Konsultbolagen som är mest attraktiva bland studenterna

Konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.

Konsultnyheter vecka 11 – 2017

Hej!

Hur mycket är din tid värd egentligen?

Gör du det mesta själv för att du anser att du gör det bättre än andra? Eller vill du vänta till dess att intäkterna ökar? Men vad är egentligen värdet för dig om du genom outsourcing eller verktyg frigör några timmar extra varje vecka som du kan fokusera på det som ger verklig tillväxt?

Allt gott,
/Mattias Loxi

Utmärkelser

ÅF (4:a) och Sweco (5:a) kommer i topp bland civilingenjörsstudenter i den nya Företagsbarometern från Universum. Andra konsultbolag som rankas högt är McKinsey (11:a), BCG (12:a) och WSP (20:e).

Bland it-studenterna hittar vi Netlight (25:a), Knowit (27:a), Sigma (28:a), CGI (32:a), CapGemini (33:a), Accenture (34:a) samt HiQ (42:a). Länk.

Förvärv/Etableringar

B3IT förvärvar digitalbyrån Rebel & Bird med 15 medarbetare och en omsättning på 19 MSEK. Bolaget förvärvas till 51 procent med option på förvärv av resterande. I samband med det etableras det nya dotterbolaget B3IT Digital Xperience. Länk.

Office Sverige etablerar sig nu på Gotland genom kontor i Visby. Länk.

Itello har tagit in investeringskapital från Monterro. Därmed blir Monterro den största ägare av bolaget, som också ägs av grundarna. Länk.


Marknad

Almega:s tjänsteindikator för första kvartalet tyder nu på att tjänsteproduktionen når toppen av konjunkturen, i nivå med den förra konjunkturtoppen 2007. Antalet arbetade timmar per sysselsatt har ökat medan vakansgraden hos företagen är på historiskt höga nivåer. Länk.


Medarbetare

ÅF:s nya vd Jonas Gustavsson tillträder sin tjänst den 1:a april. Jonas Wiström kommer att arbeta kvar inom koncernen fram till årsskiftet, i rollen som rådgivare. Länk.

Cygate har rekryterat Åsa Landén Ericsson som interim vd. Åsa var tidigare vd för Enfo Pointer. Länk.

OnePartnerGroup har rekryterat Stefan Forsberg som ny konsultchef/säljare i Östergötland. Länk.

Capgemini har rekryterat Martin Edenström som affärsområdesansvarig för bolagets nya digitala byråverksamhet. Martin var tidigare marknadschef och aktiv i ledningsgruppen hos MakingWaves (fd Nansen). Han driver även webbsidan MKSE. Länk.


Partner

Candidator och Orango har ingått ett strategiskt moln-samarbete där de erbjuder kunderna automatiserade molntjänster. Länk.

DQC är nu samarbetspartner med Hyperfish. I och med partnerskapet breddar DQC sin produktportfolio. Länk.


Certifieringar

Avensia certifierar ytterligare 11 utvecklare inom Episerver Commerce. Bolaget blir därmed det företag som har flest EpiServer-certifieringar i hela Europa. Länk.


Avtal/Uppdrag

HiQ är nu huvudpartner till Stafettvarvet där de även kommer att leverera en mobil digitaltjänst. Länk.

Acando har vunnit ramavtal med norska livsmedelsverket för underhåll och utveckling av nya kontrollösningar. Avtalet är värderat till 150-200 MSEK och är fördelat på 3+1+1+1 år. Länk.

Cygate vann Kammarkollegiets ramavtal för upphandling av Datacenter. Avtalet sträcker sig till 2019 med option på ytterligare två år. Länk.

Ekan Management vann ramavtal med Region Skåne inom verksamhet, organisation, produktion samt ekonomistyrning. Avtalet är på två plus två år. Länk.

Tieto har tecknat avtal med Preem om leverans av e-faktureringstjänster. Länk.

Tieto har också skrivit avtal med Norbergs kommun för införande av digitalisering av all pappershantering. Länk.

Cybercom vann Befolkningsregistercentralens upphandling i Finland. Kontraktet gäller ett projekt för roller samt befogenheter och pågår under 2017 till 2021. Länk.

Xelent har tecknat avtal med Stockholm Skavsta Flygplats inom dokumenthantering. Länk.

Security Solution har tecknat avtal med Västerås stad. Kontraktet gäller riskhantering, krisberedskap samt kontinuitetshantering och är på två plus två år. Länk.

Norconsults arkitekter ska tillsammans med arkitektkontoret Semrén & Månsson rita det större sjukhuset i Frihamnen i Göteborg som beräknas stå klart omkring år 2022. Länk.

Consid har vunnit ramavtal med Universitetskanslersämbetet inom webb- och formgivningstjänster. Avtalet är värt cirka 5 MSEK per år och löper på två plus två år. Länk.

WSP har fått nytt förtroende att leda Innovationsklustret för energieffektiva småhus, BeSmå. Avtalet omfattar projektledning samt att bistå med expertis inom teknikområdet energi och småhus. Länk.


Övrigt

Will the Gig Economy Make the Office Obsolete? Hur blir dina medarbetare mest produktiva och nöjda? Länk.

Stockholms läns landsting köpte konsulttjänster för 2,2 miljarder kronor förra året. Nu tvingas landstinget att dra i nödbromsen. Länk.

HCL växte mest bland de stora globala it-outsourcingbolagen medan TCS visade högst marginaler. HfS har sammanfattat branschen. Länk.

The Busier You Are, the More You Need Quiet Time – om värdet av tystnad för din hjärna. Länk.


Har du vänner och kollegor som också bör läsa detta brev? Tipsa gärna genom denna länk;
https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/2017-11/

Med vänliga hälsningar
Mattias Loxi

mattias.loxi@cinode.com
Medgrundare Cinode

Bli gärna vän med mig på Linkedin
https://se.linkedin.com/in/mattiasloxi

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Eller vill ni boka föreläsning om de senaste trenderna i konsultbranschen? Kontakta mig!

Hur mycket är din tid värd?

Som entreprenör eller chef är det lätt att hamna i fällan att göra allting själv. Logiken vi säger till oss är oftast kortsiktig och felaktig. Vi anser att vi kan göra saker bättre än någon annan och tiden det tar att träna upp någon är lika lång som att göra klart uppgiften själv.

En annan faktor är ”kostnaden”. Är du entreprenör eller har ett budgetansvar vill du spendera så lite pengar som möjligt. Vi väntar hellre med att spendera pengar tills vi vet att vi har högre intäkter eller får det där åtråvärda kontraktet. Samma sak gäller inom privatlivet eller när vi ska investera i oss själva. Läs mer.

Öka försäljning, beläggning och engagemang i ditt konsultföretag.

Lär dig HUR du agerar snabbare och smartare genom att koppla samman sälj med leverans och kompetenser. Läs mer.