Konsultnyheter vecka 19 – 2015

Konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.

Konsultnyheter vecka 19 – 2015

Hej! Vi har fortfarande några platser kvar till frukostföreläsningen ”Reputation Resumé” den 19:e maj – Läs mer och anmäl dig. Hoppas att vi ses! /Mattias

Avega ökade omsättningen med 12 procent och rörelsemarginalen steg till 9,4 (8,3). Bolaget ser ”en positiv trend” inom bank- och finanssektorn samt tillverkande industri. Däremot råder en något minskad efterfrågan inom telekom och energi.Länk.

Acando rapporterade om en omsättning på 557 (401) MSEK. Rörelseresultatet landade på 46 (27) MSEK och marginalen blev 8,3 (6,7) procent. I Sverige har beläggningsgraden stärkts, där framför allt Stockholmsregionen och Syd har utvecklats positivt.Länk.

Softronic ökar omsättningen med 6 procent och rörelsemarginalen till 6,1 (3,7) procent. Trots detta ska bolaget genomföra ett effektiviseringsprogram som kostar 3,5 MSEK. Detta väntas ge kostnadsminskningar på 3 MSEK årligen. Marknaden kommenteras som stark men konkurrensen är samtidig hård. Länk.

Sweco ökade omsättningen med 6,2 procent under Q1. Rörelsemarginalen landade på 8,8 (9,1) procent. Sverige gick starkt med en rörelsemarginal på 11,2 (10,4) procent och den totala debiteringsgraden förbättrades till 75,5 (74,4) procent. Marknadsläget i Sverige kommenteras som att ”det sker en stadig förbättring”. Länk.

Rejlers ökade omsättningen med 3 procent. Rörelsemarginalen ökade till 5,1 (3,1) procent, men mest beroende på att förra årets resultat belastades med engångskostnader. I Sverige minskade omsättningen med 3 procent beroende på lägre beläggning. Länk.

BTS Group rapporterade om en omsättningsökning på 42 procent och en resultatförbättring med 37 procent. Rörelsemarginalen blev 5,3 (5,5) procent. Länk.

Softronic förvärvar EVRY:s driftverksamhet för A-kassor. Verksamheten omsätter 25 MSEK och totalt går 8 medarbetare över. Länk.

Combitech förvärvar SecureCom, med omkring tio medarbetare. SecureCom är specialister inom kortbetalningar för bank- och finanssektorn. Länk.

TeleComputing förvärvar Sopra Sterias IT-driftavdelning i Sverige. Totalt går ett 20-tal kunder och 27 medarbetare över till TeleComputing. Länk.

Coresec förvärvar ISecure, specialister inom logghantering och SIEM och med cirka 30 medarbetare. Länk.

Accenture och Oracle startar en gemensam affärsgrupp – ”Accenture Oracle Business Group”, för att erbjuda cirka 150 olika molnlösningar. Länk.

ÅF har emitterat ett obligationslån om totalt 700 MSEK. Länk.

Consid har vunnit avtal med Havs- och vattenmyndigheten. Avtalet uppskattas till 13 000 timmar per år och är på 1 år med möjlighet till förlängning på 1+1+1 år. Länk.

WSP har fått i uppdrag av Trafikverket att genomföra en studie för underlag till en ny höghastighetsbana mellan Jönköping och Malmö. Länk.

Caperio har tecknat avtal med Netonnet. Kontraktet gäller implementering av ny nätverksinfrastruktur. Länk.

Tech Mahindra invigde i veckan sitt nya Göteborgskontor för över 120 medarbetare. Länk.

Tilläggsköpeskillingen till Dan Olofsson för försäljningen av Epsilon till ÅF ser ut att stanna på en tiondel av maxbeloppet på 1 100 MSEK. Länk.

Codemill har tecknat avtal med Tictail om ett nytt hemligt webbprojekt. Länk.

iStone har ingått ett partneravtal med QBNK för att gå ut med gemensamma erbjudande mot kunder. Länk.

Sigma har vunnit ett förnyat ramavtal inom management consulting åt Kungsbacka. Länk.

Office IT-Partner Stockholm Solna har nu tagit över som ägare av Office IT-Partner Gotland. Länk.

Qbranch har skrivit avtal som ny IT-outsourcingleverantör åt BlueStep Finans. Länk.

3gamma Sweden har rekryterat Erik Fredriksson som ny Managing Director. Erik kommer närmast som  Head of Strategic IT på PwC. Länk.

Atea och Cygate tog både hem pris på den stora Ciscoträffen i Kanada i veckan. Länk.

COWI har fått tillstånd för professionell drönarverksamhet i Sverige och kan nu erbjuda en stor mängd tjänster inom området.Länk.

Cygate har fått i uppdrag av Swedbank att utrusta bankkontoren med digital skyltning. Länk.

Wipro, BT och IBM har tecknat avtal med ABB för att standardisera infrastrukturen för koncernens 140 000 medarbetare. Länk.

MSC Konsults aktiekurs rusade med 112 procent för att därefter falla, detta då marknaden först tolkade ramavtalet med Kammarkollegiet som bestämda volymer. Länk.

Så undviks expertfällorna” Marianne Olsson, författare, berättar om fällorna som är lätt att fastna i som konsult. Länk.

Så säljer du din kunskap som konsult” – stor guide i Driva Eget.Länk.

The Best and Worst Fonts to Use on Your Résumé.” Och det är inte Comic Sans… Länk.

Gillar du vårt nyhetsbrev? Tipsa gärna dina kollegor och vänner. Använd länken nedan.
https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/2015-19/

Med vänliga hälsningar
Mattias Loxi (Haraldsson)
(Lägg gärna till mig som kontakt på LinkedIn)
mattias.loxi@cinode.com

Har du ett nyhetstips eller vill du gästblogga? Kanske vill du diskutera konsultbranschens framtid över en lunch eller veta mer om Cinode? Kontakta mig!


Risk utifrån våra tankemönster

Kvinnliga_konsulter
Människor riskbedömer utifrån hur ofta de tänker på något. Tänker du ibland på flygolyckor men inte så ofta på bilolyckor så påverkar det din riskbedömning. Det som media rapporterar om påverkar i allra högsta grad din riskbedömning. Denna företeelse kallas för availability bias. … Läs mer.

Talent Management och försäljning i konsultföretag [Whitepaper]


Nytt Whitepapper! När ni samlar era kompetenser och kundbehov når ni framgång. Läs mer.

Missa inte heller vårt första whitepapper: Talent Management i konsultbolag – 8 framgångsfaktorer för ökad lönsamhet. Länk.

Superkoll på kompetens, beläggning och försäljning.

forfraganCinode är stödet för medarbetare, chefer och sälj i konsultföretag. Bland annat får du;

  • Kompetenskonto
  • Anpassade konsultprofiler
  • Företagsprofilering
  • Rapporter
  • Beläggning
  • Förfrågan & offerter
  • Uppdrag & kontrakt
  • Nätverk

Läs mer om våra funktioner och priser.

Cinode – talanghantering med superkrafter.

Föregående veckas konsultnyheter
Nästa veckas konsultnyheter
Senaste veckans konsultnyheter