7 påskägg som förbättrar konsultens vardag

Skrivet av Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad |  Ingen kommentar

Ger ditt konsultbolag godis till sockersugna kunder? Nu är det dags för oss konsulter att önska några påskägg till oss själva.

En effektiv tidsrapporterings-app

Som konsult vill jag slippa tidsrapportera i flera system. Jag vill inte heller rapportera i ett tråkigt Excel-ark, maila in rapporten eller checka ut ett dokument från Sharepoint.

Vad jag önskar är en mobilapp, där jag med ett klick kan registrera arbetsdagen hos kunden, bolaget och eventuella mellanhänder samtidigt. En app som automatiskt påminner mig när jag lämnar uppdraget på fredag eftermiddag och är på väg hem.

Kompetensinventering

Som konsultchef vill jag ha koll på mina konsulters kompetenser. Snabbt ska jag kunna söka rätt på den person som kan java och har erfarenhet från spelbranschen eller den medarbetare som både varit testledare och scrummaster.

Som konsult vill jag känna till mina kollegor kompetenser, så jag vet vem jag kan ta hjälp av i mitt nya uppdrag. Eller vem jag kan ha som mentor eller starta en kompetensgrupp tillsammans med.

Kompetens sökning i Cinode

Med Talent Connect har ni all kompetens samlad och sökbar för alla i bolaget.

Automatisk konsultprofilsgenerering

Jag vill inte ha mina konsultprofiler i word-dokument. Inte använda en gammal mall som jag skäms över att visa. Jag vill kunna generera en anpassad konsultprofil med ett klick. Att uppdatera mina uppdrag ska gå snabbt och det ska vara enkelt att koppla dem mot mitt cv och nuvarande uppdrag.

Som säljare vill jag inte tjata om att konsulten ska uppdatera eller skapa en anpassad profil. På en minut ska jag kunna presentera intressanta och relevanta konsulter för kunden.

konsultprofil

Cinode Talent Connect separerar CV och konsultprofil, vilket gör det enkelt och snabbt att skapa anpassade profiler.

Gott kaffe

Konsultens smaklökar kräver det bästa. Jag vill ha ett gott kaffe, även på mitt uppdrag, som ger mig energi att utföra ett utmärkt arbete.

Cinode kan dessvärre inte hjälpa dig med detta, åtminstone inte för tillfället.

Träffa kollegorna oftare

Jag vill lära känna mina konsultkollegor och gärna ta en lunch eller afterwork. Därför vill jag veta vilka som sitter hos samma kund eller vilka som sitter i närheten av mig. Jag vill ha en karta med mina medarbetare och var de sitter.

karta_konsulter

Med kartfunktionen i Cinode har du full koll på var dina kollegor sitter.

Automatmatchning mot offerter

När jag som säljare får in en offert/förfrågan för ett uppdrag vill jag slippa att manuellt söka rätt på vem som är den bästa kandidaten för uppdraget. Leta bland word-profiler och försöka matcha det mot aktuella kontrakten är ingen hitt.

Istället efterfrågar jag ett system som automatiskt matchar vilka av våra konsulter som är mest lämpade för uppdraget. Självklart med hänsyn till när kontrakten går ut.

automatmatchning

Cinode Talent Business ger dig automatisk offertmatchning.

Utbyta information med konsultpartners

Som chef vill jag snabbt utbyta information med våra partners. Jag vill enkelt kunna skicka vidare uppdrag som vi själva inte kan besitta till eventuella underkonsulter/partners.

Har vi några konsulter som är ledig vill jag snabbt kunna visa dessa för mina partners för att få mer säljkraft.

Med nätverksfunktion i Talent Business är det precis detta du får.

Full kontroll på beläggning

Som chef och säljare vill jag ha översikt över alla våra konsultkontrakt, se vilka som tar slut och vilka som jag behöver lägga energi på.

När ett kontrakt skrivs på eller förlängs vill jag ha en automatisk uppdaterad beläggningsmatris så att vi inte missar något och slipper uppdatera i flera dokument/system.

beläggning

Talent Business-paketet ger dig en koppling mellan uppdrag/kontrakt och din beläggningsmatris.

Sveriges populäraste nyhetsbrev för konsulter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.


Om författaren

Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad
Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad
Mattias är en av grundarna till Cinode där han arbetar med sälj och marknad. Driver Cinodes marknadsföring genom Sveriges mest populära blogg inom konsultbranschen samt det uppskattade nyhetsbrevet "Veckans konsultnyheter". Även flitigt anlitad föreläsare om de senaste trenderna i konsultbranschen. Lägg gärna till mig på Linkedin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *