bli mer framgångsrika som konsultföretag.

  • Talent Management i konsultföretag.
  • Talent Management och försäljning i konsultföretag.
  • Öka försäljning, beläggning och engagemang i ditt konsultföretag.

Läs mer och ladda ner våra whitepapers här

Läs tidigare konsultnyheter