Konsultnyheter vecka 16 -2014

Konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.

Konsultnyheter vecka 16 – 2014

Outsourcing-marknaden i Europa växte med 10 procent under första kvartalet 2014 jämfört med förra kvartalet och hela 29 procent på årsbasis. Det är framförallt fem storaffärer, värda mer än 80 MEUR, i Storbritannien, Frankrike och Norden som bidrar till uppgången. Länk.

IT-konsultbolag, som HiQ och Sogeti, tar sig nu in på reklambyråernas marknad genom att kombinera sitt IT-kunnande med rekrytering av copywriters, art directors och grafiska formgivare. Länk.

DecidoKompetensor, med omkring 70 konsulter i Skåne, förvärvar Åhus Studiodata med sex anställda och ett 30-tal kunder. Länk.

Norska Techconsult har ingått ett omfattande ramavtal med ABB. Kontraktet gäller teknikkonsulter och sträcker sig fram till februari 2017. Länk.

Capgemini har vunnit ett ramavtal med Folksam gällande rådgivning och IT-konsulttjänster, både lokalt och off-shore. Avtalet är på tre år med option på förlängning. Länk.

Solver, specialistkonsulter inom Corporate Performance Management och BI, har med sin produkt BI360 Planning blivit upptagen i Gartners Magic Quadrant för CPM. Inget annat bolag har lyckats med detta på så här kort tid (fyra år). Länk.

Tyréns startar en ny mark – och planeringsavdelning i Växjö. Anna Svensson, tidigare gruppchef på Sweco, blir chef för avdelningen. Länk.

Alten har tecknat ett ramavtal gällande teknikkonsulter med GKN Aerospace, som har valt att gå från åtta leverantörer till tre.Länk.

IBM rapporterar om minskad omsättning av sin tjänstedel på tre procent för det första kvartalet 2014. Vinstmarginalen för Global Technology Services sjönk till 14,1 procent. Länk.

Infosys rapporterade en ökad omsättning med 9 procent för det första kvartalet 2014. Dock växer de mindre än sina konkurrenter. Företaget hade 160 405 medarbetare men personalomsättningen var hela 18,5 procent. Länk.

TCS ökade sin omsättning med 15 procent. Vinsten steg med hela 33 procent under det första kvartalet 2014, jämfört med förra året. Antalet anställda uppgår till 300 464, personalomsättningen ligger på 11,3 procent. TCS har som målsättning att anställa 55 000 medarbetare i år. Länk.

TCS har nu också, som första indiska bolag, tagit in sig på topp-tio-listan över de största globala IT-tjänsteföretagen. CGI å andra sidan petas från listan. Med de höga marginalerna och den starka tillväxten i de indiska bolagen kommer fler att ta sig in på topplistan de närmsta åren. Länk.

Avslutningsvis vill jag tipsa om en intressant helgläsning – ”Business trends 2014, Navigating the next wave of globalization” från Deloitte. Spännande att ta del av för de som vill upplysas om rådande förhållanden inom den globala ekonomin och vilka dagsaktuella trender som styr utvecklingen. Länk.


Tipsa gärna dina kollegor och vänner om detta nyhetsbrev så gör du dem glada.
https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/2014-16 .

Ha en fortsatt trevlig påskhelg!

Med vänliga hälsningar
Mattias Haraldsson
mattias.haraldsson@cinode.com

Har du ett nyhetstips eller vill du gästblogga? Kanske vill du diskutera konsultbranschens framtid över en lunch? Kontakta mig!

Nytt på bloggen

7 påskägg som förbättrar konsultens vardag


Ger ditt konsultbolag godis till sockersugna kunder? Nu är det dags för oss konsulter och konsultchefer att önska några påskägg till oss själva. Läs mer.

Vill du bli lika nöjd som konsultcheferna på Business Vision? Skaffa Cinode.

Cinode är en onlinetjänst som gör det smartare, snabbare och enklare att driva konsultbolag. Med  tjänsten får du bland annat följande funktioner;

  • Kompetensinventering
  • Online-CV
  • Anpassade konsultprofiler
  • Företagsmallar
  • Beläggningsplanering
  • Förfrågan, offert och kontrakt
  • Kund- & leverantörshantering
  • Nätverk

Läs mer om våra funktioner och priser.

Cinode – talanghantering med superkrafter.

Föregående veckas konsultnyheter
Nästa veckas konsultnyheter
Senaste veckans konsultnyheter